Tak sie sklada ze ja rowniez jestem sczesliwym posiadaczem Woo 2 wiec moge cos dodac od siebie. Zgadzam sie z przedmowcami, ten wzmak ma magiczna przestrzen (jest to pierwsza rzecz ktora rzuca sie w uszy).
Jednak uwarzam, ze kupowanie takiego wzmacniacza do jakiejs karty dzwiekowej i podlaczanie tego wszystkiego "byle czym" do sieci elektrycznej jest calkowitym marnotrawstwem i tak niemalych pieniedzy. Ja sam omalo co nie zwrocilem go na poczatku bo nie czulem zadnej "spektakularnej" roznicy miedzy OTLem Pana Marka Bozka (wlasciwie to wolalem go bardziej do moich DT880), a mialem wtedy EMU1212m i Valaba. Dopiero po wymianie kabli zasilajacych, zrodla (bateryjny hiface), daca (Audio-GD Dac19), lamp (to wymaga wymiany w pierwszej kolejnosci) oraz spiecie tego porzadnymi drutami jestem calkowicie usatysfakcjonowany z wydanych pieniedzy.
Co do brzmienia to jest to w glownej mierze zalezne od lamp jakie sie w nim znajduja. Wszystkie 6as7g graja ciemnym dzwiekiem o jakosci zaleznym od producenta (od RCA do GEC). Tungsole 5998 to dzwiek neutralny,przestrzenny, pelny, mocny, jednak brakuje mu masy. Mimo to bas schodzi naprawde nisko i potrafi walnac kiedy trzeba (z moimi DT880 co nie jest w ich przypadku wcale takie proste). Natomiast Tungsole 7236 w ogole nie przypadly mi do gustu (graja jak Telefunkeny czyli dzwiek "malowany" plamami, bez wypelnienia, wypolerowany z micro detali i pusty w srodku). Jest tez cala masa lamp ecc88/e88cc oraz ez80/6v4 ktore rowniez ksztaltuja dzwiek woo.
Jesli kogos stac to polecam GEC 6as7g, absolutnie kapitalna lampa ktora odstawia cala konkurencje w tyle. Jest ciemna a jednoczesnie szalenie transparentna (znika kotara ktora w mniejszym lub wiekszym stopniu przykrywala muzyke) i ma duzo miecha na dole pasma (chodz nieschodzi on tak nisko jak w 5998). Razem z Siemensami e88cc i Brimarami ez80 (najlepsze z posrod wszystkich jakie slyszalem) zmienia ten wzmacniacz nie do poznania (w porownaniu do standardowych lamp).
Jesli kolega Kuben nie ma zamiaru przesiadac sie na zbalansowany tor to Woo 2 bedzie prawdopodobnie niewiele gorszym lecz znacznie tanszym rozwiazaniem (jesli doliczyc wymiane lamp).
Ps:
Napisalem ostatnio recke lamp ez80 do tego wzmaka na headfi jak ktos chetny tu: "http://www.head-fi.org/forum/thread/402215/the-woo-audio-2/510#post_7243933".
Ps2:
Nie bijcie za brak polskich znakow.