| cles
(1593/3/1540)
 WYŚLIJ PW
|
2009-07-19 / 10:53
O, dopiero zauważyłem, stuknęło mi 500 dni na forum, Savage Tobie też - wszystkiego najlepszego!
|
| Gardenus
(1591/1/1525) Szczecin
 WYŚLIJ PW
|
2009-07-19 / 11:24
>> cles,
Faktycznie na cienkich, śliskich taśmach (90 ) w 950 początek nieciekawy.
Miałem też problemy takie w TC-K 670, TC-K 75, RT 9100 lecz z tym sobie poradziłem . Myślę, że i w tym przypadku też mi się uda. Widać z tego, że dotyczy to jednak dual capstanów a nie konkretnej serii np ES.
Mam teraz inne zajęcia o których pisałem wcześniej . Jak skończę remonty to zajmę się nim.
Dźwiękowo naprawdę jest ekstra . Na konfrontację z RT 9100 jeszcze poczekajmy. To wymaga czasu.
|
| vladoi
(128/0/1071) Łódzkie
 WYŚLIJ PW
|
2009-07-19 / 11:36
Witam.
Wszystkiego najlepszego, dalszego zaangażowania i wytrwałości na forum dla 500tnych Jubilatów.
PROSZĘ o pomoc i konsylium w zdiagnozowaniu choroby pacjęta KENWOOD KX 5050.
Objawy to odtwarzanie i zapisywanie z prędkością idiotyczną ( 2 razy szybszą) dokąd się tak śpieszy?
I jeszcze pytanie: czy znaja Panowie maszynę SANSUI D-69C (dość oryginalna konstrukcja).
Pozdrawiam Vlado.
|
| gotyk1
(937/24/1525) + +
 WYŚLIJ PW
|
2009-07-19 / 12:24
Ja też chętnie bym nabył drugi 950, poza tym egzemplarzem Gardenusa ostatnio były 2 fajne ale jeden był bez instrukcji a drugi miał zdartą naklejkę "S" z klapy, a ja chcę mieć i z tym i z tym
|
| cles
(1593/3/1540)
 WYŚLIJ PW
|
2009-07-19 / 12:34
Słusznie prawisz.
|
| cles
(1593/3/1540)
 WYŚLIJ PW
|
2009-07-19 / 12:35
Vlado
Nie znam tego Sansui, jak masz fotki wklej. Kenwood - pytaj Gardenusa.
|
| Gardenus
(1591/1/1525) Szczecin
 WYŚLIJ PW
|
2009-07-19 / 13:33
>> vladoi
Serdecznie witamy w gronie zakręconych taśmami.
Sprawdź czy w KX 5050 masz regulację prędkości przesuwu w silniku najczęściej taki otworek z tyłu silnika lub w module zasilania silnika ( taka płytka przy nim). Spróbuj podregulować. Jeżeli zapas regulacji jest za mały to może wskazywać na uszkodzony silnik lub za wysokie napięcie podawane z zasilacza . Lecz do sprawdzenia napięcia z zasilacza musisz mieć serwisówkę lub wiedzieć jakie są napięcia zasilające. A jeżeli jest to stabilizacja kwarcowa to także do sprawdzenia napięcia a najpewniej do wymiany silnik lub płytka elektroniczna w nim.
Podałem tylko wstępne diagnozy bo tego modelu nie znam ani nie mam do niego dokumentacji.
|
| Gardenus
(1591/1/1525) Szczecin
 WYŚLIJ PW
|
2009-07-19 / 14:33
> vladoi
Widzę, że dałeś za niego tyle co za tańszą flaszkę . To na pewno zakup był opłacalny.
Czy kieszeń jest sprawna bo nic o niej nie piszesz ?
Jeżeli nie to pewnie pasek do wymiany lub zatarty silnik lub tylko samo ich przeczyszczenie.
|
| Gardenus
(1591/1/1525) Szczecin
 WYŚLIJ PW
|
2009-07-19 / 15:00
Zamiast pracować na rzecz domu zmusiliście mnie do oderwania się od tej nielubianej pracy.
Fakt nie ma dziś Żony więc nie może mnie kontrolować co robię lecz muszę oczywiście wszystkie zaległości nadrobić.
W 950 już wszystko OK .
Lekko zmatowiłem obie rolki dociskowe i podregulowałem mechanizm lewego docisku rolki. Na śliskich cienkich taśmach jest już bez problemu.
|
| Savage
(881/3/1540)
 WYŚLIJ PW
|
2009-07-19 / 16:33
500dni nawet nie zauwazyłem:) hehe.
Ja kiedyś matowałem rolki teraz raczej tego nie robię. wbrew pozorom rolka ma deliaktną beczkę i tam musi być. to jak z kołami zamachowymi czy pasowymi. dzieki temu tasma idzie zawsze srodkiem rolki.
Ja kiedys mialem problemy z obrotami w gx75. Kręcił chyba z szybkością 9,5cm/s wył jak kosiarka ;) uszkodzony okazał się tranzystor w sterowniku silnika, ale siedziałem nad tym chyba całą noc. Bo tran przy pomiarze był sprawny a ukłądzie szalał.
|
| vladoi
(128/0/1071) Łódzkie
 WYŚLIJ PW
|
2009-07-19 / 16:57
Vlado.
Dzięki za sugestie. Po rozpakowaniu KEN został poddany obdukcji. Na klawiszu pause dość mocne otarcie, reszta dobrze zachowana. Po zdjęciu obudowy środek w idealnym stanie ( nawet źdźbła kurzu ?) Paski jak nowe w komplecie. Przed podłączeniem zasilania sprawdzam palcem czy nie są zablokowane wszystkie jakie mogę dotknąć koła pasowe i sprzęgła. I tu masz odpowiedź na pytanie o zgłaszane przez sprzedawcę zablokowanie kieszeni. Zablokowana przekładnia zębatkowa. Lekki ruch kołem pasowym i wszystko gra. Któryś z kolegów miał podobny problem. KX 5050 jest 2-głowicowy sprzedawca się mylił. Teraz pytanie laika. KEN z tego rocznika posiada funkcję AUTO BIAS ale ten ma również BIAS PRESET oświećcie mnie proszę z czym się TO konsumuje? W komplecie dziwactw jest także wskaźnik wysterowania od -niesk. do +10dB bez oznaczonego AD i DD. Posiadam również KENA KX-3010 i tam jest normalnie.
Doklejam kilka fotek wspominanego przeze mnie SANSUIa. Sami zobaczycie że to dziwoląg tego producenta.
|
| cles
(1593/3/1540)
 WYŚLIJ PW
|
2009-07-19 / 17:06
Vlado, a nie BIAS RESET? To by było do kasowania ustawień BIAS do wartości fabrycznych.
|
| vladoi
(128/0/1071) Łódzkie
 WYŚLIJ PW
|
2009-07-19 / 17:58
Vlado.
Otóż nie, są dwa przyciski auto bias i bias preset (preselection?) Na pewno nie reset bo nie ma ręcznej regulacji bias.
Myślę, że wiąże się to z napisem nad wyświetlaczem, który głosi AUTO BIAS FINE TUNING. Ale jak i kiedy z tego cósia korzystać??
Nie mogę wkleić zdjęć, coś źle robię? Masz jakąś receptę?
|
| Gardenus
(1591/1/1525) Szczecin
 WYŚLIJ PW
|
2009-07-19 / 18:53
>> Savage, 2009-07-19 16:33:05
Tu nie chodziło o beczkę tylko rolka była zbyt śliska i na cieniutkiej taśmie brak było właściwego tarcia a zatem poślizg następował między rolką a taśmą. Zmatowienie rolki było bardzo minimalne.
Co Twojej sugestii, że powinna być beczka, niestety sądzę, że nie masz racji . Za prowadzenie taśmy na lewym wałku odpowiada zespolony mechanizm docisku ( rolka wraz z prowadnicą taśmy) i w razie potrzeby trzeba podregulować wzdłuż jego oski mocującej kręcąc delikatnie w lewo lub w prawo do pożądanego skutku.
|
| cles
(1593/3/1540)
 WYŚLIJ PW
|
2009-07-19 / 19:00
>> vladoi, 2009-07-19 17:58:50
Vlado.
Otóż nie, są dwa przyciski auto bias i bias preset (preselection?) Na pewno nie reset bo nie ma ręcznej regulacji bias.
Myślę, że wiąże się to z napisem nad wyświetlaczem, który głosi AUTO BIAS FINE TUNING.
Jeśli tak, to BIAS PRESET pewnie odnosi się do fabrycznie ustawionego BIASU. Wciskając go niwelujesz efekt AUTOBIAS, czyli po wracasz do wartości fabrycznej.
Najlepiej weź jakąś kasetę z podbitą górą (np XLII S, Z II, AD-X) i pobaw się. PO wciśnieciu BIAS PRESET powinieneś mieć dużo wysokich tonów w nagraniu. Jak zrobisz AUTOBIAS powinno być liniowo a tony wysokie nie będą się wybijały. Tak myślę
|
| MaciejLK
(497/0/1478)
 WYŚLIJ PW
|
2009-07-19 / 19:01
Auto Bias automatycznie ustawia prąd podkładu dla włożonej taśmy (i tylko prąd podkładu - nie reguluje czułości taśmy - Level czy Sensitivity). Nie jest to więc pełna kalibracja.
Bias Preset pozwala zapamiętać wartość ustaloną przez Auto Bias po to, żeby nie było trzeba ponownie ustawiać przy nagrywaniu na takiej samej taśmie. Można zapamiętać trzy ustawienia - po jednym dla taśm typu I, II i IV. Kolejne naciśnięcia przycisku Preset na zmianę włączają wartość zapamiętaną (Preset świeci na wyświetlaczu) bądź wartość fabryczną (Preset zgaszone). Natomiast naciśnięcie Preset bezpośrednio po regulacji Auto Bias zapamiętuje nowo ustaloną wartość, kasując poprzednią - oddzielnie dla każdego typu taśmy. Ten Preset jest tylko dla wygody, jeśli często nagrywa się na dokładnie takich samych taśmach, żeby za każdym razem nie ustawiać od nowa.
Awarie elektrycznego otwierania kieszeni w modelach serii xx50 i xx60 to norma. Na trzy posiadane przeze mnie modele - we wszystkich to szwankowało. Sporo takich jest też wystawianych na Allegro z informacją o awarii kieszeni. Mnie wystarczyło lekko nasmarować oś silnika kieszeni, przetrzeć pasek do czysta, i mechanizmy ruszyły.
Silnik główny na pewno nie ma kwarcowej stabilizacji obrotów, a myślę, że zakres regulacji nie pozwala mu osiągnąć prędkości aż dwa razy większej. Stawiałbym na jakieś uszkodzenie elektroniki (zasilania silnika i stabilizacji obrotów). Ale nie jestem elektronikiem...
|
| MaciejLK
(497/0/1478)
 WYŚLIJ PW
|
2009-07-19 / 19:08
Cles,
Właśnie chodzi o to, że różni producenci różnie używali słowa Preset w odniesieniu do kalibracji taśmy. Na przykład u firmy JVC "Preset" rzeczywiście znaczyło to, co piszesz, tzn. powrót do wartości "preset" przez producenta.
Natomiast u Kenwooda oznaczało to "Preset" przez użytkownika, więc w pewnym sensie coś dokładnie przeciwnego!
U JVC zapalona lampka "Preset" oznacza skasowanie wyników autokalibracji i powrót do ustawień fabrycznych.
U Kenwooda zapalone "Preset" oznacza zapamiętanie wyników autokalibracji - a więc dokładnie odwrotnie!
|
| vladoi
(128/0/1071) Łódzkie
 WYŚLIJ PW
|
2009-07-19 / 19:24
Vlado.
Przepraszam że wtrącę dwa słowa w nie swoją rozmowę. Gardenus ma rację w kwestii rolek dociskowych. Są one idealnie płaskie, są szlifowane specjalnymi precyzyjnymi szlifierkami na bardzo wysokich obrotach uprzednio są chemicznie utwardzane. Beczkowatość wałów pasowych centruje tylko miękkie (guma, skóra ) i odpowiednio napięte pasy transmisyjne.
|
| cles
(1593/3/1540)
 WYŚLIJ PW
|
2009-07-19 / 19:28
>> MaciejLK,
OK, kapuję.
|
| vladoi
(128/0/1071) Łódzkie
 WYŚLIJ PW
|
2009-07-19 / 19:56
Vlado.
Dziękuję Maćku jest dokładnie tak jak opisałeś. Sprawdzę czy poprzedni właściciel nie próbował naprawić otwierania kieszeni kręcąc przy silniku głównym. Prosił bym jeszcze abyś objaśnił mi, jak jest skalowany wskaźnik wysterowania.
Magnetofon posiada DOLBY B-C a na wskaźniku jest tylko jedno zero.
|