Witam posiadaczy wspomnianego decka NAD!
Od niedawna sam stałem się jego właścicielem i – jak u większości – również u mnie pękł ten czarny element z plastiku, więc czeka mnie trochę zabawy.
Potrzebuję Waszej pomocy, zwłaszcza tych, którzy rozbierali ten model już kilka razy 😉
Kupiłem swój egzemplarz jako „uszkodzony” – i faktycznie po zdjęciu pokrywy okazało się, że pasków brak (tylko trochę smoły). Paski wymieniłem, ale deck nadal nie startował. Po sprawdzeniu zasilania pomyślałem, że może układ nie widzi włożonej kasety, więc na próbę zewrzałem dwa czerwone przewody od mikrostyku znajdującego się u góry. Silnik ruszył, koła zaczęły się kręcić – pomyślałem: „OK, pewnie styki brudne”.
Odkręciłem więc tę jedną śrubkę mocującą mikrostyk, a po jego wyjęciu wypadła mała miedziana blaszka i czarna zapadka. I teraz zagwozdka – nie wiem, czy ta blaszka jest kompletna i jak dokładnie powinna być zamontowana. Z jednej strony ma zaczepy, z drugiej otwór, ale nie potrafię ustalić, gdzie i jak ją prawidłowo osadzić.
Próbowałem złożyć wszystko na podstawie rysunku z service manuala, ale tam jest tylko widok poglądowy, nie techniczny, więc obawiam się, że mogłem coś źle złożyć. Liczę na Waszą pomoc i ewentualne zdjęcia, jak to powinno wyglądać w oryginale.