Płaskie tv nie (wszystkie modele) mają małe głośniczki czasami umieszczone od dołu-:(((
Ile to razy musiałem podgłaśniać aby usłyszeć. Teraz to już koniec z tym. Zakupiłem (nie drogie ,nie super ) podłogowe ze wzmacniaczem wbudowanym.Bas-refleks z przodu aby basy dobrze się rozchodziły po drewnianej
podłodze jak jest w pokoju z telewizorem-:))) Podłączenie jest zrealizowane przewodem Toslink.Kolumny mają możliwość wyboru sygnału(USB/TF/FM/Bluetooth/Hdmi /Audio/Optical).
Jest też korektor audio (Pop/Rock/Jazz/Własne/Płaskie). Jak za mało "dudniącego basu" można włączyć funkcje X-Bass-:))) Wraz z tymi kolumnami jest instrukcja obsługi, przewód do podłączenia między sobą kolumn,
przewód chinch-chinch (białe/czerwone wtyczki), pilot zdalnego sterowania,oraz w prezencie od firmy dostałem
przewód cyfrowy(Toslink)-nie musiałem szukać w zakamarkach audio-hobbystycznych gdzieś w pokoju odsłuchowym.Teraz nie potrzebuje osobnego wzmacniacza aby połaczyć TV z głośnikami.
Teraz można oglądać filmy, słuchać muzyki z satelity.
Co to za kolumny Manta Speaker Set 2.0-160D Talos. Wiem że nie audiofilskie tylko do LCD-TV.
Pieskówna (rasa audiofilska) zaakceptowała i pozwala mi słuchać-hehehe....