">> Gabriel, 2009-05-21 17:15:30
Dłuższa droga sygnału? - Oooo , a ja słucham przekazu cyfrowego z Paradise, California... A jaki jitter musi być na tych tysiącach kilometrów światłowodu, skoro tyle osób słyszy jitter na 1m takiego kabla....
Ile to nowych rzeczy można sie na tych forach dowiedzieć..."
To temat wskaźników analogowych , mowa o sprzęcie analogowym , nie światłowody i sygnał z satelity ; nigdzie nigdy nie mówiłem , że słyszę różnicę w światłowodach i tym podobne . Mówiłem i nie wypieram się , że słyszałem różnicę w kablach analogowych IC i głośnikowe ( była duża różnica klas czyli jakość i cena pomiędzy nimi - dlatego może i łatwiej to wychwyciłem - mały fiat kontra mercedes , BMW i mercedes pewnie bym nie dał rady ) . Bamboocha taka . Po co we wzmakach Direct , by skrócić i nie degradować sygnału , nie poprzestano na zwykłym daniu potencjomatrów na zero ( wnioski i uzasadnienie we wpisie powyżej ) ; rozpiąłem wzmak z przedwz. i wstawiłem w to "kilka par kabli , dodatkowe urządzenie ( wyzerowane ) - sygnał po przejściu przez te wszystkie gniazdka i dodatkowe rzeczy był wyraźnie inny - 100% trafności , przełączanie losowe z i z pominięciem "dodatków" przyciskiem - basy , wysokie i kontur oczywiście wszystko na zero . Tylko "czysty" sygnał .
Nie było większej procentowo trafności "co" gra , było idealne 100% .
Fakt , nie słyszę różnicy czy wyświetlacz jest "on" czy "off" , ale to ..... audiofilia !