To nie jest raczej zmęczenie. Problem z Pink Floyd miałem zawsze. Ostatnio spróbowałem przekonać się kolejny raz do tej muzyki ale zwyczajnie nie daję rady.
Probuję słuchać płyt Pink Floyd na Apple Music.Napiszę coś co niektórych może oburzy a innych zniesmaczy.Ujmę to dyplomatycznie. Moja nieczułość na wyrafinowane piękno i nowatorstwo muzyki Pink Floyd, jednego z najsłynniejszych zespołów na świecie, nie pozwala mi przebrnąć maksymalnie 3 lub 4 utworu na większości z płyt.Ciągle pojawi mi się w głowie myśl muzycznego troglodyty, podana w chamski i prymitywny sposób - " Ja pier....ę!. Co za nadętą i nudna muza". Nie oczekuję komentarzy ale jeżeli będą negatywne w stosunku do moich fatalnych gustów muzycznych, to zdecydowanie się z nimi zgodzę. Proszę o pokutę i rozgrzeszenie :-)
Cytat: Gustaw w 05-10-2024, 21:42Probuję słuchać płyt Pink Floyd na Apple Music.Napiszę coś co niektórych może oburzy a innych zniesmaczy.Ujmę to dyplomatycznie. Moja nieczułość na wyrafinowane piękno i nowatorstwo muzyki Pink Floyd, jednego z najsłynniejszych zespołów na świecie, nie pozwala mi przebrnąć maksymalnie 3 lub 4 utworu na większości z płyt.Ciągle pojawi mi się w głowie myśl muzycznego troglodyty, podana w chamski i prymitywny sposób - " Ja pier....ę!. Co za nadętą i nudna muza". Nie oczekuję komentarzy ale jeżeli będą negatywne w stosunku do moich fatalnych gustów muzycznych, to zdecydowanie się z nimi zgodzę. Proszę o pokutę i rozgrzeszenie :-)Gustawie... mam Pink Floyd tylko "The Wall" na LP i nie powiem by wywarło to na mnie jakoś szczególne wrażenie. Owszem, są różne realizacje i wydania itp. Ale...no nie. I to także jakoś to do mnie nie przemawia. Posłuchałem raz , drugi i kolejny... chyba piąty. I nie, wystarczy. To nie moja bajka. Więc chyba nie jesteś odosobniony. takie jest moje zdanie, co ja zaobserwowałem u siebie.
U2 to następny w kolejce moich "grzechów muzycznych". W przypadku U2 mam jednak mniej cierpliwości niż w przypadku Pink Floyd. Z pewnością ich muzyka ma mnóstwo zalet ale dla mnie bardzo dobrze ukrytych.Nie mam zamiaru hejtować tych zespołów ale u mnie ta muza zwyczajnie "nie wchodzi".