Audiohobby.pl

Serwis elektrostatów w Polsce

chrees

• 1660 / 6115
  • Ekspert
01-12-2024, 19:45
No nie wiecie chłopaki jak to jest; zostać poddźwigniętym z samego dna słuchawkowej rozpaczy... Dzięki Krzysztof!! :-*
.
Obcych ksiąg nie czytajcie. Czego nie wiecie - Księdza pytajcie.

saudio

• 739 / 5495
  • Ekspert
01-12-2024, 20:16
Czyli udało się, gratulacje!

chrees

• 1660 / 6115
  • Ekspert
01-12-2024, 20:23
Czyli udało się, gratulacje!

Raczej napisałbym: Krzysztof pokazał swój kunszt, głębokie zrozumienie problemu, determinację, cierpliwość, humanitarne współczucie dla osób ułomnych w zakresie obchodzenia się z arcydziełami japońskiej inżynierii... :)
.

Karol

• 2031 / 4545
  • Ekspert
01-12-2024, 21:09
@chrees cieszę się wraz z Tobą, ze udało się je naprawić. :-)
Wyrazy podziwu i uznania dla magika od elektrostatów, który potrafił tego dokonać.
Niewielu ludzi na świecie potrafiłoby coś takiego zrobić.
Skończyłoby się zapewne na wymianie przetwornika a może i dwóch.
Krzysztofie_M, moje gratulacje!

Krzysztof_M

• 1554 / 5507
  • Ekspert
02-12-2024, 00:04
Dziękuję,
przy okazji, taki sposób uszkodzenia widziałem pierwszy raz, musiałem improwizować, ale wydaje się, że udało się zachować w 100% oryginalne brzmienie słuchawek.
Mam nadzieję, że Kolega Chrees bedzie się mógł jeszcze długo cieszyć ich dalszy bezawaryjnym działaniem.

I kolejny raz przekonuję się, że żadne forum i rozmowy telefoniczne nie zastąpią spotkania na żywo.
Cieszę się, ze dane nam było spędzić trochę czasu nie wyczerpując nawet promila wspólnych tematów :)
α β Σ Φ Ω ℧ μ π °C ± √ ² < ≤ ≥ > ^ Δ −

-Pawel-

• 4740 / 5720
  • Ekspert
02-12-2024, 12:51
Przyznam, że śledziłem wątek z zapartym tchem. Krzysztof chylę czoła, Chrees gratuluję powrotu "króliczka" całego i zdrowego ;-) Świetna robota chłopaki!

Gustaw

• 3921 / 3536
  • Administrator
02-12-2024, 15:30
Dziękuję,
przy okazji, taki sposób uszkodzenia widziałem pierwszy raz

Sprawa jest prosta. Chrees zwyczajnie nie doczytał w instrukcji, że STAXów nie używa się pod prysznicem :-)

Krzysztof_M

• 1554 / 5507
  • Ekspert
02-12-2024, 17:33
Słuchawki po naprawie grały u mnie przez ok. tydzień po 12-16 godzin dziennie, aby mieć pewność, że zmiany są trwałe.
W tym czasie praca była bezproblemowa. Następnie na ok. 5 dni wylądowały w walizeczce i po tym czasie ponownie poszły na testy, ale już tylko dwudniowe.
Podczas odbioru słuchawek oczywiście były w pełni sprawne.
Ale okazuje się, że jednak coś się wydarzyło i znowu naprawiany kanał zaniemógł, gdy popracowały chwilę u Chreesa.

Na logikę wszystko wskazuje na to, że w tym równaniu są co najmniej dwie niewiadome i rozwiązanie jednej z nich to nie wszystko.
Będę musiał po pierwsze jeszcze raz słuchawki postawić na nogi a potem zbadać wzmacniacz.

Opcję z muzyką pod prysznicem wykluczam :)
α β Σ Φ Ω ℧ μ π °C ± √ ² < ≤ ≥ > ^ Δ −

chrees

• 1660 / 6115
  • Ekspert
03-12-2024, 12:11
Pragnę również odnotować, że Siódemki mają naprawdę pancerny pałąk :)
.

pień

• 2480 / 1252
  • Ekspert
03-12-2024, 18:44
Kurczaki :(    Czyli tak:  Krzysztof namęczył się przy robocie-  zapewne wspomagając się okrzykami których lepiej nie powtarzać.
   Sorry-  jak tak po sobie bo wiem że wiązanki takie bym sypał że ohoho.
I skubane Staxy nie działają?
    Taka myśl mnie naszła :  kilkadzisiąt godzin próby i było ok?   Wydaje mi się że to  nie było na głowie, uszach ?    Tylko tak odłożone?
    Jeżeli tak to oznaczałoby że odrobina nawet wilgoci wystarcza do zwarcia.   Tak na chłopski rozum oczywiście.
Pod warunkiem że miejsca na siatce poprzednio zaatakowane korozją  nie mają dobrej izolacji .  W sensie lakier kiepski w zaatakowanych miejscach.   Tam jednak parę Voltów jest i byle co spowoduje przebicie

zapomniałem.  Wprawdzie inne ustrojstwo niż staxy ale izolacja była potrzebna.  Lakiery izolacyjne poliuretanowe są do d.....   Poczciwe stare i śmierdzące celulozowe są OK-   zbadałem :)   
Ujdzie bo wietrzeje z czasem a poza tym uszami nie wąchamy .
« Ostatnia zmiana: 03-12-2024, 18:51 wysłana przez pień »