ja teraz odsluchuje na swoim ukladzie tranzystorowym i sa plusy i minusy .o dziwo wielkie ,gorsze basy niz na tym lampowym układzie .szok .generalnie na tranzystorze wszystko bardziej zwarte na lampie bardziej otwarte ,kolorowe .i po jaki misiaczek mialbym sciemniac? dla parcia na szkło ? dla zaistnienia na forum zastanow sie :).
jedno wiem , nieznasz mnie ,a przez internet nadaje wielu oszolomow .
zeby wiedziec ,mic odnosnik musialbyś choc posluchac mojego tranzystora .tu sie chyba zgodzisz .aniestety
takich wzmacniaczy niema w sprzedarzy a szkoda .:).a Ja niebede ich produkowal jak i tych lampowych .
znasz jakies podstawy budowy wzmaczniaczy ? odpowiedz.mirek19,umiesz posługiwać sie lutownicą i miernikiem uniwersalnym?juz o oscyloskopie nie wspomne ,nie bedzie potrzebny :).
panie mirku czy jest pan gotowy na szok ?może pan to sam sprawdzic robiac prosty wzmacniacz na tranzystorze :)potem pan zrozumie oczym pisze tu .Tak domyslam sie ze masz niezly sprzet ,jakis tam :) ale swoje wiem .A potem niech pan napisze ze watpi pan ze w se nieda sie zrobic prostego wzmacniacza dla 32 ohm .
w jeden wieczór zrobisz pan wzmacniacz na dwóch (bo stereo) tranzystorach którego już pan sie nie pozbedzie nigdy ,dziwy i nieprawda ? oszoomstwo? a teraz niech Pan niemowi ,nie pisze nic , niech Pan napisze jakie to gowno jest po tym jak pan to zrobi i poslucha .a po tym jesli by pan to zrobil zmieni pan zdanie w tym temacie poniewaz juz pan bedzie wiedzial z kim pan rozmawia .i teraz zeby sie o tym przekonac trzeba wykonac prace przez ,wystarczy 2 godziny , 2 godziny z lutownica i miernikiem uniwersalnym zeby przekonac sie z kim sie rozmawia na forum .nie trzy tysiacie za jakies badziewie :) tylko 2 godziny pracy z 50 zl w czesciach .tyle bedzie kosztowal wzmacniacz slychawkowy ktorego juz pan nie zamieni na inny tranzystorowy .jest pan na to gotowy ?to moge panu jak i innym dać , tego OTLa dla 32 ohm niemoge .