@almagra
Moim zdaniem bardzo dobre brzmienie oferują tunery analogowe. Miałem kilka starszych modeli Accuphase T108, T109, T1000. Powiedziałbym, że ten pierwszy ma najlepszy parametr cena/jakość. Kiedyś stały u mnie Sansui, też ciekawe. Jednak jakość dźwięku zdecydowanie lepsza jest/ była z Accuphase. Nie mam najmniejszego dyskomfortu słuchania radia po naciśnięciu klawisza "Stop" w moim odtwarzaczu SACD/ CD.
Nawet marny sygnał RMF Classic w moim tunerze nie zmienia faktu, że i tak jest super. Nie brakuje holografii i dobrego stereo. Oczywiście zakłócenia są, no ale na winylu też jest ich nie mniej. Są też stacje, które przykładają uwagę do wysokiego standardu transmisji. Na przykład PRIII, świetna klasyka na PRII i całkiem dobrze grają z rozgłośni regionalnych. Nie wiem jak w innych miastach Polski, ale na szczególną pochwałę zasługują audycje muzyczne Radia eM.
Odniosę się jeszcze do porównania dźwięku z radia on-line vs. radio analogowe. Nawet te zagraniczne, które oferują HD i jakieś tam mega określenia, nie zrobiły na mnie takiego wrażenia jak te nasze, zwykłe radio po UKF-ie.