>>Majkel,
Co do wczesnych iPodów mogę się zgodzić, że niektóre modele grały bardzo dobrze.
Co do iRiverów seri 100/300 masz moje pełne poparcie w ocenie tych playerów
s10 też słuchałem i jest to z pewnością dobry stosunek jakości do ceny, natomiast to co teraz robi iRiver
zupełnie mnie nie przekonuje, słuchałem e30 i e50 czyli średniej półki cenowej, i w porównaniu do iAudio to przepaść
jakościowa, i czarna rozpacz.
Natomiast wracając jeszcze do Cowona i oprzykładowo S9. Jest to na pewno dżwięk charakterystyczny, ocieplony i zrównoważony, ale
kiedy czytam opinie, że S9 gra na standardowych ustawieniach kiepsko i w zasadzie to niezły player, ale tylko przy zastosowaniu EQ i dopalaczy typu BBE, to krew mnie zalewa, zwłaszcza, że takie opinie piszą osoby, które testowały ten odtwarzacz najczęściej ze słuchawkami do co najwyżej 100 - 150 zł.
Podpięcie do S9 i J3 słuchawek co najmniej klasy Phonak Audeo, potrafi w pełni wyciągnąc z tego odtwarzacza wszystkie jego walory, i dopiero przy słuchawkach z górnej półki, możemy się przekonać jak dobrej jakości sygnał mają te odtwarzacze.
Nawet przy podpięciu pod wzmacniacz słuchawkowy, razem z 325is jakość dżwięku jest bardzo dobra, i zero jakichkolwiek szumów. Używam też S9 z Triple - fi 10, i to jest dopiero poezja,