Audiohobby.pl

Ranknig sieciówek

mark11

• 356 / 6106
  • Zaawansowany użytkownik
25-12-2008, 21:47
>> Zdezorientowany_3P3, 2008-12-25 21:34:15
Nie żebym się czepiał ale szkoda upodabniać to forum do AS jeśli chodzi o poziom prowadzonych dyskusji :)
Markus

zyzio

• 960 / 5997
  • Ekspert
31-12-2008, 13:07
http://www.highfidelity.pl/artykuly/0901/kts.html     - kabel za 15 kzł + nakłanianie do wydania więcej na kable niż na sprzęt....Dżizus !

Cashlack

• 1566 / 6007
  • Ekspert
31-12-2008, 16:55
>> zyzio

co do Pana Pacuły i jego Highfidelity online, to śledzę jego "opinie" już od jakiegoś czasu (jakieś 2-3 lata), i ostatnio coraz rzadziej. Bo tam już nie ma po co wchodzić.

Facet zwariował. Odleciał w kierunku jakiegoś "top highendu", który podsłyłają mu do "recenzji" "dystrybutorzy" "high-endu" cenowego. Sieciówki za 7 tyś i 15 tyś zł to tylko drobny przykład jego "twórczości".  Czy naprawdę jest w Polsce aż tylu potencjalnych kupców na CD za 30 tyś zł ?? I to takich którzy to "kupią" bo się naczytali Pana Pacuły??? No fakt, jeżeli dystrybutor dostaje za 1 szt 10 kzł marży, a producent drugie tyle, to może faktycznie opłaci się odpalić "recenzentowi" np. 5 kzł, żeby się chociaż 1 sztuka sprzedała.

Jego 2 ostatnie listy "nagród roku" (2007 i 2008) składają się niemal w całości ze wszystkich "zrecenzowanych" klocków w ciągu ostatnich 12 miesięcy, po odsianiu sprzętów tańszych i pozostawieniu najdroższych.

Ja już pomijam że facet dostaje pieniądze za pisanie bzdur, ale jego strona jest tak przeładowana reklamami, że już ledwo chodzi.

Jeżeli nawet milcząco przyjmujemy,że wypowiadamy się w wątku uznawanym za wielu za "voodoo" (sieciówki ;-) i mimo wszystko chcemy się podzielić naszymi subiektywnymi spostrzeżeniami na ten temat, to to co się wyrabia na Highfidelity.pl to już jest szalbierstwo.
Lity drut, first watt, full range.

lancaster

• Gość
31-12-2008, 17:19
wow, ulala....tylko 15Kzl za sieciowkę ?
Poczekam aż będą takie za 50Kzl bo taka za piętnastaka wyglada mi na zgniły kompromis :))))

.... i jeszcze sie co poniektórzy koledzy dziwią ze audiofile są traktowani z coraz mocniejszym przymróżeniem oka.
.... z drugiej strony kto by ew. to kupił coś takiego za taką kasę gdyby nie recki....ciekawe ily z tych ludzi iceniajacych sieciowkę(sic!)npisaloby o niej to samo gdyby im powiedziano ze to kabel za jakieś ludzkie(powiedzmy) 500-1Kzl ?
Nie lubię sam sobie odpowiadać, ale żaden :D

hehe, moze otworzcie na serwisie dla psychiatrów watek pt: "kabel seciowy za 15Kzł - ktory wybrać ?" :P

lancaster

• Gość
31-12-2008, 17:23
....dla jasności. Ktos mzoe sobie moim zdaniem dac za taki przedmiot nawet 100Kzl, ot np. logo mu sie podoba, albo wtyczka, albo z jakiegokolwiek innego powodu, ale pisanie ze kabel sieciowy jest wart 15Kzl ze względu na walory dźwiękowe to czystej wody amatorka....bo chyba nie proba obrazenia czytelnika.

cir

• 360 / 6106
  • Zaawansowany użytkownik
31-12-2008, 17:47
 z sieciowkami jak z winem
kilku gosci z branży wypija pare flaszek, potem ogłasza swiatu ze były najlepsze na swiecie  stad cena dystrybutora 15kzł jest oczywiscie uzasadniona
jednoczesnie dystrybutor proponuje na rynek towar o prawie takich samych walorach za powiedzmy 1-4 kzł zalezy jaki oszust i myslicie ze to nie chwyta?

chyba wyrwało im sie to hiendowe gniazdo ze sciany :)) widac puszki sa jeszcze z marketu i jak zawsze zdjecia dorosłych facetów w skarpetach

ptx

• 651 / 6105
  • Ekspert
31-12-2008, 20:50
>> lancaster, 2008-12-31 17:19:43
wow, ulala....tylko 15Kzl za sieciowkę ?
Poczekam aż będą takie za 50Kzl bo taka za piętnastaka wyglada mi na zgniły kompromis :))))

mówisz i masz...:)))

https://www.virtualdynamics.ca/content.php?id=201&secondary_id=43

polecam recenzje :

http://www.head-fi.org/forums/f113/virtual-dynamics-genesis-1-1-rca-ics-power-cable-impressions-review-308491/

zyzio

• 960 / 5997
  • Ekspert
01-01-2009, 10:25

>> ptx, 2008-12-31 20:50:38
Pacuła powinien je przetestować, zapewne stwierdzi, że wszystkie tańsze kable to jedna wielka kompresja i dopiero jak wydamy kilkakrotnie więcej zaczyna płynąć muzyka :D

zyzio

• 960 / 5997
  • Ekspert
01-01-2009, 10:55
&feature=channel_page  :)

Mr. Zydelek

• 237 / 6106
  • Aktywny użytkownik
01-01-2009, 15:17
Co to za gość w białych rękawiczkach?
Czy tak ubrany lepiej słyszy / odbiera muzykę. Kolejny w skarpetkach a następny w butach żeglarskich jak by dopiero co zszedł z pokładu jachtu:)

wiktor

• 2503 / 6103
  • Moderator Działu Słuchawki
01-01-2009, 16:21
co się czepiacie !

Nie wiecie, że tak się kabli słucha ! To jest bezpośredni kontakt z muzyką.

;-)

Cashlack

• 1566 / 6007
  • Ekspert
01-01-2009, 17:01
ach!  Krakowskie towarzystwo soniczne czy jakoś tak... ;-).  facet w białych rękawiczkach najwyraźniej obsługuje gramofon, nie ma co sie czepiać, podobnie jak butów (obsługuje głośnikowe pytongi... ;-)

Tak z ciekawości rzuciłem okiem jeszcze raz na Highfidelity - jest dobra recenzja! Trzeba ją tylko umieć przeczytać, tj. wyciąć sobie rzeczy które każdy recenznent "musi" dokleić na końcu jeżeli chce się z tego dalej utrzymywać ;-) . :

http://www.highfidelity.pl/artykuly/0901/gemme.html

Kolumny Katana z ceramicznymi przetwornikami za jedyne 35 tyś zł:

"nie jest łatwo jednoznacznie opisać Katany. Zresztą, podobnie jak większość dobrych, hi-endowych konstrukcji. Kanadyjskie kolumny charakteryzują się łatwo rozpoznawalnym dźwiękiem, który leży dokładnie po drugiej stronie linii neutralności (oczywiście wyobrażonej, idealnej) niż moje Dobermanny. Na tej samej wysokości (poziomie), jednak to nie są tożsame konstrukcje. " Poeta by tego lepiej nie napisał. Kolumny są bardzo "dobre", tylko...  "inaczej" :-). Dlaczego? :

"Katany wymagają uwagi i pełnego zaangażowania. Każde otwarcie okna, jakaś działalność dzieci, żony itp. kończy się znaczącym ubytkiem detali – nie dlatego, że ich nie ma, ale dlatego, że przestajemy je słyszeć." Oczywista oczywistość! :-D Nie słyszymy detali nei dlatego że ich nie ma, tylko dlatego że przestajemy je słyszeć!!

I podsumowanie reck, w "klasycznym" stylu recenzenckim:

"Bo Katany są kolumnami o wyraźnym charakterze. To, co najważniejsze brzmi: to znakomite konstrukcje, klasy moich Dobermannów, choć zupełnie od nich różne."

Nie wiem jak wam, ale dla mnie ta akurat recka Pana Pacuły była o bardzo wysokiej zawartości poznawczej.
Lity drut, first watt, full range.

zyzio

• 960 / 5997
  • Ekspert
01-01-2009, 19:22
W zasadzie wszystkie recki Pacuły to poezja sama w sobie i sprzeczność sama w sobie :D :D :D

zyzio

• 960 / 5997
  • Ekspert
01-01-2009, 19:24
Też mam takie rękawiczki, Furutech dodaje je do topowej listwy - GRATIS !!!! :D :D :D

lancaster

• Gość
01-01-2009, 19:55
Piotr, to juz predzej do winyli chyba ?
Nie rozumiem dlaczego to lapką nie mozna by było nie wymienić lampy ? Slyzalem wprawdzie o tym, ale dlaczego niby i jak to na lampę wpływa ????
Tluszcz z paluchów przeżre się przez szklana bankę lampy i ja rozhermetyzuje ?:))))

Ja tam myslę ze jak bardziej audiofilski audiofil to nie tylko w rękawiczkach ale i w maseczce slucha zeby nie narazic swojego sprzeciora na "zły chuch" :))))