Wiem, ze jest tez FireWire i np. Apogee zrezygnowalo z wersji USB swojego miniDACa wlasnie dla FireWire - na USB dzialy sie takie rzeczy, iz np. DAC odmawial sobie kiedy chcial posluszenstwa. Trzeba go bylo wypiac i wpiac. To jest niedopuszczalne przy jak by nie bylo profesjonalnym brandzie.
Tak FireWire dopuszczam, ale w tej chwili koncentruje sie raczej na DACu i dodatkach, gdyz jestem bardzo zadowolony (poza dojrzaloscia sterownikow i samym UI) z EMU 1212M, ktora wyparla u mnie Lynxa Two, RME HDSP 9632 oraz M-Audio Delte 66. Za taka cene to po prostu jest "przegiecie" - podobnie jak CAL, z reszta z Coxiala gra to dla mnie lepiej (mniej ostrosci czy tam smieci jak niektorzy mowia) niz Lynx. (Oczywiscie mozemy tutaj mowic, ze Lynx pokaze wszystko - i racja - ale taka dokladnosc powoduje u mnie zmeczenie zamiast przyjemnosc).
W tej chwili tez nie znam interface\'u zew. na firewire, ktory bylby dobry i do tego w rozsadnej cenie. (mniej niz 1K PLN)
Co do zabawy, wiesz - nie jest bezbolesna i jest robiona z duzym wysilkiem i okupiona wyzeczeniami.
Cale szczescie na Thecie nie stracilem prawie nic, poza nerwami i zalatwianiem odprawy celnej i glowkowaniem odnosnie 110V->230V.
Coz, trzeba miec zdrowie po prostu i bardzo duzo checi, czesto nawet kiedy ma sie odpowiednia kwote to nie wystarczy bo wyrwac niektore klocki w dobrym stanie po prostu nie jest prosto - z reszta sam wiesz, bo zbierasz Orthosy :)