Przejdz do strony glównej

FORUM
Ogłoszenia
Wyszukiwarka Regulamin Zarejestruj sie
Login:
Haslo:
Zapamiętaj mnie
zapomnialem haslo :-(
besthifi.pl Stereo Underground
STEREODIYSŁUCHAWKIPC AUDIOANALOG \ LAMPAMUZYKAZASILANIEFILM I KSIĄŻKAAUDIO SALONRECENZJE / OPINIECZAS WOLNY OD AUDIOGALERIEPOGADUCHYTECHNICZNE
(Strona: 209 z 457)
[PIERWSZA] [OSTATNIA]
Autor Temat: Magnetofon
Savage
(881/3/1540)
WYŚLIJ PW
2009-05-20 / 18:53
Znow cisza.:) a AS czytac juz nie moge.

Savage
(881/3/1540)
WYŚLIJ PW
2009-05-20 / 19:00
Hej ekipa odezwac sie! :)
Bo mi rece opadaja jak czytam AS. Musze porozmawiac/poklocic sie i wszystko co najlepsze z calym zacnym gronem.

Cles jak AIwA????
Nadal euforia?

MaciejLK
(497/0/1478)
WYŚLIJ PW
2009-05-20 / 19:42
>> Savage, 2009-05-20 18:53:02
Znow cisza.:) (...)

Może wszystko co można powiedzieć zostało już powiedziane... ? :-|

Gardenus
(1591/1/1525)
Szczecin
WYŚLIJ PW
2009-05-20 / 19:49
Moje ostatnie wpisy na AS dotyczyły czystej komercji . Przykładów mógłbym z tamtąd namnożyć.
Sam jestem a może ..... (teraz już na pewno byłem) zainteresowany szczególnie "wyróżnioną" przez mnie aukcją.
Tutaj nie chcemy uprawiania takich praktyk.
SITE zacierało ręce, pewnie miało pochwały od sprzedawców z ....... (tak.. tak wymienię) ALLEGRO za wklejane linki trwających aukcji.
No cóż się z tego porobiło przecież wiemy, że dochodziło do sytuacji, że przereklamowany towar przekraczał cenę zdrowego rozsądku a i forumowicze staczali walkę między sobą. Najgorsi są tzw. dzicy kupujący którzy licytują za wszelka cenę aby mieć satysfakcje z wygranej dla nich kasa się nie liczy bo maja jej nadmiar lecz przez to sztucznie zawyżają przez to realne ceny wtórnego rynku.

Savage.
Witam Ciebie tutaj serdecznie ponownie i chyba pewnie na ................. stałe.

Savage
(881/3/1540)
WYŚLIJ PW
2009-05-20 / 19:54
Czemu ponownie. Ja sie nigdy stad nie wynosilem.

Pisalem poprostu jak czesc tu i tam, ale to sie chyba zmieni.

Gardenus
(1591/1/1525)
Szczecin
WYŚLIJ PW
2009-05-20 / 20:02
Dla rozprężenia i zamiast czytania ....... przytyków i linków wklejanych na AS.
Posprawdzajcie prędkości przesuwu taśmy w swoich magnetofonach. Sprawdzając np.przez mierzenie czasu utworu stoperem ( bo to najprostszy sposób).
a) bezpośrednio podczas włączenia do sieci
b) po czasie np 1 godziny lub dłużej
Opiszcie jak się zachowują czy trzymają "czasy"
Mam ostatnio ciekawe doświadczenia w tym temacie bo niektóre sprzęciki z moich zbiorów zachowuja się nieracjonalnie ( trudno postawić ostateczna diagnozę).
Sądzę, że może wyniknąć ciekawa dyskusja. Ja w każdym razie podzielę się spostrzeżeniami z tego zagadnienia.

Gardenus
(1591/1/1525)
Szczecin
WYŚLIJ PW
2009-05-20 / 20:06
>> Savage, 2009-05-20 19:54:57

Wiem, że tutaj jesteś lecz siły dzieliłeś... tu i tam.
Domyślasz się teraz o co mi chodziło.

T-34/85
(111/0/1171)
WYŚLIJ PW
2009-05-20 / 20:26
Na AS jest mnóstwo handlarzy forum jest dosyć znane taktyka wyglada tak:zaprezentować swoj nowy "nabytek" napisac kilka zdań jak pieknie gra okrasić kilkoma zdjęciami a za kilka dni .. na allegro.Tak było z Kenwoodem 880 HX o którym było tak duzo ostatnio na AS,niedługo później znalazłem go w astronomicznej na ten model kwocie 300zł..wiadomo gdzie ..bez komentarza.Ale Panowie nie unikniemy tego to walka z wiatrakami
a kazde nasze pochlebne zdanie poparte foto o sprzecie tu napisane to kilka zł wzwyż,w ogóle nie wiem co sie dzieje,analog idzie gwaltownie w góre i płyty i kasety też.Cóz okres "letnich łowów" jeszcze sie nie zaczął tylko szkoda ze akurat znowu straciłem robote...podkarpackie gówno!!

T-Bolt (pod zmienionym nickiem T-34/85 - stare konto nie działa nie wiem czego)

Gardenus
(1591/1/1525)
Szczecin
WYŚLIJ PW
2009-05-20 / 20:36
>>>>> Ale Panowie nie unikniemy tego to walka z wiatrakami.

Oczywiście, jestem tego w pełni świadom ale wklejając linki trwających aukcji dolewamy oliwy do ognia a to totalnie mi nie podoba się.

gotyk1
(937/24/1525)
+ +
WYŚLIJ PW
2009-05-20 / 20:47
Niestabilność obrotów na zimno i na ciepło dotyczy sporej grupy decków - podobno dzieje się tak kiedy silnik już jest zużyty i wtedy traci stabilność, w większości moich gratów mam kwarc więc o obroty się za bardzo nie martwię, a te w których nie mam naszczęście też ładnie prędkość trzymają póki co

>>Na AS jest mnóstwo handlarzy forum jest dosyć znane taktyka wyglada tak:zaprezentować swoj nowy "nabytek" napisac kilka zdań jak pieknie gra okrasić kilkoma zdjęciami a za kilka dni .. na allegro

dziwi mnie dlaczego ludzie szmacą się w taki sposób tylko po to aby zarobić te marne parę zł więcej, czy aż tak ich "ciśnie"?
Do klasyków AS należy też sytuacja, w której jedna osoba (wystawiająca właśnie grata na aukcji) ma 2 konta i rozmawia sama z sobą jaki to grat jest wspaniały

PS T-bolt nie pękaj stary

Gardenus
(1591/1/1525)
Szczecin
WYŚLIJ PW
2009-05-20 / 21:12
>> gotyk1, 2009-05-20 20:47:05

Właśnie ta niestabilność ( dochodzenie do właściwych prędkości) dotyczy zasilania ze stabilizacją kwarcem.
Po ok godziny do dwóch dopiero obroty są o stałym czasie . Na zimno są o ok parę sek mniej na 5 min badanego czasu ( prędkości). Sam silnik oraz układ z kwarcem są sprawne bo podmienione na inne, zasilacz i układ sterowania ma wymienione wszystkie kondensatory elektrolityczne a dalej jest ta sama przypadłość.
Fakt, że pozostał do wymiany moduł w samym silniku bo nie mam takowego lecz czy on winny ?
Przecież tam tylko elektronika i czy dopiero po dłuższym czasie dopiero sprawnie by pracowała?
W jednym z magnetofonów ze zwykłym zasilaniem (regulacja PR-kiem )też jest bardzo podobnie silnik oczywiście też w pełni sprawny ( zakładane aż trzy dla sprawdzenia), nie grzechocze, brak zwarć międzyuzwojeniowych, łożyska ślizgowe sprawne jak i elektronika.
Pozostałe moje "zabawki" maja te same czasy na " zimno" jak i po dłuższym czasie.

yogi1
(150/0/1538)
WYŚLIJ PW
2009-05-20 / 21:19
nie tylko z AS kupują decki , a jak wiadomo deck jest wart tyle za ile pujdzie , stac przyszłego właściciela raczej jakiś laik nie kupuje decków z najwyzszej pułki tylko ktoś kto się zna i ma pojęcie o magnetofonie ,jak się perełka pojawia to wiadomo że rośnie zainteresowanie to normalne więc się dziwie niektórym że płaczą bo by chcieli tylko dla siebie ,każdy ma swój rozum i da kasy na ile go stać

Savage
(881/3/1540)
WYŚLIJ PW
2009-05-20 / 21:21
>> T-34/85, 2009-05-20 20:26:12
Dlatego ja wole byc na tym forum! Mniej skomercjalizowanym. Mnie naprawde interesuje sprzet i glownie ludzie podobni do mnie, a nie cwaniackie wywody jak sprzedac kenwooda za 300zl!!!

Panowie nie oszukujmy sie ale ten caly handel to zaden zarobek chyba ze dla rasowych handlarzy sprzedajacych po 100 pare urzadzen.

Gardenus
(1591/1/1525)
Szczecin
WYŚLIJ PW
2009-05-20 / 21:21

>> T-34/85, 2009-05-20 20:26:12
T-Bolt.
Pamiętam jak pisałeś o jej stracie pierwszym razem.
Teraz ponownie !!!!! strasznie Ciebie dopadło. Mnie tylko raz parę lat temu.
Życzę Tobie szybkiego jej znalezienia. Trzymaj się mocno, nie daj się popaść w deprechę.
Pozdrawiam.

Savage
(881/3/1540)
WYŚLIJ PW
2009-05-20 / 21:24
>> Gardenus, 2009-05-20 21:12:39

CO do tych obrotow to mialem tak kilkukrotnie ze na zimnym inne i na cieplym tez. Glownie w pioneerach, z tymi slabszymi silnikami....

Savage
(881/3/1540)
WYŚLIJ PW
2009-05-20 / 21:25
T-bolt mam nadzieje ze nie bedziesz musial pozbywac sie zadnego audio. Niestety zyjemu w takim a nie innym kraju. :/. Napewno jakos sobie poradzisz.

Kasjel
(132/1/1539)
WYŚLIJ PW
2009-05-20 / 21:28
Widzę Panowie, że przeprowadzacie jakiś zmasowany atak na mój wątek w "Audiostereo" !
To już okazuje się, że tam są tylko sami "schizofrenicy" rozmawiający sami z sobą, handlarze udający miłośników zapisu magnetycznego i cwaniaki zachwalające swoje zabawki, tylko po to by je sprzedać z korzyścią.
Zwykłych i normalnych ludzi już nie ma...co ??? O początkach już wszyscy zapomnieli, i mają to w dupie !
No to super ! Wielkie dzięki !

Savage
(881/3/1540)
WYŚLIJ PW
2009-05-20 / 21:33
>> Kasjel, 2009-05-20 21:28:47
Kasjel! co Ty chlopie gadasz.

Sam mowisz o "poczatkach". Poczytaj sam swoj watek jak bylo kiedys??? A jak jest dzisiaj?
DUzo sie zmienilo.
Wcale mi to nie na reke, ale tam juz tylko chodzi o wykupowanie i sprzedawanie deckow o niczym wiecej sie nie mowi.

W koncu jestes wielkim fanem deckow powinienes rozumiec o co chodzi.

rafal996
(1088/3/1537)
WYŚLIJ PW
2009-05-20 / 21:42
Kasjelu, nie chodzi o atak na Twój wątek, tylko to co się w nim ostatnio dzieje. Aż żal patrzeć. Ze starej gwardii nie został już prawie nikt, pojawili się za to nowi. Nie chcę nikogo bezpodstawnie krytykować, ale jeśli ktoś pisze chyba pierwszego posta w tym wątku i od razu zaczyna od linka do trwającej aukcji, a za chwilę inny nowy użytkownik zachwala tego sprzedawanego decka, to nie wierzę w przypadki! Tam trwa zwyczajny, regularny handel.

Strasznie mi szkoda tamtego wątku i tamtej atmosfery, ale teraz trwa tam głównie dyskusja o tym, kto jakiego decka kupuje. A jak Gardenus i ja próbowaliśmy zwrócić uwagę, to nowi użytkownicy zakrzyczeli nas.

Ja to widzę tak, że jeśli nie wróci tam stara ekipa i rzeczowa dyskusja, to wątek umrze, albo zmieni się w miejsce wymiany handlowej :(

Gardenus
(1591/1/1525)
Szczecin
WYŚLIJ PW
2009-05-20 / 21:54
Kasjel.
Przede wszystkim Ty (król decków)
.... jak i my skromni tutaj, jesteśmy fanami a nie handlarzami.
FORUM AS czy AH oraz ALLEGRO to w pewien sposób naczynia połączone .
Niepożądane działania co poniektórych handlarzy : sprzedaje kasety a jakże za 200 zeta !!!!! , popieranie wklejania linków trwających aukcji to wiesz jak bardzo to wkurwia ( przepraszam za wyrażenie ale nie mam na ten czas innego słowa).
Tutaj na razie spokój . Możemy przecież rozmawiać o kłopotach z deckami porównywać który dobry ,lepszy nikt tego nie zabrania ale precz tutaj komercją
Mamy nadzieję ,że tak pozostanie.

STEREODIYSŁUCHAWKIPC AUDIOANALOG \ LAMPAMUZYKAZASILANIEFILM I KSIĄŻKAAUDIO SALONRECENZJE / OPINIECZAS WOLNY OD AUDIOGALERIEPOGADUCHYTECHNICZNE