Odpowiadasz na wpis
>> Reaper, 2010-11-26 14:36:38
Pokoj 20m2, odleglosc od kolun ponad 2m, mam mozliwosc odsuniecia kolumn od sciany.
Wybaczcie, ze sie unioslem ale piszac Sony ES lub Nad to chyba wystarczy aby bylo jasne o jakie kryteria cenowe mi chodzi, wiec to co wypisal Ogorek to lekka przesada. A czy to zagra cieplym, ciemnym brzmieniem to nie wiem i moze on sam nawet nie wie.
>>>>>>>>>>>>>>
Zagrałoby, słucham tego ze dwa razy w miesiacu jak idę do sąsiada (kilka domów dalej na wino).
To był sarkazm, niepotrzebnie się uniosles, bo nie podales zadnych ograniczen.
Analogowe brzmienei uzyskasz również z takiego DAC-a jak Audionemesis plus przezroczyste kolumny (jakieś Ushery). Albo jakieś uzywane Dynaudio. Ja testowalem kilka modeli i z reguły było to doskonałe detaliczne brzmienie o doskonałym fundamencie basowym. Tylko jak elektronika będzie siac wysokimi to Dynki tego nie będą maskować. Z budżetowych rozwiązań miałem przez kilka lat Mission V61.
Naprawdę zacne monitorki (wtedy jeszcze robione w UK). W momencie jak MIssion został przejęty przez azjatów te modele były sprzedawane ponizej za 1600 (para), zamiast 3k. To był jeden z lepszych moich zakupów w audio (relacja cena/jakość). Grają ciepło mimo słabego zakresu basu (55 - 20k według instrukcji).
Co do SONY ES via NAD ... Dostałes radę parę postów wyżej że Harman ... Ale nikt nie podał konkretnych modeli. Chyba nie kazdy ES gra tak samo, nie kazdy Harman gra tak samo. Brat cioteczny ma wieżę NAD-a. Gra tak jak sobie zażyczyłes. Analogowo, ciepło z lekko zrolowaną górą. Mogę się zapytać jakie to są komponenty ale on kupował to wszystko 8 lat temu. Wydaje mi sie,ze gra to z jakim starym modelem monitorów Dynaudio