Audiohobby.pl

Wzmacniacze słuchawkowe wysokiej klasy

pastwa

• 3828 / 6107
  • Ekspert
23-11-2024, 17:45
Sprzet wyglada na studyjny, jakies monitory bliskiego pola oraz sluchawki do tej mnogosci wejsc i mozna pracowac.

Alucard

• 2615 / 3816
  • Ekspert
23-11-2024, 18:33
Oni sami napisali że jest to wzmak do zastosowań PRO więc na pewno nie mój target. Ja chcę żeby się fajnie słuchało. Z Chordów fajny wzmak pod względem barwy i takich dodanych efektów miał DAVE, który czynił słuchanie gładkim, akceptowalnym a jednocześnie intensywnym, z takim kremowym dopaleniem. Brakowało tylko dużego basowego tąpnięcia, szerokości sceny i głębi na dole pasma, ale generalnie był fajny. Uczciwie się przyznam że od jakiegoś czasu uświadomiłem sobie że lubię sprzęt który świadomie koloruje i wcale nie jest mi z tym źle. Ważne żeby mi było dobrze. A że coś jest lepsze w jakichś bezwzględnych kategoriach, cóż niech sobie będzie. Na razie dziurka TT2 mi wystarcza, jest dośc solidnie różnicująca i bogata. Chociaż z słuchawek klasy ultra premium jak 1266 nie wyciągnie tego czegoś czym one naprawdę czarują. Ale akurat pod te Abyssy to chyba trzeba po prostu dobrać specjalnie zrobiony wzmak.
Największy słuchawkowy GURU w Polsce.

Alucard

• 2615 / 3816
  • Ekspert
23-11-2024, 18:34
Trochę mnie zastanawia co tam za te 17 500zł jest w środku. Wizualnie jest ładny, mi nie przeszkadza taki design. No i można by wpinać kolumny ale jakoś do sprzętu PRO mnie nie ciągnie. Jest w nim coś co sprawia że słuchanie jest wyzute z emocji.

saudio

• 738 / 5487
  • Ekspert
24-11-2024, 12:37
Jak Ci brakuje mocy z wyjść słuchawkowych to kup sobie kabelek przejściówkę z 3pin XLR na 4pin XLR, tam jest 18W chyba dla 8 omów.
A z mscalerem to musisz sam posłuchać, moim zdaniem nie ma lepszej metody. I pamiętaj Chordy natywnie pracują z PCM a nie DSD, z tego co pamiętam robią konwersję, więc lepiej już im wysłać wyższe próbkowanie PCM niż przekonwertowane DSD.

Alucard

• 2615 / 3816
  • Ekspert
24-11-2024, 13:23
Czyli co najlepiej ustawić w ROON? Kompatybilnie, maksymalna szybkosc PCM, DSD czy jakoś niestandardowo?

Alucard

• 2615 / 3816
  • Ekspert
24-11-2024, 13:53
Teraz mam ustawione wewnetrzna konwersje na przetwarzanie na natywne DSD z PCM bez konwersji na PCM, więc na DAC idzie już DSD a DSD jest ustawione 512, czyli najwyższe. Słucham tak od początku, problemów nie ma.  Różnica dość wyraźna na korzyść zwykłych plików i innych odtwarzaczy.

saudio

• 738 / 5487
  • Ekspert
24-11-2024, 14:25
Jak już się chcesz bawić w upsampling na PC to najlepiej chyba PGGB itp.
Z tego co pamiętam Chordy nie odtwarzają natywnie DSD, więc lepiej ustawić PCM i jak chcesz dobrze to sporo zabawy z filtrami i parametrami.

Alucard

• 2615 / 3816
  • Ekspert
24-11-2024, 14:35
Tak jak czytałem na tej niby instrukcji to przez ASIO jest właśnie natywnie bo mają swój sterownik na stronie. Muszę jeszcze poczytać ale tak zrozumiałem jakoś. Z filtrami się nie bawiłem jeszcze. W Qutest dawały niewiele a i tak zawsze najlepiej było na pierwszym. Tak na razie mam ustawiony.

Alucard

• 2615 / 3816
  • Ekspert
24-11-2024, 14:52
W menu steronika w ROON  w zakladce strategia odtwarzania DSD pisze natywnie. Więc chyba jest dobrze. Ale to chyba działa właśnie tylko na Windows.