Qubric, mnie nie treba przeknywac. To ze Dayton jest popularnym na swiecie glośnikiem DIY niczego mu sie odejmuje a wręcz przeciwnie.
Swoja 15-kę musiałem niestety sciągać ze stanów bo póki co Polink w wersji 4ohm nie ma jej na stanie, albo ponoć będzie dostepna pod koniec wakacji. Kupilem go w ciemno, nie słuchajac w zadnej kostrukcji a tylko kierujacsie opinami w necie i pomiarami Zapha
Mogę z czystym sumieniem polecić ten glośnik. Reszty kolekcji nie słyszalem, ale o tej 15-ce mogę z czystym sumieniem powiedziec ze jest bdb.
A 300B tez mi sie bardzo podoba i na bank nie przypomina mi Altusa. Jeżeli juz to Yamahy NS1000....no do cholery nie uważacie ze wszytskie uklady glosnikow już byly ? hmmmm ?
pojedynczy fullrange, coax, 2 way na wąskiej sciance, 2 way na szerokiej, 3 way to samo a wszystko w konfiguracjach na sciankach pochylych, prostych ze scieciami i bez :)))))
Tak na czuja to wole Daytona alu od nowych illuminatorow(nie kupie ich zeby sprawzać czy rzeczywiscie są słabsze od serii revelator, a ta z kolei z wyjątkiem zejscia basu jest ponoc słabsza od starych węglasów, nie mowiac o 8542 ktoremu chyba od tamtej pory zadna 18-ka scana nie zagrozila w temacie srednica i naturalnosć ? - to tak na marginesie)
Tylko ile ona kosztuje przy Daytonie ? 3x tyle ???