Witam,
z przyzwyczajenia pytałem na AS (dawno nie zaglądałem na fora audio), ale stamtąd zwialiście ;) więc kopiuję tutaj
Posiadam sobie Forum608 i bardzo go sobie chwalę. Co prawda słuchawki raczej z dolnej półki (SHC8900) ale i tak super to gra (teraz na tapecie zmiana słuchawek ;). Repertuar to jazzik i inne spokojne raczej, trochę klasycznego rocka - słucham wieczorem i po cichu... :)
Więc do sedna - od jakiegoś czasu chodzi mi po głowie jakaś lampka (hybryda???) do słuchawek, tak na spróbunek :)
Problem jest taki, że mam małe (żadne???) doświadczenie w temacie. Lampy nie słuchałem jeszcze.
Moje pytanie brzmi - czego posłuchać, żeby zagrało to "lepiej" (wiem, ze to subiektywne) niż Forum?
Nie chce mi się odsłuchiwać czegoś, co jest poniżej jego poziomu - nie chcę się zrazić do lampy...
Np. taki Edgar - jest teraz na allegro - pytanie, czy jest sens się nim interesować w mojej sytuacji?
Michelangelo vel majkel ;) pisał, że jego nowy Moon zjada Edgara na śniadanie... jak się ma do tego F608
Co polecacie, żebym sobie posłuchał i zachwycił się lampką?
Jaki to musi być poziom? poczytałem sobie HighFidelity.pl. ale tam o każdym prawie piszą że jest fajny - np. o Edgarze - bomba!!! - którego tu raczej nie polecał Piotr Ryka
i dodatkowo pytanko o CAL! - jak one się mają do moich SHC - kupiłem swoje dlatego, że też były swego czasu budżetowym odkryciem na AS (chyba intuos je polecał czy majkel, nie pomne już teraz) - czy zmiana na CAL! ma sens? różnica jest duża? myślałem raczej o nabyciu czegoś z poziomu K601, SH600 może nawet jakieś BD880 jak by się udało - ale przyznam się, że jestem jeszcze niezbyt osłuchany, może na te "topy" jeszcze nie czas i wystarczy mi CAL!?
czytałem wątki o CAL! tutaj (może jeszcze nie wszystkie) ale nie wiem nadal co o nich sądzić...