Przejdz do strony glównej

FORUM
Ogłoszenia
Wyszukiwarka Regulamin Zarejestruj sie
Login:
Haslo:
Zapamiętaj mnie
zapomnialem haslo :-(
besthifi.pl Stereo Underground
STEREODIYSŁUCHAWKIPC AUDIOANALOG \ LAMPAMUZYKAZASILANIEFILM I KSIĄŻKAAUDIO SALONRECENZJE / OPINIECZAS WOLNY OD AUDIOGALERIEPOGADUCHYTECHNICZNE
(Strona: 40 z 893)
[PIERWSZA] [OSTATNIA]
Autor Temat: Słuchawki wysokiego lotu
vector
(182/3/1539)
WYŚLIJ PW
2008-05-20 / 17:33
vector
(182/3/1539)
WYŚLIJ PW
2008-05-20 / 17:43
>> Piotr Ryka, 2008-05-20 17:02:41
vector

To super. Będziemy mieli w takim razie w wątku całą elitę, bo brakujące JVC już są. A Denony bardzo chwalą Podobno po przeróbce są naprawdę genialne, a przed nią także znakomite.

Sam jestem bardzo ciekaw bo oczywiscie zamowilem w ciemno.....
Czytalem tez o tym tuningu chociaz byly tez zdania odmienne......
Sprawdzimy...:)
A Ty co mozesz zrobic dla Vectora?

kopaczmopa
(768/0/1477)
Alex/Lodz/Wawa
WYŚLIJ PW
2008-05-20 / 18:05
a widzisz Zwrotnik a mi sie od razu HD580 spodobaly, co wiecej podobaja mi sie bardziej na dziurce z integry niz na wzmacniaczach sluchawkowych (tranzystorowych) , na lampach graja bardzo ladnie i do nich sa stworzone, wtedy graja naprawde niemal magicznie.

Nie sluchalem 650 ani 590 wiec ciezko mi sie o nich wypowiadac.

Vector a Ty masz 325i czy 325? bo mi sie 325i szalenie podobaly. Podejrzewam ze jednak CAL i Grado (czy tez BD) to dobre dopelnienia a nie substytuty.

Rafaell - czytajac Twoja recenzje K701 z czasu gdy je posiadales gdzie zmiazdzyly wg Ciebie Bayerdynamiki oraz obecne wypowiedzi porownujace je z proteza (choc o tym akurat pisal pierwszy Majkel i podejrzewam ze teraz idziesz jego tropem) mozna dostac rozdwojenia jazni, nie moze byc chyba tak ze kiedys byly super a nagle sa az takie zle?

vector
(182/3/1539)
WYŚLIJ PW
2008-05-20 / 18:14
Kopaczmopa,
Mam 325i.
Przetestuje je dzis wieczorem porzadniej vs CAL na lepszym zrodlei w szerszym materiale dzwiekowym. Nie bede mogl jednak nic powiedziec o wplywie wzmaka bo mam tylko jeden. Na razie jestem zdegustowany postawa moich 325i....:( po porannym odsluchu.......
I na razie nie ma mowy o zadnym dopelnieniu ale poczekajmy do wieczora......
Cos potem krotko napisze. Podlacze jeszcze do i-poda.

Rafaell
(4908/31/1534)
USZKA MACIE ? TO
UŻYWAJCIE
WYŚLIJ PW
2008-05-20 / 18:47
>> kopaczmopa, 2008-05-20 18:05:24

Czytaj uważnie Bayerdynamiki 2006 naprawdę nie polecam. Idąc dalej śladem to Majkel dzieki moim zachwytom kupił najnowsze DT880PRO Popatrz jak się sporo osób dyskretnie wycofuje z AKG K701 sprzedają Lebeny..., one na początku naprawdę robią wrażenie i to jest właśnie ten marketingowy dźwięk o czym pisałem Rolo, K340 graja klasę wyżej . Cały czas zapominasz ze długo szukałem czegoś naprawdę dobrego i kolejny rodak będzie to też miał jeszcze taniej niż ja za jedyne US $59.95 W sumie to niebotycznie tani dźwięk; pozdrowionka dla ebayowicza jacekuk jak dojdą to napisz co i jak , może sie myle co do klasy słuchawek ?:D

Rafaell

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
audiostereo.pl-ukradzione mi forum;jedyny legalny właściciel swoich postów i czytanej bezprawnie prywatnej korespondencji

IQ Partners S.A.nie dziękuję zostałem oszukany a ich akcje lecą na pysk
Site S.A.nie dziękuję zostałem oszukany czy powierzyłbyś reklamę i pieniądze komuś takiemu ?

kopaczmopa
(768/0/1477)
Alex/Lodz/Wawa
WYŚLIJ PW
2008-05-20 / 18:58
wlasciwie to pamietam Majkela ze odsluchiwal 880Pro na AS wiec nie wiem co go sklonilo , tak czy siak cieszy mnie jedno ze sa sluchawki w przystepnej cenie grajace naprawde znakomicie ( zreszta zawsze bylem za tym kupujac sr60 po cenie USA czy HD580 uzywane w swoim czasie w kategoriach cena/jakosc nie mialy sobie rownych dla mnie).
a'propos BD - te nowsze tez mi sie nie podobaja wole Pro.

ptx
(525/0/1539)
WYŚLIJ PW
2008-05-20 / 19:01

>> Rafaell, 2008-05-20 18:47:11

jedyna opcja która wchodzi w grę i myślę ze zagra dla mnie lepiej od zestawu leben-akg jest ue9 i rudistor.jak wiadomo ultrasone nie spasuja sie z dosadnym lebenem dlatego tez pomysłem o jego sprzedaży ( tylko na wzgląd i chęć posiadania edition9 w optymalnym dla niego układzie czyli z rudistorem).
choć z drugiej strony trochę jest mi żal sprzedawać lebena mam do niego sentyment.

...a akg są świetne ale bardzo wybredne i czułe na wszelkie zmiany w systemie.

majkel
(5636/43/1537)
Kraków
WYŚLIJ PW
2008-05-20 / 19:15
kopaczmopa, skłoniły mnie wstępnie recenzje na nieistniejącym już portalu (a dobrze się zapowiadał) headphonesguru, a następnie porównanie 2005 zwykłych do Pro. Bardziej mi leżał sposób prezentacji wersji Pro. Ja po prostu lubię siedzieć blisko orkiestry i czuć na twarzy nawet powiew rękawa wiolonczelistki wykonującej dynamiczne ruchy smyczkiem. Z drugiej strony słyszę z oddali to co jest dalej. Ponadto zachęcił mnie odsłuch modeli DT990 Pro i DT931 na meetingu u Rafaella, gdzie stwierdziłem, że Beyerdynamic to właściwy kierunek poszukiwań w bieżącej produkcji. DT880 wydały mi się bardziej wyrównane od DT990 Pro, z milszą średnicą.
Wynalazki typu E9 czy Audio Technica ATH-L3000 są na razie poza moją barierą psychologiczną na wydatki audio, a przynajmniej ich ceny sklepowe.

ptx, a może zanim sprzedasz Lebena i zainwestujesz w Ultrasone zapoznałbyś się z Victorem HP-DX1000, ATH-W5000 lub nawet L3000, jeśli środki pozwolą? Poza tym Yamamoto Soundcraft HA-02 może się okazać tańszym i nie gorszym rozwiązaniem, gdyby to miały być E9. Te ostatnie do przeciętnego tranzystora są chyba zbytnio "wybuchowe", a z krótkiego meetingu @fallowa z Rolandsingerem w niedzielę zgaduję, że AudioNemesis nie leży ani E9 ani GS1000. Pamiętam, że te ostatnie Ci nie spasowały, a ja słuchałem ich na swoim źródle ze wzmakiem Rolandsingera, i odpowiadało mi to co słyszałem bardzo.

vector
(182/3/1539)
WYŚLIJ PW
2008-05-20 / 19:18
Rafaell,

jacekuk=vector. Tak, kupilem te sluchawki. Razem kosztowaly z transportem 85$ - czyli tyle co3 dobre cd. Nawet z vatem bedzie smieszna cena. Beda marginalnie drozsze od CAL. Napisze jak graja jak juz doleca. Jak nie zagraja to Ci sie dostanie za swoje!!!!....:))))
Nabylem wiec dzis 2pary sluchawk......hihihi.....
Jestem zadowolony bo srednia cena jest calkiem OK......;)
Teraz robie kawe i ide testowac CAL.

Rafaell
(4908/31/1534)
USZKA MACIE ? TO
UŻYWAJCIE
WYŚLIJ PW
2008-05-20 / 19:21
>> ptx, 2008-05-20 19:01:28

Dobra opcja to chyba jednak Pioneer Monitor 10 i rudistor na rudiego mnie na razie nie stać ale słuchawki za 60$ i rudi to chyba nie jest taki straszny wydatkek ? Tak jak podejrzewałem kupił raare vintage Pioneery Monitor10 nasz forumowicz, może sie przyzna miał szczęście bo miałem je 15 minut później zalicytować dla kolegi aasata

Rafaell

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
audiostereo.pl-ukradzione mi forum;jedyny legalny właściciel swoich postów i czytanej bezprawnie prywatnej korespondencji

Site S.A.nie dziękuję zostałem oszukany czy powierzyłbyś reklamę i pieniądze komuś takiemu ?

Rafaell
(4908/31/1534)
USZKA MACIE ? TO
UŻYWAJCIE
WYŚLIJ PW
2008-05-20 / 19:23
>> vector, 2008-05-20 19:18:31
Kolega aasat jest chętny do odkupienia oczywiscie po kosztach nie będziemy na kolegach żerować
Rafaell

vector
(182/3/1539)
WYŚLIJ PW
2008-05-20 / 19:25
Rafaell,

Przemysle oferte jak dojada i poslucham......;)

majkel
(5636/43/1537)
Kraków
WYŚLIJ PW
2008-05-20 / 19:27
Jest szansa, że posłuchamy w czwartek Rudiego NX-33, to by można było rozstrzygnąć, co tak nie spasowało tym E9 i GS1000.

Rafaell
(4908/31/1534)
USZKA MACIE ? TO
UŻYWAJCIE
WYŚLIJ PW
2008-05-20 / 19:30
>> majkel, 2008-05-20 19:27:06
No to by pasowało zabrać także Pioneera Monitor 10 i byśmy wszystko wiedzieli do końca
Rafaell

ptx
(525/0/1539)
WYŚLIJ PW
2008-05-20 / 19:37

do UE9 to raczej rudi RPX-33 DualMono

Fotka do tematu: Słuchawki wysokiego lotu
Aby powiększać zdjęcia musisz się zalogować!
ptx
(525/0/1539)
WYŚLIJ PW
2008-05-20 / 19:40

>> majkel, 2008-05-20 19:15:51

L3000 to niestety jak dla mnie zbyt wysoka pulka,podobno strasznie wybredne co do reszty toru wiec zakup ich wiaze sie kolejnymi mega wydatkami jeżeli sie posiada zbyt słaby system.

ptx
(525/0/1539)
WYŚLIJ PW
2008-05-20 / 19:41

>....półka :)....<

ptx
(525/0/1539)
WYŚLIJ PW
2008-05-20 / 19:54

w ogóle z tymi słuchawkami to ciekawe historie.P.Ryka testował wszystkie top modele a teraz zachwyca sie k1000 pomimo braku odpowiedniego wzm. który pokazał by w pelni ich klasę.ci którzy mieli k1000 z cholernie drogim air tight zamieniają go na zestaw z akg k340 po przesłuchaniu których Rafaell pisze ze kiepskie .sam już nie wiem jak to wszystko ogarnąć :).

Fotka do tematu: Słuchawki wysokiego lotu
Aby powiększać zdjęcia musisz się zalogować!
Rafaell
(4908/31/1534)
USZKA MACIE ? TO
UŻYWAJCIE
WYŚLIJ PW
2008-05-20 / 20:07
>> ptx, 2008-05-20 19:54:27
No nie !

Pisałem wyraźnie wcześniej że AKG K340 są klasę lepsze od AKG K701 mam przytaczać sam siebie ? Cena też jest znośna bo góra 800 złotych(teraz chyba są aż 4 pary na licytacjach) Jedynie co mogę dodać po wczorajszych odsłuchach że z bardzo mocnym słuchaniem na K340 należy być ostrożnym, koledze aasatowi coś się na szczęście tylko rozlutowało

Rafaell

Piotr Ryka
(4605/63/1540)
WYŚLIJ PW
2008-05-20 / 20:15
AKG K1000 to słuchawkowe monstrum i mam poważne obawy, czy wzmacniacz oparty na 300B, w rodzaju Air Tight, jest dla nich wystarczająco mocny. W zasadzie powinien, bo ma moc jakieś 12-15W, a K1000 biorą według pewnych źródeł około siedmiu, ale u mojego inżyniera wzięły ze wzmacniacza &#8211; sądząc po wychyleniu potencjometru &#8211; tyle samo co kolumny, a u mnie z Sony F570ES jako końcówką mocy jest dokładnie tak samo. Dziwne to trochę, ale z empirią dyskutować przecież niepodobna. Zarazem stwierdzam, że dostarczenie odpowiedniej mocy jest dla brzmienia K1000 absolutnie kluczowe i tu nie ma miejsca na najmniejsze nawet kompromisy. Twin-Head to dla nich śmieć, a jego specjalne wyjście dla nich, to kpina.

STEREODIYSŁUCHAWKIPC AUDIOANALOG \ LAMPAMUZYKAZASILANIEFILM I KSIĄŻKAAUDIO SALONRECENZJE / OPINIECZAS WOLNY OD AUDIOGALERIEPOGADUCHYTECHNICZNE