Przejdz do strony glównej

FORUM
Ogłoszenia
Wyszukiwarka Regulamin Zarejestruj sie
Login:
Haslo:
Zapamiętaj mnie
zapomnialem haslo :-(
besthifi.pl Stereo Underground
STEREODIYSŁUCHAWKIPC AUDIOANALOG \ LAMPAMUZYKAZASILANIEFILM I KSIĄŻKAAUDIO SALONRECENZJE / OPINIECZAS WOLNY OD AUDIOGALERIEPOGADUCHYTECHNICZNE
(Strona: 1 z 1)
[PIERWSZA]
[OSTATNIA]
Autor Temat: Wzmacniacz słuchawkowy do TDS-5 (ortodynamiki)
Beat
(28/7/544)
WYŚLIJ PW
2012-01-25 / 16:22
Jaki wzmacniacz słuchawkowy diy wysteruje dobrze waszym zdanie słuchawki Elektronika TDS-5 ?

Czy na opa 552 wystarczy ?

Czy powinien być w klasie A np. AVT 2464 lub na IRF610 lub IRF510 źródło prądowe na LM317 ?

Beat
(28/7/544)
WYŚLIJ PW
2012-02-17 / 05:47
Myślałem bardziej o OTL gdyż nie chcę traf wyjściowych, hybrydzie lub mosfecie w klasie A. OPA552 już mam. Z Twoich obliczeń wynika że OTL nie da rady, więc hybryda albo mosfet w klasie A np.:

Zastanawiam się czy lepiej wypadnie hybryda z opa (SOHA I) czy mosfetem w klasie A ?
Nie chcę jednakże budować SOHA II pomimo bardzo pochlebnych opinii - za skomplikowana.

Fotka do tematu: Wzmacniacz słuchawkowy do TDS-5 (ortodynamiki) Fotka do tematu: Wzmacniacz słuchawkowy do TDS-5 (ortodynamiki) Fotka do tematu: Wzmacniacz słuchawkowy do TDS-5 (ortodynamiki)
Aby powiększać zdjęcia musisz się zalogować!
atmeg
(137/3/501)
WYŚLIJ PW
2012-02-17 / 17:42
Nie dawno testowałem układ z IRF 610 , brzmialo to zachecajaco .
Plytka testowa , troszke czesci i po 20-30 minutach odsłuchasz wzmacniacze w kilku konfiguracjach .

STEREODIYSŁUCHAWKIPC AUDIOANALOG \ LAMPAMUZYKAZASILANIEFILM I KSIĄŻKAAUDIO SALONRECENZJE / OPINIECZAS WOLNY OD AUDIOGALERIEPOGADUCHYTECHNICZNE