Z tego co o nim czytałem to Musical Fidelity A1 faktycznie by mi brzmieniowo odpowiadał, jednak boję się go bo to staroć (te wzmaki produkowano w latach 84-90). Na bank trzeba będzie go "odświeżyć" (kondensatory), bo niektóre części nie są w nim najwyższej próby. Często ich temperatura graniczna to 85C, podczas gdy on się nagrzewa spokojnie do 65C. To przyspiesza ich zużycie jeszcze bardziej. Kupując A1 trzeba się liczyć z tym, że to jednak min. 18 lat jak już ze sobą to wszytko "działa" a ja nie bardzo mam możliwości to "odświeżyć".
Faktycznie propozycje lampowe są dla mnie ciekawe, jednak nie może to być 100% lampa bo to gra trochę już za spokojnie / usypiająca / jak flaki z olejem. Fatman... hmm nie mam przekonania ale widzę, że to Warszawa to może się przejadę posłuchać w weekend.
Ciekawą propozycją z tego co podaliście jak na razie wydaje się być Audio Analogue, widziałem go w środku - porządnie zrobiony klocek.
E-bay i inne zagraniczne źródła - również się tutaj boję o przesyłkę głównie (to jednak leci/jedzie kawał drogi + koszty / problemy żeby się dogadać w razie czego).
Zastanawiam się nad tym Music Angel, cena niewiele wyższa, lampy (chyba) lepsze i McGywer go mocno chwali na forum AS.