Bardzo słuszne zjobki dostałem-należało się.Masz rację,jak się czyta i tu i tam to czasem dochodzi się do małpiego rozumu i......Żeby nie powielać -zrobili mi ostatnio kilka elementów do nowych gramofonów ,które z mozołem tworzę dla siebie i kolegów z Włocławka.Okazało się,że łożyska które zaprojektowałem pod wymiar innych detali pracują bardzo obiecująco-bez luzów i cicho-oczywiście jak na coś co jest niedotarte i nowe.Ponieważ ciągle ktoś mnie prosi o radę,a wobec sprzecznych wypowiedzi, szczególnie na temat łożyskowania,ludzie po prostu nie wiedzą jak zacząć poprosiłem mojego fachowca o określenie ceny i możliwości wykonania powiedzmy 20 kompletów-tuleja , wałek,teflonowe gniazdo plus bolec na płytę.Wykonanie na podstawie 2 kompletów określam na dobre.Jeszcze poprawimy jakość szlifowania wałka,żeby nie trzeba było za długo docierać..Jest powtarzalność i dobre dopasowanie elementów.Luzu nie mierzyłem,bo nie mam jak ale po ustawieniu talerza i zakręceniu tym wszystkim wszystko mi odpowiada-a trochę już tego zrobiłem.Podjąłem się więc trudu zorganizowania wszystkiego na zasadzie non profit-z czystej chęci pomocy tym,którzy sobie z różnych powodów nie radzą.Wstępnie cena za komplet 175 zł-dużo i mało,zależy. Może uda się jeszcze z 10 zł utargować.Towar nie będzie spełniał kryteriów hiend-może top hifi.Ale uznałem,że warto i tyle.