>>XYZPawelWcześniej w innych tematach "kilka" słów skierowanych było wyłącznie do Ciebie i wprost, bezpośrednio w temat. Tak uparcie wypominasz, że ja "piszę niezrozumiale" - hobbyści nie musieli złapać o czym wtedy pisałem - mnie na tym nie zależało, był to szeroki zakres, wybrane aspekty z niego często są mylone przez hobbystów. Jeżeli Ty nie zrozumiałeś - to cóż - prościej dla Ciebie jest przyjąć z góry upatrzony schemat działania i podążać według niego - wciągając na tą samą drogę swojego rozmówcę - tak czujesz się zapewne bezpieczniej, a i możesz z kimś pogadać - takie pisanie byle by pisać.Przekręciłeś się z jednej skrajnej strony (podobno byłeś audiofilem :) na drugą skrajną stronę - każdy sprzęt jest dla Ciebie taki sam.
Jak zwykle przeciągasz temat wątku na swoją stronę, kreując się na męczennika i zbawiciela audiofilów, a przecież nie tak dawno byłeś w "awangardzie audiofilizmu w Polsce"...Wciąż używasz tych samych wytłumaczeń i kontrargumentów - poprzez przestawianie zapytań i odpowiedzi przez podmianę słów kluczowych- zupełnie jak rozmowa z namiastką Elizy Weizenbauma.Nie wszyscy muszą złapać o co chodzi, zaś Ty zamiast czekać aż ktoś Tobie z łaski swojej odpowie - możesz pogadać sobie z Elizą już teraz, a nawet o każdej porze dnia i nocy:http://www-ai.ijs.si/eliza/eliza.html"Lampa i setne % THD ? Jeszcze takiej nie widziałem. Bardzo drogie konstrukcje z lampami mają THD od 0,1%, ale załóżmy, że można takie coś zrobić."Pawle - pisałem nie o 0.1% lecz o okolice 0,03% THD dla zmodyfikowanego wtórnika, nie stopnia wzmacniającego, być może zniekształceń jest jeszcze mniej dla wyższych napięć zasilających :)
"Cecha lampy jest to, że zniekształcenia wzrastają płynnie, a nie nagle, jak w tranach." - Brak tutaj wprost lawinowego wzrostu nieliniowych zniekształceń nieparzystych tak jak w tranach :) to jest bardzo charakterystyczna cecha lamp. Nie przekręcaj."Co do kolumn i słuchawek, że różnie brzmią to jest oczywiste, pisałem to 100 razy. Różnice charakterystyk rzędu kilku dB, zniekształcenia często po kilka %, storage energy, duża interakcja z pomieszczeniem. To słychać. (słuchawki są lepsze, ale też nie idealne).
Więc, co chciałeś mi wytłumaczyć, nie wiem :))"Nie przeczytałeś mojej wypowiedzi wprost, odpowiedziałem Ci wprost. Nie zrozumiałeś - nie mój problem :)Jeszcze raz polecam Tobie Elizę, właściwie jej namiastkę ale pogadasz sobie z nią na tym samym poziomie przestawiania twierdzeń i zapytańhttp://www-ai.ijs.si/eliza/eliza.htmlNikt Ciebie panie XYZ tutaj na poważnie nie czyta a Twoje próby połechtania mojego ego i poczucia mojej wartości - zamiast mojego uniesienia się ambicją - wywołują tylko mój śmiech i politowanie Twoim i Twoich klonów stanem psychicznym, Twoja twórczość na AS mnie nie interesuje :))
Jeszcze z rok takiej twórczości a będziesz mógł służyć jako muza dla piszących pracę magisterską z dziedziny psychoanalityki na temat choćby rozszczepienia osobowości. :))To teraz po tym jak rozpieprzyłeś kolejny wątek wtrąceniem swojej wypowiedzi na inny przecież temat możesz sobie pogładzić klawiaturę, uspokoi Cię to. Fajnie by było gdybyś jeszcze przeprosił wypowiadających się wczesniej za dodatkowy ciężar wątku... Jesteś przewidywalny, no i - tupanie nóżką to Twój konik, ale cóż - o gustach się podobno nie dyskutuje.... Jesteś co najmniej przewidywalny jak ten tutaj:http://www.youtube.com/watch?v=zYhAa-PtKdY
Pzdr Sovi ;)
^..^ ^..^ ^..^