(Strona: 3 z 3)
| [PIERWSZA] | [OSTATNIA] |
| Autor | Temat: Nowe logo - dzięki dla Gabriela :-) |
| Gabriel
(1221/9/1335)
WYŚLIJ PW |
2009-12-15 / 11:33
Szwagiero, ja rozumiem, taki przyjąłeś sposób komunikacji międzyludzkiej via internet za domyślny, nie musisz się tłumaczyć sam sobie.
--------------------------------------------------------- Majkel, albo znowu kliknąłeś z odpowiedzią w link poniżej/powyżej pożądanego albo spróbuj nakreślić przynajmniej Twoje nastawienie do emigracji i emigrantów. Nie wiem dlaczego reagujesz w ten sposób na wpis Waldka, który zdaje się właśnie wrócił do swej rodziny na święta. Co złego widzisz zaś w braku czynnego uczestnictwa na forum? Nie każdy ma przecież potrzebę wypowiadania się z intensywnością zbliżoną do Twojej, patrząc w dodatku na typowe godziny pracy i korelację z godzinami wprowadzania wpisów. Skąd powiązanie z powyższym działań o podłoży finansowym? Zdaje się, że tutaj jest jak w małym miasteczku, gdzie każdy wie wszystko o każdym. Jest audio, musi być sprzęt. Skąd przekonanie że ja jestem za granicą i występuję tutaj jako emigrant (stały? tymczasowy?)? Dlaczego podpiąłeś pod swoją wypowiedź "twórczą analizę" skierowaną w moim kierunku? Nie odróżniasz podmiotu i kierunku wysyłania epitetów i "oceny"? Takie wrażenie sprawia wcześniejsza Twoja wypowiedź. Człowiek z zasady nie lubi oceniania, lecz krytyka prac wiąże się z postrzeganiem pewnego zdarzenia poprzez pryzmat własnego poczucia wartości artystycznych i bywa motywująca. Porzucenie krytyki utworu z przejściem na krytykanctwo jego autora bywa demotyczne dlań. Z naciskiem na poziom obyczajowy kontaktów na gruncie współczesnej społeczności informatycznej. Jako osoba sprawiająca wrażenie kulturalnej i przekonanej o swej neutralności na gruncie międzynarodowej społeczności internetowej przypinasz mi zmyślnie łatkę rozróby. Bywało tak już wcześniej i tak to wygląda. Nie mam chyba po co pisać więcej, jeszcze przylgnie do mnie łatka pseudo profesjonalnego bełkotu na gruncie przedmiotów humanistycznych... Heh... Nie oczekuję nawet na odpowiedź a moja wypowiedź jest tylko moja wypowiedzią i proszę nie czytać pomiędzy wierszami czy łączyć ze sobą akapitów. Rzeczywiście, powrót do Polski po dłuższym czasie spędzonym poza granicami kraju bywa wstrząsem. Doświadczyłem tego już kiedyś. Pogodnych Świąt wszystkim życzę. |
| Gabriel
(1221/9/1335)
WYŚLIJ PW |
2009-12-15 / 11:38
PS. Nie spodziewałem się, że zwykły, szary plik graficzny podpięty do strony na próbę pokaże słabości nie tyle tego forum, co jego społeczności.
|
| domzz
(828/6/1455) Cutovice
WYŚLIJ PW |
2009-12-15 / 11:42
Gabrielu, możesz pokazać coś swojego? Nie pytam w kontekście tego forum, a ze zwykłej ciekawości, bo designem żyję na co dzień.
|
| Dudeck
(4985/288/1506)
WYŚLIJ PW |
2009-12-16 / 15:01
No to się dołączę : zauważyłem zmianę zaraz jak tylko się pojawiła . Bardzo mi się podoba . I tyle .
|
| majkel
(5639/43/1538) Kraków
WYŚLIJ PW |
2009-12-16 / 16:38
>spróbuj nakreślić przynajmniej Twoje nastawienie do emigracji i emigrantów.
Nie mam nastawienia do ogółu emigrantów, natomiast wiem, że pewna ich grupa jadąc po pieniądze po pewnym czasie dorabia do tego teorię, że było to z obrzydzenia do Ojczyzny, "polactwa", itp. Innymi słowy mam uczulenie na hipokryzję, choć przyznaję, iż z dystansu widać to całe nasze polskie piekiełko. Niemniej, bardziej imponują mi ludzie, którzy potrafią się w nim odnaleźć i dobrze tu żyć, niż "uciekinierzy". >wrócił do swej rodziny na święta. Gabriel, nie sądzisz, że powyższe stwierdzenie jest cokolwiek sprzeczne? Albo wrócił, albo przyjechał na Święta. >Co złego widzisz zaś w braku czynnego uczestnictwa na forum? Nic, a Ty? Skąd w ogóle pytanie? >Nie każdy ma przecież potrzebę wypowiadania się z intensywnością zbliżoną do Twojej, patrząc w dodatku na typowe godziny pracy i korelację z godzinami wprowadzania wpisów. Skąd powiązanie z powyższym działań o podłoży finansowym? Nie wiem jaki jest związek przyczynowo-skutkowy ostatniego pytania z poprzednimi zdaniami? Piszę, kiedy jestem przy kompie, bo wieczorami i w weekendy, mając na głowie niedawno założoną rodzinę i mieszkanie w trakcie remontu/urządzania, jestem jakby daleko od komputera. Polecam założenie rodziny ludziom w wieku produkcyjnym, szukającym coraz to nowego wyżycia twórczego, tak na marginesie. >Jako osoba sprawiająca wrażenie kulturalnej i przekonanej o swej neutralności na gruncie międzynarodowej społeczności internetowej przypinasz mi zmyślnie łatkę rozróby. Bywało tak już wcześniej i tak to wygląda. Nie mam chyba po co pisać więcej, jeszcze przylgnie do mnie łatka pseudo profesjonalnego bełkotu na gruncie przedmiotów humanistycznych... Heh... Dla mnie to powyżej to jest takie ubezpieczanie się. Wiesz co chcesz napisać i wiesz, że będzie to łatwe do podważenia, więc trzeba napisać, że ma się tego świadomość, i w ogóle nie o to chodzi, co ktoś mógłby przeczytać, czyli innymi słowy "zaraz coś napiszę, i to nie będzie to, co Ty zrozumiesz". Więc gdybym chciał powyższą odpowiedź wrzucić do komody z bełkotem, to byłaby to szufladka z podpisem "pseudo-logiczny", a może "pseudo-profetyczny"? ^ Sprzedam słuchawki: Sony MDR-EX700LP, Sennheiser HD 565 Ovation |
| WaldeK
(121/6/1041)
WYŚLIJ PW |
2009-12-16 / 18:11
>> majkel, 2009-12-16 16:38:14 ...pewna ich grupa jadąc po pieniądze po pewnym czasie dorabia do tego teorię, że było to z obrzydzenia do Ojczyzny, "polactwa", itp. Innymi słowy mam uczulenie na hipokryzję, choć przyznaję, iż z dystansu widać to całe nasze polskie piekiełko. Niemniej, bardziej imponują mi ludzie, którzy potrafią się w nim odnaleźć i dobrze tu żyć, niż "uciekinierzy". Nie ukrywam ze pieniądze były na początku jednym z głównym motywów mojego wyjazdu .Niemniej nie jedynym- doszły do tego względy rodzinne , w które nie czuje się w obowiązku nikogo wtajemniczać. Nazywanie mojej decyzji ( której motywów nie znasz) - "ucieczka" jest przykre. Co najmniej. Co do hipokryzji- może rozwiń swoje przemyślenia? Przedtem jednak - zadaj sobie odrobinę trudu i prześledź kilka choćby moich wpisów sprzed czerwca tego roku . Pisywałem wówczas jako WaldemarK . Jeżeli pamiętasz - "wymeldowałem się" z forum w okolicznościach "afery" związanej z Atoposem. Na znak protestu na zalewające forum chamstwo i brak kultury wypowiedzi i propagowanie tesci uznawanych za obraźliwe itp itd. WaldeK |
| Gabriel
(1221/9/1335)
WYŚLIJ PW |
2009-12-16 / 18:31
>wrócił do swej rodziny na święta.
Gabriel, nie sądzisz, że powyższe stwierdzenie jest cokolwiek sprzeczne? Albo wrócił, albo przyjechał na Święta. Tak, interpunkcja jest szalenie ważna. Przeanalizujmy zatem przytoczone tu moje zdanie (a raczej jego część) raz jeszcze, ale już po naniesieniu poprawki: wrócił do swej rodziny, na święta. "wrócił do swej rodziny", bo powodem jego powrotu jest jego rodzina, nie koledzy zaś dla przykładu. "wrócił do swej rodziny, na święta" - gdyż jest to powrót na czas świąt. O tym mogłeś nie wiedzieć. Przyleciał, przyjechał a może przyszedł - rzecz mało istotna. Na tym niech zakończą się wszelkie "analizy" dotyczące choćby drobnym szczegółem osoby Waldka. ----------------------------------------------------- >Co złego widzisz zaś w braku czynnego uczestnictwa na forum? Nic, a Ty? Skąd w ogóle pytanie? Pytanie jest następstwem kilku Twoich wypowiedzi dotyczących wirtualnego przewietrzania się i powrotów na forum. Fakt, jeszcze jestem młody, zacięcie ekonomiczne mimo wszystko się ze mnie nie wylewa, przynajmniej nie tutaj. To zapewne zrozumiałeś. Ogólnie mówiąc, umieszczanie wypowiedzi dotyczących pewnego tematu wprost pod wypowiedziami, do których ta wypowiedź świetnie pasuje jest albo niefortunnym zbiegiem okoliczności, albo jest działaniem zamierzonym. Kształt wypowiedzi pasuje, być może niefortunnie. Nie pierwszy raz zresztą. Nie wycinaj słów z wypowiedzi, także swoich. Być może tak jest łatwiej sformułować odpowiedź, lecz czy jest ona adekwatna wobec całości? Forum tętni życiem w typowych godzinach pracy, nie każdy może lub chce nawet brać udział w życiu forum i w życiu zawodowym równolegle. Odnieś się do szerszego zakresu pytania, wycinanki łowickie są co prawda ładne, ale niszczą materiał który pozwala im zaistnieć. Sfera rodzinna pozostaje moją osobistą sferą. Ile jestem winien za tę końcową pseudo-analizę, która oderwała Ciebie od spraw codziennych, związanych z zawodem elektronika? Śmiało można ją wrzucić do przegródki z pseudo-naukowym bełkotem. Nie bądź tylko przewrażliwiony i nie odczytuj z tego więcej niż jest napisane. |
| majkel
(5639/43/1538) Kraków
WYŚLIJ PW |
2009-12-17 / 11:02
>Nie ukrywam ze pieniądze były na początku jednym z głównym motywów mojego wyjazdu .Niemniej nie jedynym- doszły do tego względy rodzinne , w które nie czuje się w obowiązku nikogo wtajemniczać.
Nazywanie mojej decyzji ( której motywów nie znasz) - "ucieczka" jest przykre. Co najmniej. Nie piłem nigdzie do Ciebie. Sorry, jeśli tak to wyszło. >Przedtem jednak - zadaj sobie odrobinę trudu i prześledź kilka choćby moich wpisów sprzed czerwca tego roku . Pisywałem wówczas jako WaldemarK . Jeżeli pamiętasz - "wymeldowałem się" z forum w okolicznościach "afery" związanej z Atoposem. Na znak protestu na zalewające forum chamstwo i brak kultury wypowiedzi i propagowanie tesci uznawanych za obraźliwe itp itd. Zupełnie nie wiem, czemu poruszasz tutaj ten temat. Mnie on nie interesuje, i nie robiłem nigdzie aluzji do tego gdzie i ile razy się rejestrujesz. Tak na marginesie - chamstwo jest cechą przypisaną do ludzi, nie do miejsca. ;) ^ Sprzedam słuchawki: Sony MDR-EX700LP (douszne), Sennheiser HD 565 Ovation |
| majkel
(5639/43/1538) Kraków
WYŚLIJ PW |
2009-12-17 / 11:17
Sorry, że post pod postem, ale tak jest łatwiej odpisywać. Teraz Gabrielowi. :)
>"wrócił do swej rodziny, na święta" - gdyż jest to powrót na czas świąt. O tym mogłeś nie wiedzieć. Przyleciał, przyjechał a może przyszedł - rzecz mało istotna. >Na tym niech zakończą się wszelkie "analizy" dotyczące choćby drobnym szczegółem osoby Waldka. Jestem za, zakończmy. Chętniej się zgodzę na Twoją interpretację niż będę polemizował z coraz to kolejnymi wątkami, jakie podpinasz pod temat "powrotu na święta". >Nie bądź tylko przewrażliwiony i nie odczytuj z tego więcej niż jest napisane. Możesz być spokojny, takie polemiki to dla mnie chleb powszedni także w realu, i nie skutkują one nigdy poróżnieniem z interlokutorem ani niechęcią wypicia z nim piwa przy najbliższej okazji. ^ Sprzedam słuchawki: Sony MDR-EX700LP (douszne), Sennheiser HD 565 Ovation |
| Gabriel
(1221/9/1335)
WYŚLIJ PW |
2009-12-17 / 14:19
No to podepnę się pod temat.
Dobrze, bardzo dobrze, Michale. Gabe |
| Dudeck
(4985/288/1506)
WYŚLIJ PW |
2010-01-09 / 10:21
Czy nie byłoby ciekawe zmienić kolor napisu "Audiohobby.pl" na jakiś wyraźniejszy i nie taki smutny jak czarny ?
|
| Gabriel
(1221/9/1335)
WYŚLIJ PW |
2010-01-09 / 20:03
Dudeck, oczywiście, że można zmienić kolor fontu, ale jego zmiana poprzedzona jednym tylko wnioskiem spowoduję ponowną burzę w szklance wody.
Spójrz tylko, co stało się po zwykłym zwymiarowaniu WYŁĄCZNIE JEDNEGO elementu w logo JUŻ ISTNIEJĄCYM i po dołożeniu prostego, często wykorzystywanego (np. Google) efektu cienia. Nieco więcej życia w ekskluzywnej formie spędzania wolnego czasu jakim są bez zwątpienia ekskluzywne, często pretensjonalnie stylizowane "zabawki" audio. Nic ponadto a i bez "pretensji" o "nie użycie" go. Font, którego użyłem jest możliwie jak najbardziej zbliżony krojem do poprzedniego, obydwa, pomimo pretensjonalnych naleciałości - nie odbiegają wyglądem od nadruków na topowych urządzeniach HI-END tudzież - osprzęcie np. złocone kabelki... |
| Kraft
(357/2/1500)
WYŚLIJ PW |
2010-01-10 / 15:55
Propozycja nieco innego kierunku...
Aby powiększać zdjęcia musisz się zalogować!
|
| nigi
(141/4/1541) Kluczbork/UK
WYŚLIJ PW |
2010-01-11 / 21:59
Fajne, ale już tak się przywiązałem do tej akufazowej kursywy, ze by mi jej brakowało.
Lepiej już by zmienić na coś (ale na co?) te smutne nutki obok. ..................................................................................... Pozdrawiam - nigi. |
| Gabriel
(1221/9/1335)
WYŚLIJ PW |
2010-01-29 / 11:55
W miejsce nutek wstawić można klucz wiolinowy.
Wplecie on w logo muzyczny klimat. Niech gra muzyka... sprzęt niech odtwarza...
Aby powiększać zdjęcia musisz się zalogować!
|
| Slav
(494/11/1541) .ca
WYŚLIJ PW |
2010-01-30 / 00:23
Nie lepiej jakiegoś węża ogrodowego? ;)
|
| poprzednia strona |
| idź do strony: 1 2 3 |