Miesiąc temu pisałem o kupnie magnetofonu Universum, jeszcze wtedy paczka do mnie szła, magnetofon zewnętrznie złom, połamane przyciski, brak pokręteł, jednak z opisu mimo zewnętrznego wyglądu miał działać, i o to mi chodziło, jako dawca do mojego chodziło mi o działający mechanizm, dodatkowo pisałem do sprzedawcy czy magnet faktycznie działa, jego odpis: "MetaL Witam serdecznie. Magnetofon działa bez zarzutu, tyle że wygląda, jak wygląda."
Postanowiłem kupić, zrobiłem przelew, magnet doszedł, jednak sprzedawca z OLX z jego działania i ładnego grania zrobił sobie prima aprilis, byle tylko sprzedać, a że pan wystawia na OLX inny sprzęt elektroniczny chciałbym przed nim ostrzec, jego pseudo to "MetaL" Rafał K. z Lublina.
Z magnetofonu jedynie przydała mi się przednia szybka do kieszeni, nie odsyłałem złomu by nie wchodzić w kolejne koszta, w między czasie kupiłem do mojego nowe paski, jeszcze została mi wymiana jednej rolki bo nie zawsze od razu chce ruszyć z naciągiem taśmy, ale jak załapie jest ok,.
W tamtym tygodniu dostałem od kolegi Aiwe AD-WX777, w ładnym stanie, niestety paski do wymiany, by nie kombinować od razu zamówiłem nowe paski, dzisiaj doszły, tak że przed świętami może uda się go przywrócić do życia.