Witam!
Czas ucieka niemiłosiernie, troszkę sprzedawców się przewinęło przez te miesiące, oto moja lista, może ktoś skorzysta.
zakupy dokonane to minimum od dwóch do kilkunastu- kilkudziesięciu sztuk, pojedynczych zakupów nie podaję bo –jedna jaskółka wiosny nie czyni-
–alledrogo-
Jak pisałem większość to szrot, ale swego czasu pojawił się tytuł którego szukałem i po rozmowie telefonicznej
dokonałem transakcji -gienek1968 –oceny stanu uczciwe, niestety tłoczenia raczej niemieckie.
Drugi sprzedawca mieszka w Krakowie, wiem że korzysta z –alledrogo- ale nie znam jego nazwy, sam wszystkie zakupy załatwiam prze telefon tak od 3 lat, wystarczyło ze określiłem minimalny stan wyglądu płyt jaki mnie interesuje i poszło, tłoczenia niemieckie, angielskie, amerykańskie + możliwość zwrotu
-ebay-
tutaj jest mi troszkę ciężko jednoznacznie oceniać bo oprócz białego i czarnego jest mnóstwo odcieni szarości.
Nie ma się co oszukiwać dziś już na 8-10 dolarów nie dostanie się NM wydania „ciemnej strony” ale za tyle można jeszcze dostać pierwsze wydanie ścieżki dźwiękowej do bonda z lat 60.
Poza tym od pewnego czasu zacząłem odnosić wrażenie, że niestety sprzedawcy z tego portalu też zaczynają zawyżać stany płyt co zasadniczo dobrze nie wróży, choć fakt jest taki że amerykańskie tłoczenie nawet vg+ na ciężkim winylu potrafi zagrać zaskakująco dobrze, ale to inny temat.
Zupełnie z innej beczki tylko tutaj zdarzyło mi się znaleźć 2 przypadki sprzedawców którzy informowali ,że płyta jest przez nich kupiona oraz na jakim sprzęcie była odtwarzana.
- onebanjo- stany płyt zawyżone
- vvrecords- stany płyt zawyżone
- spacecoastvinyl- stany płyt zawyżone
- snowcraneboks- stany płyt zgodne z opisem
- kokomokosmics-50na 50 jedna paczka ok., druga do kilku albumów miałem uwagi.
- rayanb714-stany płyt zgodne z opisem
- visual-vinyl.co.uk- stany płyt zawyżone, tutaj zamiast uczciwie napisać vg- to opisy w stylu akceptowalny przez fana vinylu
- suzierecordroom –stany zgodne z opisem
-smile-lab- stan zgodny z opisem
-xakyry- na 7szt do 2 miałem obiekcje ,ale płyty stoją na półce
teraz będzie trudniej
tutaj mam problem bo w nazwie brakuje mi jakieś litery, zakupy robione jakiś czas temu.
- record.men.. –polecam zakupiłem 5 gallagherów wizualnie stan zgodny, na jednym lp jest jakieś małe pykniecie, wzrokowo nie widac wady płyty.
- godlife..- sprzedawca z japonii na 4 pozycje do jednej miałem uwagi.
- franklin....... –rzeczy popularne jethro,moody,who,bad company stany płyt zawyżone, ale wspomniane bondy, żyleta
jest jeszcze jeden sprzedawca którego nie mogę namierzyć w historii ,zdjecia lp. na swej stronie ma tragiczne aż odpychające od zakupu ,ale po otwarciu paczki pełne zaskoczenie stany płyt zgodne z opisem, miał w sprzedaży dużo singli -kasi buszowej-
pozdr.