>> gagacek, 2008-06-21 11:49:46
>Heh... Kuknałem na ebay i widzę cene 300$ (a bedzie jeszcze wiecej) za wyleniałe Yamahy YH-100, kiedy niedawno >można było je bez trudu nabyć za 50$. No po prostu gratulacje.
Gagacek mógłbyś sobie odpuścić... gdzie widziałeś te 300$? Teraz poszły za 293$ ale widać, że w świetnym stanie. Kiedy ty je widziałeś za 50$? W czasach kiedy byłeś piękny i młody? Wtedy ich jeszcze nie produkowali, to musiało być na początku lat 80\'tych kiedy to miałeś wszystko z Yamahy, pewnie z japońskiej ambasady... Nawet jeśli ich słuchałeś x lat temu, to zapewne nie były odpowiednio napędzone i stąd Twoje błędne o nich mniemanie do dnia dzisiejszego. Nie bądź też śmieszny z tym, że to przez to forum czy przez AS cena jest taka, a nie inna... jest wielu miłośników ortho np. na head-fi.org i ludzie w Stanach na pewno mają sporo większy wybór więc czemu płacą "słono" za takie starocie? Może jednak coś w sobie mają, czego nie mają te dostępne obecnie?
Na AS trochę było o tych Yamahah głównie dzięki Intuosowi, ale zwróć uwagę, że od dłuższego czasu ani on, ani ja nie piszemy peanów na ich cześć (na tym forum chyba nie ma nic prócz mojej recenzji z AS), tak jak np. robi to Rafaell na cześć swoich Pionków Monitor 10, których cena w związku z tym też powinna poszybować drastycznie do góry, ale jak widać polskie fora jeszcze nie mają aż takiego wpływu na ebay\'a, mimo że sporo polaków właśnie kupuje te słuchawki vintage.
Życzę miłego dnia i przestań w końcu zbawiać świat i dbać o kieszenie innych, podepnij jeden ze swoich kilkunastu wzmaków słuchawkowych, włóż na głowę swoje hi-endy i posłuchaj muzy zamiast pisać bzdety!
---------------------------------------------------------------
Sprzedam: kolumny Revox Forum B (wersja mk1)