Audiohobby.pl

Czy faktycznie słychać kondensatory w zwrotnicy?

Gustaw

• 3917 / 3515
  • Administrator
17-01-2016, 17:08
Gustaw za jakieś 3 tygodnie powinienem mię  kompletny tor aktywny. Jak chcesz to możemy popróbować co z tego u Ciebie wyjdzie.

Kolega Lancaster obił moją audiofilską duszę. Kiedy zapytałem o zwrotnicę, jego spojrzenie było pełne szczerego współczucia i było nader wymowne.

lancaster

• Gość
17-01-2016, 20:06
Gustaw nie da rady zrobic punktowego xrodla dxwieku za pomoca wymiany kondensatorow w zwrotnicy 3 way T M W :)
ludzie maja konkretne systemy i fulla obok - do sluchania muzyki w innym wymiarze. Lepszym technicznie raczej nie, ale jak ktos jest juz duzym chlopcem to docenia ze ktos śpiewa dla niego a nie ze ma neutralny wokal z dobrze wywazonymi zakresami srednicy :-)))  itd itp.

Wlasnie Sinatra u mnie idzie, a mam Lowthera, bez kondensatora :-)  życie nie jest sprawiedliwe ;-)

Lutek

• 545 / 6061
  • Ekspert
17-01-2016, 20:12
Wyrzuć wszystkie kondy bedzie Lowther.

Albo zostaw tylko jeden na tweeterze i bedzie Rehdeko :-)

Gustaw

• 3917 / 3515
  • Administrator
17-01-2016, 20:30
To się nazywa kopanie leżącego!
Oby Wam cewki w zwrotnicach pordzewiały a membrany głośników zjadły termity!

lancaster

• Gość
17-01-2016, 20:41
oj tam oj tam, włącz sobie Pudelsów. Focale sa naprawde spoko kolumny, wyglupiasz sie ;-)

Lutek

• 545 / 6061
  • Ekspert
17-01-2016, 20:49
Oby Wam cewki...

Oj Gustaw..., nie badz taki msciwy. Gdybys nie zakladal, ze swoich Focali przenigdy nie sprzedaz, to bysmy cos radzili - zreszta i sam bys wiedzial co zrobic bez naszych porad.

Np. u mnie - mam nadzieje - niedlugo bedziesz mogl posluchac Rehdeko z jednym kondem i to dwoch modeli - w tym drugim, to nie wiem czy jeden czy az dwa kondy. W kazdym razie juz teraz zapraszam na wielkie porownania i burzliwe dysputy, co lepiej gra i dlaczego :-)

Gustaw

• 3917 / 3515
  • Administrator
17-01-2016, 20:50
oj tam oj tam, włącz sobie Pudelsów. Focale sa naprawde spoko kolumny, wyglupiasz sie ;-)

Nie chciałbyś wiedzieć co teraz z nimi wyczyniam w tym amoku.  :D
Obecnie testuję np. tri-wiring :)
Dół - Synergistic Research. Góra/Środek - srebro + QED Profile 4x4

Gustaw

• 3917 / 3515
  • Administrator
17-01-2016, 20:55
Oby Wam cewki...

Oj Gustaw..., nie badz taki msciwy. Gdybys nie zakladal, ze swoich Focali przenigdy nie sprzedaz, to bysmy cos radzili - zreszta i sam bys wiedzial co zrobic bez naszych porad.

Np. u mnie - mam nadzieje - niedlugo bedziesz mogl posluchac Rehdeko z jednym kondem i to dwoch modeli - w tym drugim, to nie wiem czy jeden czy az dwa kondy. W kazdym razie juz teraz zapraszam na wielkie porownania i burzliwe dysputy, co lepiej gra i dlaczego :-)

Widzę, że kolega Lutek poszedł "po szerokości" :)
Ciekaw jestem porównania z Tannoyami.

Lutek

• 545 / 6061
  • Ekspert
17-01-2016, 21:02
Zebys wiedzial jaki ja jestem ciekaw ? Juz przebieram nogami, bo szukam transportow i nie wiem kiedy dotra.
Najgorzej, jak dla mnie okaza sie lepiej grajace od moich "pieknych" Tannoy- i ( tych DIY oczywiscie) i co ja wtedy biedny zrobie, bo w stosunku do nich, to Rehdeko sa brzydale :-(

Gustaw

• 3917 / 3515
  • Administrator
17-01-2016, 21:09
Zebys wiedzial jaki ja jestem ciekaw ? Juz przebieram nogami, bo szukam transportow i nie wiem kiedy dotra.
Najgorzej, jak dla mnie okaza sie lepiej grajace od moich "pieknych" Tannoy- i ( tych DIY oczywiscie) i co ja wtedy biedny zrobie, bo w stosunku do nich, to Rehdeko sa brzydale :-(

Oddasz mi Tannoy-e w wieczystą i bezpłatną dzierżawę albo... hmmmmm..... nie.... oddasz mi na przechowanie.
Fakturę za magazynowanie wystawię Ci raz w miesiącu z 7% VAT.-em Podciągniemy to pod konserwację przedmiotów muzealnych. :)

lancaster

• Gość
17-01-2016, 21:11

Dobry kierunek, teraz myszy na kolumny !

Gustaw

• 3917 / 3515
  • Administrator
17-01-2016, 21:17

Dobry kierunek, teraz myszy na kolumny !

:-))))  Chyba powinienem się upić :-)

lancaster

• Gość
17-01-2016, 21:18
Daj 1 mysz i Bambusa :-))))

Lutek

• 545 / 6061
  • Ekspert
17-01-2016, 21:19
Oddasz mi Tannoy-e w wieczystą i bezpłatną dzierżawę albo... hmmmmm..... nie.... oddasz mi na przechowanie.
Fakturę za magazynowanie wystawię Ci raz w miesiącu z 7% VAT.-em Podciągniemy to pod konserwację przedmiotów muzealnych. :)

Zastanowie sie, bo propozycja nader ciekawa i pewnie ja przyjme, jesli ktores z Rehdeko poloza mnie na kolana jak kiedys mialy polozyc Graafa...

Gustaw

• 3917 / 3515
  • Administrator
17-01-2016, 21:22
Daj 1 mysz i Bambusa :-))))

Poczekaj. Kiedy będziesz następny raz to do dam Bambusowi Twoją nogawkę :-)