>lancaster
>...zwlaszcza w MM sluchawy graja badziewnie
I tu masz rację. Stosunkowo niedawno byłem bez wzmaka i pojechałem do MM kupić jakieś tanie (do 200zł) słuchawki na "tymczasem". Słuchałem od "dolnej" do nawyższej dostępnej półki. Ceny słuchanych w zakresie od 80zł do 1kzł.
Co ciekawe, te w granicach 1kzł wydawało mi się, że grają koszmarnie, bez życia i wogóle nie zniósłbym takiego dźwięku do normalnego odsłuchu. Sprawa się "rypła" jak poprosiłem gościa z obsługi na cofnięcie płytki na sampla przypominającego trochę klasykę;). Gość otworzył szafkę ze "sprzętem" napędzającym, patrzę a tu ... kino domowe Manty all-in-one (buhahaha). Dobrze, że zobaczyłem ten sprzęt i wziąłem na niego poprawkę przy wyborze słuchawek. Praktycznie był to totolotek i gdybanie jak mi to zagra w domu. Odłożyłem te słuchawki, które moim zdaniem najpełniej brzmiały na tej mancie i wziąłem pozornie mniej pełnie i żywo brzmiące. W domu okazało się, że te co pierwotnie wybrałem to by mnie chyba basem zabiły jak i resztę całego pasma. Te zresztą które wziąłem asekuracyjnie też nie okazały się w temacie basu ułomkami;).
Jedno można poradzić - omijać MM szerokim łukiem bo niby posłuchać można, ale chyba bardziej jednak można zostać wprowadzonym w błąd. Kolejna sprawa - wczoraj dzwoniłem do MM i pytałem o ceny potencjalnie interesujących mnie modeli (część do sprowadzenia). Gość intensywnie proponował mi AKG K601, których na mojej "liście" nie było. Ale skoro wciskał to jużdla pełnego obrazu spytałem o cenę. Odpowiedź - 1299zł. Prosiłem o potwierdzenie bo myślałem, że się pomylił i coś źle spojrzał lub też, że ja coś źle usłyszałem. Nie przesłyszałem się - w MM wołają za nie 1299 !!!!. Żeby nie być gołosłownym właśnie wchodzę na Allegro i ... ceny tych samych od 699 zł !!! (buhahahaha).