Przejdz do strony glównej

FORUM
Ogłoszenia
Wyszukiwarka Regulamin Zarejestruj sie
Login:
Haslo:
Zapamiętaj mnie
zapomnialem haslo :-(
besthifi.pl Stereo Underground
STEREODIYSłUCHAWKIPC AUDIOANALOG \ LAMPAMUZYKAZASILANIEFILM I KSIążKAAUDIO SALONRECENZJE / OPINIECZAS WOLNY OD AUDIOGALERIEPOGADUCHYTECHNICZNE
(Strona: 1 z 1)
[PIERWSZA]
[OSTATNIA]
Autor Temat: Ciekawe tytuły filmowe.
Dudeck
(4985/288/1402)
WYŚLIJ PW
2009-10-11 / 23:06
Mówi się , że dobry tytuł sam robi za pięciu speców od reklamy ; ciekawe czy to się sprawdza ?

Jak w przypadku tego filmu z 1978 z Sophią Loren :
"Krwawe zajście pomiędzy dwoma mężczyznami z powodu pewnej wdowy. Podejrzewa się przyczyny polityczne"
Albo takiej komedii produkcji angielskiej z 1995 roku z rolą główną Hugh Granta :
"O Angliku , który wszedł na wzgórze , a zszedł z góry"

Znacie jakieś inne fajne tytuły ?

Dudeck
(4985/288/1402)
WYŚLIJ PW
2009-10-19 / 22:42
No proszę , drugi film za niedługo , bo już w przyszły czwartek wyświetli po pólnocy TVP1 .

dabyl
(406/1/995)
WYŚLIJ PW
2010-08-09 / 19:01
Przyznaję, że tytuły, które przytoczyłeś raczej ciężko przebić...

"Sześciu mężczyzn, którym robi się niedobrze" - pierwszy film w karierze Lyncha (krótkometrażowa kreskówka. cóż, nie mogę powiedzieć żeby było to coś wartego polecenia) lub "Głowa do wycierania" - jego pierwszy film pełnometrażowy (ten już polecam).

"Dobry, Zły i Brzydki" od którego zaczęła się moja fascynacja gatunkiem western co po pewnym czasie doprowadziło mnie do filmu "Zabójstwo Jesse'ego Jamesa przez tchórzliwego Roberta Forda". Z innych gatunków "Dr Strangelove, czyli jak przestałem się martwić i pokochałem bombę" a z nowszych może "Sweeney Todd: Demoniczny golibroda z Fleet Street", "Futurama: Potwór o miliardzie grzbietów", "Człowiek, który gapił się na kozy".

Zauważyłem, że te filmy o "dziwnych" tytułach przeważnie mi się podobają...

nowy2bis
(1034/14/1435)
WYŚLIJ PW
2010-09-02 / 07:39
Wczoraj przegapiłem film o nim w TV i dzisiaj po przeszukaniu sieci natrafiłem na taki link
http://odkrywca.pl/kroniki-juliena-bryana-polska-1939-sensacja-,500794.html

Jakość filmów znakomita, co niektóre w kolorze. Czyżby rehabilitacja Stevena za Listę Schindlera ;-)

A w okienku przy haśle z autorem filmów z wrześniowej Warszawy w pl.wikipedia.org można obejrzeć jego film "Oblężenie".

Zlote Ucho
(1997/102/723)
WYŚLIJ PW
2010-09-02 / 22:40

"Kucharz, zlodziej, jego zona i jej kochanek"

Makduf
(455/6/1020)
Poznań
WYŚLIJ PW
2010-09-13 / 00:39
Ten jest ciekawy:

"Schwarzhuhnbraunhuhnschwarzhuhnweisshuhnrothuhnweiss oder Put-putt".

Film z 1967. Co by nie być gołosłownym, wrzucam link do imdb:

http://www.imdb.com/title/tt0210270/

:-)

Makduf
(455/6/1020)
Poznań
WYŚLIJ PW
2010-09-13 / 00:47
I jeszcze jeden:

"The Persecution and Assassination of JeanPaul Marat As Performed By the Inmates of the Asylum of Charenton Under the Direction of the Marquis de Sade."

Wersja niemiecka:

"Die Verfolgung und Ermordung Jean Paul Marats dargestellt durch die Schauspielgruppe des Hospizes zu Charenton unter Anleitung des Herrn de Sade".

Wersja polska:

"Prześladowanie i zabójstwo Jean-Paula Marata w wykonaniu pensjonariuszy zakładu dla obłąkanych w Charenton w reżyserii markiza de Sade".

:)

Dudeck
(4985/288/1402)
WYŚLIJ PW
2011-09-27 / 01:23
Polski film z 1971 roku : "Pięć i pół bladego Józka" .

STEREODIYSłUCHAWKIPC AUDIOANALOG \ LAMPAMUZYKAZASILANIEFILM I KSIążKAAUDIO SALONRECENZJE / OPINIECZAS WOLNY OD AUDIOGALERIEPOGADUCHYTECHNICZNE