Audiohobby.pl

Czego teraz słuchacie?

Hammer

• 5796 / 3016
  • Ekspert
Dzisiaj o 13:24
Dzisiaj miałem dla siebie na chwile pokój 20 m dla siebie do odsłuchu w końcu i ekstatowałem się utworami Dead Can Dance zwłaszcza te które nawiązywały "indyjsko" , cd Philips cd 460, wzmacniacz Aiwa XA 007 i kolumny Heco, zestaw zgrany, zabrzmiało to bosko, rzadko mam taką możliwość... muzyka w końcu żyła i oddechała, bas mrowił w brzuchu a delikatne wysokie malowały obraz wraz z ze specyficznym wokalem..
przykład
Który model Heco posiadasz?

ODEON 200 ale ustawienie w pokoju tez ma swoja rolę.

Michal_LDZ

• 258 / 263
  • Zaawansowany użytkownik
Dzisiaj o 13:51
To czego brakuje że ten zestaw jak podałeś nie nadaje się do tej muzyki-:(((

Analogowego brzmienia, głębi dźwięku i soczystego basu. To taki zestaw do muzyki popularnej i dyskotekowej.
Ale ponieważ inne zestawy są teraz niedostępne, to zapuściłem jeszcze Dżem. :)

Michal_LDZ

• 258 / 263
  • Zaawansowany użytkownik
Dzisiaj o 13:55
ODEON 200 ale ustawienie w pokoju tez ma swoja rolę.

Miałem kiedyś Interior 330s. Ale zanim zdążyłem oswoić się z dźwiękiem, lepsza połowa kazała (!) się ich pozbyć, bo za duże.
Fakt, na półkowe za duże, na podłogowe za małe.

Wojciech7

• 2416 / 1817
  • Ekspert
Dzisiaj o 14:07
To czego brakuje że ten zestaw jak podałeś nie nadaje się do tej muzyki-:(((

Analogowego brzmienia, głębi dźwięku i soczystego basu. To taki zestaw do muzyki popularnej i dyskotekowej.
Ale ponieważ inne zestawy są teraz niedostępne, to zapuściłem jeszcze Dżem. :)
Jestem w trakcie  słuchania tej muzyki (jeśli to ta-12 utworów np.Blade Runner, czas 57 minut). Trudna w nagrywaniu przez różne poziomy sygnału,(może dla mnie tylko). Jak można uzyskać głębie dźwięku (to zależy od magnetofonu,źródła z którego pochodzi muzyka)-nic w tym temacie nie wiem-:(((

Hammer

• 5796 / 3016
  • Ekspert
Dzisiaj o 14:38
nie da się wszystkiego na zwykłych kaseciakach nagrać sesnsownie, płyty z bardzo dużymi różnicami poziomów wymagają sprzętu z półki wysokiej, duży odstęp od szumu i bez dB, tutaj szpulaki brylują.....
Miałem ngrania  do zrzucania gdzie poziom pianina z koncertu praktycznie nie widoczny na wskażniku, a w innych częściach utworu ponad+3 db, czym to nagrano..... tajemnica, a szumy znikome.....szukałem wśród swoich takiego co to odda do zgrania, ciężko było.