Nie rozglądałem się bo nie wiem na ile takie zegary są lepsze (odsłuchowo, nie pomiarowo) od scalonych generatorów kwarcowych czy układu na bramkach. Na pewno taki układ na tranzystorach ma mniejsze szumy niż na bramkach CMOS/TLL, które podobno mocno szumią czyli to wprowadza jitter (przy normalnej pracy bez sprzężenie to nie ma znaczenia). Ewentualnie ciekawa jest koncepcja na układach ECL z serii MECL1000, np MCL10116, tylko skąd je brać?
Nie podoba mi się za bardzo montaż SMD, choć to jest do przejścia, z jednej strony te układy są nieco za bardzo rozbudowane i nie wiem czy łatwo się je uruchamia. Nigdy nie porjektowałem zegarów i raczej musiałbym się opierać na gotowym projekcie bo sam nic oryginalnego nie wymyślę a gotowych, w pełni skończonych projektów z których możnaby skorzystać jest już kilka. Póki co mam do sprawdzenia zwykły zegar, tylko muszę zapewnić mu w mairę czyste zasilanie i określić jego wpływ na pracę układu (obecnie korzystam z typowego scalonego generatora 16,9344MHz w postaci metalowej puszki z pinami na obwodzie DIL14).