Przejdz do strony glównej

FORUM
Ogłoszenia
Wyszukiwarka Regulamin Zarejestruj sie
Login:
Haslo:
Zapamiętaj mnie
zapomnialem haslo :-(
besthifi.pl Stereo Underground
STEREODIYSŁUCHAWKIPC AUDIOANALOG \ LAMPAMUZYKAZASILANIEFILM I KSIĄŻKAAUDIO SALONRECENZJE / OPINIECZAS WOLNY OD AUDIOGALERIEPOGADUCHYTECHNICZNE
(Strona: 6 z 6)
[PIERWSZA] [OSTATNIA]
Autor Temat: Nowi moderatorzy
Max
(1020/0/1035)
Tychy
WYŚLIJ PW
2011-09-11 / 13:32
"Kwintesencja faszyszmu" - :)) Moj Boze Alek, probujmy stapac trzezwo po ziemi, bez zbednej lewitacji. :)
Rozsadek, umiar i elementarna kindersztuba kazdemu zagwarantuje nietykalnosc na tym forum. Czy tak Adminie ?? Jednostki wybitnie niedopasowane z klopotami osobowosciowymi i nieumiejetnoscia przestrzegania regul wspolzycia w grupie, powinny sobie poszukac innego miejsca w wirtualnej rzeczywistosci.
Trudno mi zrozumiec jak mozna miec inne zdanie na ten temat.

A Gucia troche rozumiem. Chlopaki, ktorym Lan byles laskaw podziekowac, mieli swoich idoli, niektorzy tworzyli nawet rankingi, w ktorych potrójna osobowosc Gustawa zawsze byla na czele. "Solidarnosc w trollingu" zatem w pelni uzasadniona. Dzis jest na tyle spokojnie i "nudno", ze Gustawowi brakuje pomyslow na wpisy samego Gustawa, a Hitler i Ahmed to juz normalnie pazury z nudów obgryzaja...

:-))))

Gustaw
(6452/149/1059)
WYŚLIJ PW
2011-09-11 / 13:48
Lan,

Ja z sytuację z badym widzę inaczej. Sprawa była rozwiązywalna przy odrobinie dobrej woli.

Piszę to odrzucając wszystkie osobiste sympatie lub antypatie czyli trochę jak powinien widzieć sprawę mod. Oddając funkcję moderatora w ręce asmagusa i moje, pomimo problemów technicznych, nie powinieneś korzystać z przycisku "katapulta do wieczności" bo powinno to leżeć tylko w gestii moderatorów. Ja miałem możliwość usuwania debilnych postów (co zresztą robiłem) oraz kont userów (czego nie robiłem). Generalnie, dla mnie konflikt z badym był kłótnią dwóch userów.

Tak czy inaczej, nie było przypadkiem, że moderatorzy (asmagus oraz ja) oceniając sprawę obiektywnie, nie chcieli usunięcia konta "bady". Nie jest też przypadkiem, że była konieczność usuwania postów zarówno badego jak i Twoich.
Dlaczego nawiązałem do audiostero ? Wpisy Max-a bardzo przypominają wpisy Piopio. Od razu zapala mi czerwona żaróweczka z napisem Uwaga ! Potencjalny żandarm !

Max,
Kiedy spuścisz trochę powietrza z kół, łatwiej pojedziesz w terenie.

Max
(1020/0/1035)
Tychy
WYŚLIJ PW
2011-09-11 / 14:20
Alez Gustawie, Adamka nie udalo mi sie zobaczyc, bom sie spóznil z pej per wiu - ale dostal po mordzie, wiec nie zaluje. Wisla pogonila Lech i to na wyjezdzie ! ;)) Polska wygrala w siate zmiatajac Niemiaszkow z parkietu ! Dzisiaj Bulgaria. Pogoda cudowna, zaraz dostane obiad a potem ide z moimi dziewczynami na dlugi spacer, ktory zakoncze u tescia na piwie. Sezon koncertowy tuz tuz, plany audiofilskiej zonglerki sprzetowej - przebogate... :))

Jednym slowem, mam humor bajeczny, wyluzowany jestem calkowicie i nie potrafie pojac co Ty do mnie o spuszczaniu z kół piszesz...

Jestem tez tolerancyjny, i nie mam nic (doslownie NIC) do chlopakow ktorych Lan stad wykolegowal.
Ale porzadek to porzadek, a przestrzeganie zasad to przestrzeganie zasad - proste rzeczy ulatwiajace żywot.
W tych kwestiach, moge sie przyznac, jestem równie czarno-biały jak Lan.

asmagus
(3155/64/1087)
Śląsk/Małopolska
WYŚLIJ PW
2011-09-11 / 15:09
Lan; ja rozumie, że w demokracji prawo do głosu przyznawałbyś nie każdemu pełnoletniemu polakowi a każdemu powyżej pewnego IQ.

Co do oceny zdarzeń, które spowodowały to zamieszanie - Moja założenie było jasne gdy miałem otrzymać "moderatorskie szlify" - tabula rasa dla każdego; taie założenie powoduje (powodowało) u mnie inne spojrzenie i analizę zdarzeń w teraźniejszości, bez bagażu historycznego.

lancaster
(18702/397/1541)
WYŚLIJ PW
2011-09-11 / 15:37
asmagus, olać IQ. Egzamin na wyborcę weryfikujący zdolność danej osoby do choćby w przybliżeniu trzeźwej oceny sytuacji. (znajomość ordynacji, dokonań kandydatów, ich przeszłości - w dziedzinie społecznej, identyfikacja poglądów kandydatów/celów partii oraz rozliczenie tychże dokonań - na wzór ateński).
Nie rozumiem dlaczego jeśli ktoś chce jeździć autem po ulicy musi zdawać egzamin na prawo jazdy a żeby wybrać nawet skończonego kretyna wystarczy dowód osobisty + upojenie zagrywkami socjotechnicznymi.
Prosta sprawa, ktoś się nie interesuje, albo idzie głosować bo mu się spodobała błękitna koszula kandydata siedzi w domciu , idzie do kina na spacer itp...tylko niech mi taka osoba nie wybiera przywódców kraju w którym mieszkam.

IQ (wysokie załóżmy :-)) niczego nie determinuje. Pomaga zostać człowiekiem OK, lub świnią.
Za samo IQ podziwiam człowieka jak za kolor skóry (bez znaczenia).

asmagus
(3155/64/1087)
Śląsk/Małopolska
WYŚLIJ PW
2011-09-11 / 15:56
>> lancaster, 2011-09-11 15:37:49
asmagus, olać IQ. Egzamin na wyborcę weryfikujący zdolność danej osoby do choćby w przybliżeniu trzeźwej oceny sytuacji. (znajomość ordynacji, dokonań kandydatów, ich przeszłości - w dziedzinie społecznej, identyfikacja poglądów kandydatów/celów partii oraz rozliczenie tychże dokonań - na wzór ateński).

Przy tych wymaganiach max 5% obecnych wyborców mogłoby głosować. Wróciłbyś do społeczeństwa kastowego.

Max
(1020/0/1035)
Tychy
WYŚLIJ PW
2011-09-11 / 16:10
Jeszcze na koniec.
"Potencjalny żandarm... powiadasz Gustaw. Trafiles kulą w płot i wiesz o tym. Czyste pudlo. Forumowa moderka to ostatnia rzecz ktora by mi mogla przyjsc do glowy. Jestem facetem, ktory szanuje odmienne zapatrywania, ale agresja, osobiste wycieczki, rozpieprzanie watkow. No, takie rzeczy po prostu nie powinny byc tolerowane. Nie zgodzisz sie ze mna ?
Kazdemu z nas zdarzy sie popłynac lub dolozyc do pieca. Mnie rowniez. No ale to zawsze w ramach rozsadku. Choc jesli bylem zbyt ofensywny w moich żartach w Twoim kierunku, to sorry. Obrazic nie chcialem.
A na audiostereo nigdy nic nie napisalem - nie mam tam konta i miec nie bede. Towarzystwo wzajemnej adoracji czy sponsorowane fora, to temat absolutnie nie dla mnie.

Lancaster, warto by te offtopy usunac - koniecznie. Moje wpisy mozesz kasowac w cholere.

lancaster
(18702/397/1541)
WYŚLIJ PW
2011-09-11 / 19:59
asmagus, zapewne niebezpodstawnie bardzo nisko oceniasz nasze społeczeństwo.
Społeczeństwo kastowe, a jakże, bo liczącą 95% kasta wybiera przywódców klasy jak widać.
Wybiera ich również tym ludziom, którzy mogli by zarówno sobie jak i tym wszystkim interesującym się rzeczami w stylu "ale mu dogadał" itp. wybrać na przywódców ludzi wartościowych.

Prawo do poruszania się po ulicy pojazdem jest jak dla mnie zdecydowanie mniej wymagające egzaminu niż wybór reprezentantów narodu.

Gustaw
(6452/149/1059)
WYŚLIJ PW
2011-09-11 / 20:34
>> Max, 2011-09-11 16:10:44
Choc jesli bylem zbyt ofensywny w moich żartach w Twoim kierunku, to sorry. Obrazic nie chcialem.

i wice Wersal..

Spoko, Max. To, że trochę pomarudzimy to jeszcze nie jest akt wypowiedzenia wojny :-)

zdezintegrowan
y
(69/1/333)
WYŚLIJ PW
2011-09-15 / 19:28
Panowie, jestem wrogiem moderacji i cenzury.

Jeśli bierzemy udział w pyskówkach i ostrej wymianie zdań nie powinniśmy się dziwić, że ktoś, może wylać na nas werbalne "wiadro pomyj". Takie życie :)

Z tego co pamiętam ... a jestem na tym forum od 1 dnia jego powstania, ideą tego miejsca była wolność wymiany poglądów i brak moderacji.
Co mamy teraz .... Lancastera, który niczym watażka może banować jak chce, kogo chce i za co chce.
Sam przy tym nie będąc świętym!!! Moim zdaniem to jest naganne i powinno zostać zmienione!!!

Gustaw ... fajnie, że zrezygnowałeś z moderacji, porządny gość z Ciebie, szkoda by przylgnęła do ciebie etykietka pacholęcia Lancastera.

zdezintegrowany

Haka
(1274/6/826)
WYŚLIJ PW
2011-09-15 / 22:20
>Co mamy teraz .... Lancastera, który niczym watażka może banować jak chce, kogo chce i za co chce.

Chciałbym tylko zauważyć, że gdyby nie ten zły Lancaster, wielu z nas nie miałoby gdzie pisać.
Ty zdeziintegrowany, po baniku od Lana, też tu wróciłeś :-)

Gustaw
(6452/149/1059)
WYŚLIJ PW
2011-09-15 / 22:46
Zdezi,

Kiedy przeczytałem Twój post przypomniało mi się takie przysłowie o babach.

"Jedna baba, mówi dobrze o drugiej, tylko na złość trzeciej." :-)

Myślę, że każdy jasno wyartykułował swoje stanowisko i nie ma potrzeby odgrzewania kotleta.

Gustaw
(6452/149/1059)
WYŚLIJ PW
2011-09-15 / 22:48
Co to ja jeszcze chciałem konstruktywnego napisać ... ? Aha ! ... UWOLNIĆ ORKĘ ! :)

STEREODIYSŁUCHAWKIPC AUDIOANALOG \ LAMPAMUZYKAZASILANIEFILM I KSIĄŻKAAUDIO SALONRECENZJE / OPINIECZAS WOLNY OD AUDIOGALERIEPOGADUCHYTECHNICZNE