Przejdz do strony glównej

FORUM
Ogłoszenia
Wyszukiwarka Regulamin Zarejestruj sie
Login:
Haslo:
Zapamiętaj mnie
zapomnialem haslo :-(
besthifi.pl Stereo Underground
STEREODIYSŁUCHAWKIPC AUDIOANALOG \ LAMPAMUZYKAZASILANIEFILM I KSIĄŻKAAUDIO SALONRECENZJE / OPINIECZAS WOLNY OD AUDIOGALERIEPOGADUCHYTECHNICZNE
(Strona: 82 z 893)
[PIERWSZA] [OSTATNIA]
Autor Temat: Słuchawki wysokiego lotu
Rafaell
(4908/31/1535)
USZKA MACIE ? TO
UŻYWAJCIE
WYŚLIJ PW
2008-07-24 / 18:02
>> ptx, 2008-07-24 16:14:05
Sądzę że metoda łomot na granicy chrypienia przez tydzień (170 godzin) powinna im już wstępnie pomóc ale pewnie będzie jak z CAL że 800 godzin trzeba wygrzewać i bas się wycofa

Rafaell

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Rafaell
(4908/31/1535)
USZKA MACIE ? TO
UŻYWAJCIE
WYŚLIJ PW
2008-07-24 / 18:07
Podobnie grają nie wygrzane Pioneery Monitor 10 kolega aasat może opisać efekt wygrzewania. To co ja słyszałem to na początku był bas rozmyty nie punktowy a po ok 200 godzinach wygrzewania zaczął być dokładniejszy i konkretny,poprawiła się szczegółowość na górze, jeszcze sa dalej wygrzewana może coś na ten temat przeczytamy.

Rafaell

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ptx
(525/0/1540)
WYŚLIJ PW
2008-07-24 / 18:55
ten kabelek to http://www.jenalabs.com/headphones/sony-r-10.html

pomijając misiowaty bas niewygrzanych d5000 reszta jest na najwyższym poziomie,średnica ciepła,pełna z jednoczenie dużą ilością szczegółów.scena nie tak szeroka jak w akg ale za to z większą ilością wybrzmień i pogłosów.

/choć wydaje się to niemożliwe, nie jestem nieomylny/

ptx
(525/0/1540)
WYŚLIJ PW
2008-07-24 / 19:37

planuje dokonać modyfikacji markl.mój system jakby nie było jest strojony pod akg czyli pasmo przesunięte w dol co w połączeniu z denonami daje basowy masaż uszu.modyfikacja wyrówna to pasmo a tym samym odsłoni srednica przykryta basową przeslona.kiedy już skompletuje materiały i będę pewny w 100% jak sie do tego zabrac do dokonam modyfikacji która raczej nie jest zbyt skomplikowana.
mam pytanie zaczynając od poduszek w jaki sposób je zdejmujemy nie chce czegoś przypadkiem wyrwać.

dynamat znalazłem tylko nie jestem pewien co to jest ten Mountain Mist Fiberloft Polyester Fiberfill.

gdzie dokładnie podkładamy (wkładamy)te ścięte kubeczki i w jaki sposób najlepiej dostać sie do środka poduszek.reszta myślę ze dla mnie jest jasna...za wszelkie sugestie dziękuje :).

opis modyfikacji markl:

http://www.head-fi.org/forums/f4/how-build-one-worlds-finest-dynamic-headphones-markl-denon-ah-d5000-mods-299627/

/choć wydaje się to niemożliwe, nie jestem nieomylny/

aasat
(2000/18/1521)
Kraków
WYŚLIJ PW
2008-07-24 / 20:02
>> ptx, 2008-07-24 18:55:39
ten kabelek to http://www.jenalabs.com/headphones/sony-r-10.html

Być może to dobry kabel, ale jakbym miał Sony MDR-R10 to nie dałbym sobie tak słuchawek oszpecić :)

pastwa
(1359/7/1538)
WYŚLIJ PW
2008-07-24 / 20:30
Piotrze,

Problem w tym, ze ja nie sluchalem fabrycznych GS-1000 z Piterem, jedynie Piter przywolywal swe wspomnienie z ich duzo wczesniejszego odsluchu w Krakowie (?) kiedy u niego wizytowalem pierwszym razem (potem on byl u mnie i sluchalismy na moim sprzecie jego topowej Audiotechniki i moje Beyery dt 880), Grado z kablem od Stefana, graja w stosunku do tych z BD (odnoszac do momentu tych pierwszych godzin) raczej bardziej otwarcie, nieco jasniej, precyzyjniej, mniej tego zamglenia w tle, szczegolowiej (?).. nie bylo by byc moze problemu mi ich porownac w samych myslach, gdyby nie to, ze te GS-1000 na BD mocno sie zmienily brzmieniowo w ostatnich dwoch tygodniach nim mi pechowo padly, niestety nie zdazylem sie oswoic z tym ich nowym obliczem, bo nie bylo kiedy specjalnie (gdy graly na tych ultra wysokich poziomach glosnosci -celem nalezytego wygrzania-, nie dalo sie zwyczajnie sluchac)... No i dla mnie porownanie wobec tego koncowego okresu juz wyglada (chyba) nieco inaczej, mniej wyraziscie...poczekamy zobaczymy, i tak strasznie zarobiony teraz jestem, zupelnie nieczasowy, przepraszam za te nagle wpadanie i wypadanie z forum :"))

Piotr Ryka
(4606/63/1541)
WYŚLIJ PW
2008-07-24 / 22:11
Pastwa

Wielkie dzięki za odpowiedź. Szczerze zazdroszczę i samych GS-1000 z kablem Stefana i czekającej Cię, miejmy nadzieję, możliwości porównania ich z tymi na Black Dragonie.
Gdybyś w wolnej chwili mógł wrzucić fotkę tych nowych, zwłaszcza przejściówki, byłbym zobowiązany.

Pozdrawiam i wytchnienia życzę.

fallow
(5345/53/1508)
WYŚLIJ PW
2008-07-27 / 18:16
To i ja witam wszystkich po powrocie z tygodniowego urlopu :)

Gratulacje swietnej jak zawsze i pochlaniajacej recenzji AKG K1000 - chcilabym moc kiedys ich sprobowac.

Dzieki takze Pastwie za odpowiedz - ja nie jestem za bardzo przekonany do wysylania sluchawek EMSem do USA. Raz ze paczke od nas nie maja ubezpieczenia, dwa ze to trwa kupe czasu. Chyba wolalbym juz sprzedac swoje GS1000 i kupic zmodyfikowane, albo dokonac tej modyfikacji samemu. Wydaje mi sie, ze ten caly trud to tylko chwyt marketingowy. Mozna przeciez wyciac grilla np. No nie wiem. Mozna oczywiscie wyslac im sluchawki np. FedEXem i odebrac EMSem ale to juz jakies 250 USD za wyslanie w pierwsza strone.

GradoFanie, dzieki za odpowiedz. W zasadzie to sa to dwie rzeczy. Owe wypelnienie - ktore i tak juz bardzo poprawilo sie dzieki interkonnektowi Oyaide. Ale jeszcze to nie jest do konca "to" oraz wieksza dynamika. Z tym drugim licze na to, ze wzrosnie kiedy podlacze je w trybie zbalansowanym. Taki wlasnie byl efekt po przerobce CAL na zbalansowane. Dziekuje za rade - mysle, ze po prostu cierpliwie sobie poczekam. Na pewno nie bede podejmowal w kontekscie GS1000 zadnych pochopnych decyzji.

Moj odsluch u siebie swiezutkich D5000:

Czuc bylo na 100% b.duzy potencjal. Scena szeroka i gleboka. Moze nie tak jak w GS1000 ale byla to najwieksza i najszersza scena jaka slyszalem w zamknietych sluchawkach. Mysle, ze spokojnie by mi wystarczyla. Bas takze nadmuchany i nie za bardzo zroznicowany, jednak czuc bylo ze schodzi nizej niz ten w GS1000. Srednica bardziej kolorowa niz ta z GSow. Gora dosc podkreslona wzgledem reszty, jednak na pewno nie miala zadnych cech ostrosci. Separacja, granie planami na poziomie po prostu sluchawkowo bardzo wysokim o ile nie najwyzszym.
Coz, byly to sluchawki ktore graly zaledwie okolo godziny - moze 2. Potencjal czuc.
Pomijam bas etc, to pewnie wszystko unormuje sie po wygrzaniu. U mnie srednica z kompletnym brakiem sybilizacji, nie za daleko, i nie za blisko. Sporo szczegolow i smaczkow.
Moga sie podobac od pierwszych chwil. Szkola brzmienia Fostera - znana z CAL.
To czego w moich zrekablowanych kablem Grado i zbalansowanych CAL jest wiecej i czym bija i GS1000 i D5000 to dynamika.
Liczylem, ze w jednak zamknietycch D5000 - bedzie jej wiecej, zale moze to tez przyjdzie z czasem.
Tak czy siak, korci mnie by kupic sobie te sluchawki. Rozpatruje takze D2000 ktore graja ponoc ostrzej i dosadniej, ale w tych na start trze ba zmienic kabel.
Ciekawi mnie jeszcze legenda sluchawek zbalansowanych - czyli te ktore dostaja najwiekszego kopa po takiej przerobce - HD 650.

Pozdrawiam wszystkich :)

fallow
(5345/53/1508)
WYŚLIJ PW
2008-07-27 / 18:42
btw. Czy przerobienie D5000 na zbalansowane to byloby podobnie jak w przypadku wiekszosci po prostu zakonczenie ich XLRami i wykorzystanie 2 mas jako L- i R- ? :)

majkel
(5638/43/1538)
Kraków
WYŚLIJ PW
2008-07-27 / 18:45
No

Piotr Ryka
(4606/63/1541)
WYŚLIJ PW
2008-07-27 / 19:16
fallow

Nic nie stoi na przeszkodzie spróbowania K1000; zabierasz swoje GS-1000, przyjeżdżasz i masz. Tylko nie w najbliższym tygodniu, bo będę bardzo zajęty.

ptx
(525/0/1540)
WYŚLIJ PW
2008-07-27 / 19:56
myślę ze w tym tygodniu denony będą zmodowane na wzór markla czekam jeszcze na dynamat,poduszki zostaną wypchane wyciętymi krążkami z poliestrowej tkaniny filtracyjnej (przez co nie ma potrzeby stosowania kubeczków tak jak to właśnie jest w przypadku waty).postaram sie udokumentować fotograficznie przebieg tuningowania ;).

fallow
(5345/53/1508)
WYŚLIJ PW
2008-07-28 / 10:30
Jeszcze dodam, ze faktycznie na Lake'u Rafaella GS1000 graly juz ladnie.
Kopaczmopa: SE530 mozna wyrwac z USA bez gwarancji (bo Shure od grudnia 2007 honoruje tylko gwarancje aut. dystrybutora) za mniej niz 600 PLN. Czasem zdarza sie nawet za 550 PLN. Oczywiscie wiadomo, ze wazna sprawa w przypadkow co by nie mowic - slabo wykonanych Shurow jest gwarancja.

Co do oslawionego basu SE530 - mysle, ze jesscze lepiej kontrolowany (taka sama technologia umieszczania 2 wooferow przeciwlegle) i jeszcze nizej schodzacy jest bas w Ultimate Ears - triple.fi 10 pro
http://www.ultimateears.com/_ultimateears/products/triplefi/triplefi10pro_description.php

fallow
(5345/53/1508)
WYŚLIJ PW
2008-07-28 / 10:30
Piotr Ryka: wiec trzeba bedzie tak zrobic, odezwe sie wiec w stosownym czasie.

ptx
(525/0/1540)
WYŚLIJ PW
2008-07-30 / 21:10
dziś dotarł dynamat wiec wziąłem sie za modowanie.cały zabieg jest czasochłonny wiec udało mi sie narazie zrobić tylko jeden przetwornik.jutro drugi.
najwięcej uwagi i czasu pochlania wycięcie otworków obudowy przetwornika...
ogólnie cala operacja nie jest skomplikowana i każdy bez kłopotu powinien ja wykonać.

Fotka do tematu: Słuchawki wysokiego lotu Fotka do tematu: Słuchawki wysokiego lotu Fotka do tematu: Słuchawki wysokiego lotu
Aby powiększać zdjęcia musisz się zalogować!
ptx
(525/0/1540)
WYŚLIJ PW
2008-07-30 / 21:11
...

Fotka do tematu: Słuchawki wysokiego lotu Fotka do tematu: Słuchawki wysokiego lotu
Aby powiększać zdjęcia musisz się zalogować!
aasat
(2000/18/1521)
Kraków
WYŚLIJ PW
2008-07-30 / 21:25
ptx

Oby po tym zabiegu lepiej grały, to tego moda to się raczej nie da cofnąć
powodzenia

ptx
(525/0/1540)
WYŚLIJ PW
2008-07-30 / 21:41
>> aasat, 2008-07-30 21:25:29

ten mod jest całkowicie odwracalny nie ingerujemy żadne podzespoły ,wytłumiamy tylko obudowę i przetworniki.
gdy sie nie spodoba wystarczy rozkręcić słuchawki i oderwać dynamat (który odchodzi bez jakiegoś kłopotu)

Piotr Ryka
(4606/63/1541)
WYŚLIJ PW
2008-07-30 / 22:04
PTX

Wygląda, że masz talent do ręcznych robót i modyfikacyjny zapał. Mam nadzieję, że te zabiegi przyniosą dobry efekt.
Jedno pytanie: czy Denony grają cieplej od AKG?

ptx
(525/0/1540)
WYŚLIJ PW
2008-07-30 / 22:22
denony graja cieplej od akg,bardziej miesiscie podobno w stylu CAL.

STEREODIYSŁUCHAWKIPC AUDIOANALOG \ LAMPAMUZYKAZASILANIEFILM I KSIĄŻKAAUDIO SALONRECENZJE / OPINIECZAS WOLNY OD AUDIOGALERIEPOGADUCHYTECHNICZNE