Arek, oriony graja dość surowo. Jeśli komuś pasuje taki nalot j(podejrewam ze nienaturalnej 3 harmonicznej)niemal po całości to OK.
Tak jak pisalem wczesniej, dla mnie sposob prezentacji jest nie wciągający.
Przeczytajcie sobie moje wpisy kilka stron wczesniej.
Sporo rzeczy byo pisanych pod wiadomego osobnika
te kolumny nie sa ewidentnie złe ale tez naturalnością nie wciągają i przypuszczam, ze sporo zestawów pasywnych za duuuużo mniejsze pieniadze postawiona obok okaże sie zwyczajnie lepsza(zwlaszcza jesli rzecz sie tyczy zróżnicowania barw środka pasma)......przynajmniej tak jak pisalem jeśli chodzi o konkretna parę :)
Byc moze jak wspominałem to nie wina projektu Linkwitza.
osobnik z ktrym toczyla sie dyskusja trollował gdzie sie dalo swoimi "technicznymi" przeklejkami,
Uznalem ze skoro nie ma innego sposobu(wielokrotne prośby)na zaprzestanie przez neigo takich praktyk to bez problemu mogę z nim porozmawiac praktykowanymi przez niego metodami.
Zauwazcie jak z chojraka nabijajacego sie z "niesłyszenia", albo słyszenia którego on nie uznaje, bo wg. niego trzeba koniecznie podeprzec je testami nagle zaczął szukać na serwisie kolegów, przestał dyskutowac o abx itp.
Nie spodziewałem sie ze zacznie schodzić z poziomem dyskusji do poziomu dowalanek personalnych(choć w zasadzie od poczatku one mialy taki charakter).
Opinia niezależna Vires ? A co to za opinia(wogóle) np. "nie słyszysz bo masz cos tam i zrob test" ?
Takie niezależne opinie moze sobie wygłaszać na serwisie onetowskim np. gdzie pełni spełnienia mu życzę.
Orion to niczym szczególnym nie wyróżniajaca sie kolumna. Na zdecydowany plus policzyłbym bas bo pod wzgledem kontroli jest OK, ale jest tez roznież pneumatyczny, brakuje akustycznego aspektu tego zakresu.
To nei są jakies mega fatalne kolumny, ale też słuchajac ich mam 100% pewnosc ze mozna zbudowac lepsze w oparciu o tańsze przetworniki.....nie mowiac o kosztah całosci.
Jeśli ktos z Was jest zainteresowany to moze takie zbuduje i porówna ze szczytem osiagniec xyz-a w temacie elektroakustyka ?
Pozdrawiam
gotyk, prosba, jesli mozesz napisz w ilu stopniowej skali wg Ciebie one grają na 5+ i co wg Ciebie gra na np. 6 albo na 12 ?