Dożyliśmy czasów, kiedy kupujesz magnetowid i gratis dostajesz DVD. Kto by pomyślał - jakieś 20 lat temu byłoby odwrotnie :P
Dorwany za 30 zł(ych) SHARP VC-K88 - od dawna intrygował mnie ten model, jako że ma funkcję karaoke, wejścia na 2 mikrofony, przy czym jest monofoniczny. Czasami się pojawiał, ale jak parę dni temu zobaczyłem go na portalu ogłoszeniowym za tą cenę + DVD w gratisie, to długo się nie zastanawiałem.
Co więcej - okazał się w super stanie - niewielkie ślady użytkowania, a wyświetlacz świeci jasno i równo - nie ma nawet te mgiełki, co ucieszyło mnie już na "dzień dobry". Tradycyjnie był zapieczony napinacz przy głowicy CTL (niestety częsta usterka tego mechanizmu - a wiąże się ona z odkręceniem dwóch śrub, które są śrubami regulacyjnymi - ale mam na to patent).
Niecała godzinka i uzdrowiony na szybko, bardzo ładnie zagadał :)
Jak zamówię nowe paski, to przejdzie właściwy serwis (czyszczenie, smarowanie - należy mu się jak psu kość).
Edit:
Zapomniałem napisać, że ta seria SHARPa ma też fajny bajer - kiedy kaseta jest w windzie, można ją wsunąć przyciskiem z pilota. Niestety pitola brak, ale nie jest problemem takowy znaleźć. Możliwe, że nawet mam w "składziku", bo miałem tam luzem trochę różnych pilotów do magnetowidów.