>> Krs47, 2008-09-16 11:56:02
>Seas 27TBFC/G (alu), 27TDFC (tekstylny) i tubowiec 27TBCD/GB-DXT (alu), wszystkie 3 są absolutnie rewelacyjne we wszelkich niezależnych testach mimo różnic w budowie i użytych materiałach membrany oraz bardzo niskiej ceny (od ok.140 zł za 27TBFC/G i 27TDFC do ok. 200 zł za tubowca 27TBCD/GB-DXT).
>Tak samo Excele, wypadają dobrze ale jak je porównamy ze wspomnianą trójką z serii Prestige możemy się zacząc zastanawiac za co płacimy 3-4 razy więcej. Czy aluminiowy front i komora wytłumiająca są warte tych pieniędzy?
No właśnie, działa tu zasada, że za 3-4 razy więcej dostajemy tylko 3-4% lepszy dźwięk (darujcie to uproszczenie)? Pozostaje jednak pytanie gdzie leży granica w której warto dołożyć do lepszego gwizdka, a kiedy nie warto. Bo gdyby przyjąć ekonomiczne kryterium jakość/cena to najlepsze okazały by się Tonsile (to nie żart).
Ale ja jednak oczekuję nieco więcej od wysokotonówki niż może mi to dać Tonsi.
ps. Co do Usherów to jestem użytkownikiem od dwóch lat kolumn na Usher T-9950. Mogę powiedzieć o nich tylko tyle, że grają dobrze... ale słyszałem już bardziej detaliczne głośniki. W każdym razie Usher gra podobnie do SS9500 jednak ten poziom mnie nie zadawala. To znaczy fajnie jest słuchać sobie Ushera ale do czasu aż się nie posłucha obok czegoś lepszego. Nie zmienia to faktu, że jest to bardzo dobry głośnik jak za te 220 zł które za niego trzeba w akkusie zapłacić.
________
mniam...