Nano.
Dziwi mnie brak basu w Twoim Kx-9010 u mnie było go czasem aż nad to. Na pewno nie nagrywał bez basu, bliskość oryginału była ponad przeciętna. Na pewno nie miał takiego zejścia na niskich jak JVC TD-711. Ale na brak basu nie narzekałem. Może coś nie tak z twoim egzemplarzem ktoś może pokręcił to i owo przed Tobą ?
eMandDe.
Na tych testach były na pewno Soniaki ale tam jest poukładane alfabetycznie i znalazły się poniżej zdjęcia a to zdjęcie nie jest moje więc tylko to wkleiłem . Zamysł był taki by pokazać co było kiedyś na szczycie listy magnetofonowej .
Ja mam z głowy nareszcie TEAC-a A-770 naprawiony w stu procentach i wyregulowany . Co zostało zrobione :
Nowe wszystkie paski, nowy idler , ustawione sprzęgła , skos głowicy, wymieniona rolka napędowa , nasmarowany , wyczyszczone płytki , przeczyszczone wszystkie przełączniki i potencjometry . Ustawione obroty silnika . Pozbycie się zimnych lutów z płytki sterowania plus 2 kondensatory (elektrolity, ...upływność) obok procesora sterowania funkcjami . To właśnie odpowiadało za głupienie pozycji "STOP" . Teraz już jest wszystko dobrze .
Czyli operacja zakończona sukcesem .
Jutro usiądę na dłużej i podłączę go nareszcie w salonie i posłucham to napiszę coś więcej na jego temat .