Audiohobby.pl

SONY TC-K333ESL

Macio4ever

• 255 / 128
  • Zaawansowany użytkownik
04-05-2025, 20:06
Sprzęt wyczyszczony, mechanizm dopieszczony, skos ustawiony.
Wszystkie funkcje działają bez zarzutu - nagrywanie, odtwarzanie, mechanika, kalibracja, sterowanie z pilota.

Zrobiłem sobie szybkie porównanie - 2 utwory nagrane ze streamingu, ta sama kaseta, ten sam poziom 333ESL vs 5ES
Wzmak Sony TA-FA50ES, głośniki Dynaudio Audience 82, słuchawki Sony Studio Monitor MDR-7506

Ogólnie, to są wyśmienite magnetofony, nagrania są bardzo, bardzo dobre. Co się rzuca w ucho, to świetny bas, dociążony, natomiast zawsze dobrze kontrolowany.

333ESL - bardzo dobra stereofonia, dynamika i separacja instrumentów. Można odkręcić wzmaka mocno bez żadnych efektów ubocznych typu ściana dźwięku czy zniekształcenia. Góra jest fajna, dźwięczna.

5ES - stereofonia, separacja j.w. o plus to co jeszcze usłyszałem, to oprócz jeszcze bardziej zwartego/kontrolowanego basu, 5ES ma delikatnie jaśniejszy środek i górę pasma. Podkreślam, to są niuanse brzmieniowe, a nie różnica na miarę przełomu :).

W sumie odnośnie moich preferencji to 5ES zostaje ze mną na 100%, dla mnie to sprzęt kompletny.

Jak znajdę jakąś kolejną wolną chwilę (choć nie wiem kiedy, praca, praca...) to zrobię większe i dokładniejsze porównanie wraz z nagraniem z każdego z nich.
« Ostatnia zmiana: 04-05-2025, 20:32 wysłana przez Macio4ever »

AUDIOTONE

• 10390 / 6212
  • Moderator Globalny
05-05-2025, 21:24
W sumie odnośnie moich preferencji to 5ES zostaje ze mną na 100%, dla mnie to sprzęt kompletny.
I takie wpisy cieszą ;-)
Dziękuję.
Analogowa Grupa Wywrotowa.
Wojtek.