Witajcie,
kupiłam wczoraj Shure E500 PTH
i owe maleństwa uczyniły spustoszenie mojej głowie i przegnały mnie po niecie w poszukiwaniu
poszukiwaniu odpowiedzi na kilka pytań:
muszę tu zaznaczyć, że jestem absolutne audioniemowlę, które właśnie wykluwa się zza skorupy, gdzie nie docierały dotąd Dźwięki.
Przeglądając forum odzyskuję wiarę w ewolucję - niektórych wypowiedzi wręcz po prostu nie rozumiem, hieh, co oznacza, że na pewno nie będziecie mieli o czym ze mną rozmawiać, za to możecie uczynić wiele, żebym wiedziała, jak najlepiej posłać sobie dźwięki
E500 kupiłam do używania z SansaClip'em. Trochę brakuje mi w nich basu i zastanawiam, się, czy może jest to efekt, że mają one większą impredancję, niż wyjście..? Czy też może się wygrzeją ..... ? Zamierzam porównać z innymi IEM'ami na tym samym źródle, jak mi się uda gdzieś w Trójmieście dorwać takie.
Acha no i czy ktoś mógłby mi przysłąć albo dać namiar na jakieś testowe kawałki, naktórych sprawdzę możliwości słuchawek (słuchałam mp3ka 'z zapałkami' oraz wirtualnego fruzera - pewnie znacie) - ale chodzi mi o coś, co pokaże mi inne aspekty...
Najważniejsze jednak z czymprzychodzę, to przede wszystkim nigdzie nie mogę doczytać, kiedy potrzebuję wzmacniacz słuchawkowy, a kiedy przedwzmacniacz ... ('normalnie' używam HD500, z badziewnej karty laptopa).
Bardzo dziękuję za pomoc w zrozumieniu tego