To było tak na wesoło a teraz pytanie moje:
jak nagrywasz na kasetę to widzę to kolejne utwory, skąd wiesz ile się nagra na jedną stronę kasety-?
Zrobiłem sobie arkusz, gdzie wklejam zestawienie utworów albumu (głównie z Encyclopaedia Metallum) do tego wpisuje długość strony kasety, magia się dzieje i mam podział.
Na poważnie to kilka prostych formuł w arkuszu kalkulacyjnym i na prawdę automatycznie dzieli odpowiednio i wypisuje długości na każdą stronę itp.
Poniżej screeny z telefonu jak to wygląda.
To czarne tło to jest miejsce, gdzie wklejam skopiowaną listę utworów z czasami (pierwszy screen), a na drugim screenie trzeba tylko uzupełnić długość strony kasety, reszta sama się kopiuje i liczy.
Na przedostatnim screenie dla przykładu wpisałem długość strony na 45 minut i przy tych samych utworach podzielił od razu jak trzeba.
Natomiast na ostatnim screenie wpisałem czas 21 minut na stronę :-P i jak widać album się nie zmieścił (z oczywistych względów), co zostało pokazane jako strona "C"
Taki tam "pomocnik" nałogowego nagrywacza. Jestem leniwy i lubię sobie ułatwiać życie, stąd pomysł na arkusz. Ani on piękny ani jakoś super dopracowany opisowo, ale robiłem go dla siebie na szybko :-D. Korzystam już ponad 3 lata jak się okazuje i bardzo sobie chwalę, bo jest to duże ułatwienie. Już chyba kiedyś o tym pisałem.
Jak ktoś chce to mogę arkusz udostępnić, ale to na prawdę kilka minut roboty było, więc żaden lot na księżyc.