Audiohobby.pl

Wzmacniacze słuchawkowe wysokiej klasy

jjurek

• 2067 / 6038
  • Ekspert
04-04-2009, 17:21
>fallow

Kup sobie ruskie 6n1p- można zamieniac bez żadnych zmian w ukłądach. W aplikacjach stosowanych dla ECC88 trzymają się w prawidłowych parametrach pracy, a grają dużo "gęściej".

Rolandsinger

• 2894 / 6108
  • Ekspert
05-04-2009, 01:39
A ja proszę o obiektywną egzegezę, na czym polega fenomen NOSów?

Hi-endy sprzedane, nowe oferty wkrótce :)
____________________________________________Zapraszam do zakładki AUDIOSCEPTYCYZM :)

Rolandsinger

• 2894 / 6108
  • Ekspert
06-04-2009, 03:57
Jeśli jedna lampa ma kosztować 300$ to jest świetny biznes, a w Chinach za te pieniądze to nawet dolączą całego Chińczyka do tych lamp, również parowanego.

Hi-endy sprzedane, nowe oferty wkrótce :)
____________________________________________Zapraszam do zakładki AUDIOSCEPTYCYZM :)

intuos

• 1003 / 6107
  • Ekspert
06-04-2009, 08:03
Roland roznica miedzy lampami jest kolosalna
Nos z reguly byly lesze i beda ja narazie, wynika to z ronych rzeczy. Pierwsza i podstawowowa jest to ze lampy byly robione wg "receptury", potem powtarzano schematy. Jak wiadomo dobra aplikacja i dobra kopia czesto graja odmiennie, chociazby w samych wzmacniaczach. Naprawde lampy NOS sa w 95% lepszymi lampami, byly robione z lpeszych materialow, przez lepszych specjalistow ze wsparciem inzynierow a nie ekonomistow, potem niestety sie to zmienilo. Ostatnio u kolego sluchawlismy mojego kenwooda z 8 pcm 1702 na pokladzie po wstawieniu w miejsce selekcjonowanych e88cc 6n23p nastala mglista czarnosc i brak wyrazu, spojrzslismy sie na siebie iczym predzej wrocilismy do poprzedniego ustawienia, a mglistosc i szarosc ustapila ponownie muzyce.
Lampy to rzecz oprocz aplikacji najwazniejsza , chociaz caly wzmacniacz powienien grac. Pozbawiajac go dobrego drivu odbieramy sobie cala przyjemnosc ze sluchania. Wydaja mi sie ze warto sluchac kolegow w zakresie doboru, ktorzy przeszukali swoje i teraz sluza rada.

Rafaell

• 5033 / 6104
  • Ekspert
06-04-2009, 09:38
Język techniczny  wszędzie wkracza ;)

sluchawlismy- słuchanie  słuchawek, sprzętu, muzyki w minimum 2 osoby

fallow

• 6457 / 6077
  • Ekspert
06-04-2009, 11:16
Hm.. Dziekuje za mini wyklad odnosnie lamp.

Co do opisu Woo, nie wiem czy powinienem sie na niego porywac majac w takim razie jedynie Electro Harmonixy Gold 6922 oraz Philipsy JAN 6922 i General Electric 6080 i Internationale EZ80.

Ostatni w dziala recenzje Krisio probowal opisac SOHE II vs Gainclone i zarzucono mu brak odpowiedniego sprzetu, moje budzetowe zrodlo tez raczej do tych z gornej polki (przynajmniej cenowej) sie nie zalicza. A mysle, ze wielu juz po przeczytaniu, ze zrodlem jest komputerowy Interface Audio zagotuje sie w sobie :) To, ze mnie pasuje i wolalem je od wielokrotnie drozszego DACa, to przeciez juz tylko moj subiektywny gust.

Wczoraj spotkalem sie z Rolandsingerem, wypilismy dobra Gunpowder oraz piwo i przede wszystkim zajelismy sie fenomenlna wrecz dla mnie plyta Sonar Kollektiv Orchestra - Guarenteed Niceness oraz nowym albumem Jazzanovy.

Bylo mi tez dane posluchac wzmacniacza WBA (White Bird Amplification HPA-01). Mysle, ze mozliwosci w stosunku do ceny ma bardzo dobre, swietnie zgrywal sie z AudioNemesisem. Niestety obecna wersja nie byla wstanie wysterowac K701 i HD650 - autor jednak opracuwuje juz nowa wersje ktora bedzie potrafila ociagnac i takie sluchawki.

O Woo moze napisze cos Roland, ktory to zrodlo ma przeciez lepsze i nie bedzie to opinia wlasciciela wiec mysle, ze dla wielu plus :)

Jezeli kiedys spotkamy sie z forumowiczami na jakis meetingu, na pewno takze i inni posluchaja Woo i rozserza opinie o inne perspektywy :)

fallow

• 6457 / 6077
  • Ekspert
06-04-2009, 11:18
W tym linku z postu Piotra, wprawdzie o nie wersji Gold Electro-Harmonixa lecz zwyklej, opinie wydaja sie byc calkiem pozytywne:

http://www.upscaleaudio.com/Electro-Harmonix-6922_p_50.html

"I just wanted to let you know that these tubes now sound great after all in my ARC Reference 2 preamp and sound at least as good as my Mullard E88CC gold pins. - Bob F"

"LOVE the tubes. They are extremely quiet. Great mids and bass. Overall, a very rich, detailed sound. They rival a pair of Amperex Holland (not sure specifically which tube) 6DJ8s I have for sound quality. Thanks. I would definitely order from you again. - Steve"

"I replaced my ARC LS-8 mk II & ARC PH 3 with the Platinum Grade Type 2. All I can say is wow!!!, like entering the auditorium!! from the lobby. I have used ARC stock replacement tubes & also used "budget" replacements BUT, this is the way to go!!! Great presence & midrange @ an affordable price!!! Highly recommended"

majkel

• 7477 / 6107
  • Ekspert
06-04-2009, 13:26
Popieram, tłumaczenie o braku jakichś tam lamp to jest żadne tłumaczenie. :) Ja bym mógł napisać, że nie zdradzę żadnych szczegółów na temat przyjemności jazdy mercedesem SL dopóki nie wymienię wydechu na sportowy, nie obniżę zawieszenia i nie zaaplikuję filtra stożkowego K&N. Póki co, jest jakiś produkt, który jakieś cechy fabryczne jednak posiada. ;)

ptx

• 651 / 6109
  • Ekspert
06-04-2009, 13:32
>> fallow

może WOO fallowa nie jest takie jakby do końca oczekiwał.dobre lampy dodają końcowego szlifu a nie zmienia charakteru brzmienia.

chrees

• 1657 / 6107
  • Ekspert
06-04-2009, 13:38
Chciałem się przyłączyć do nacisków na fallowa :>
NO opisz to WOO FALLOW! ;P

-------------------------------------------------------------------------------
Obcych ksiąg nie czytajcie. Czego nie wiecie - Księdza pytajcie.
.
Obcych ksiąg nie czytajcie. Czego nie wiecie - Księdza pytajcie.

kopaczmopa

• 786 / 6047
  • Ekspert
06-04-2009, 14:31
a ja trzymam kciuki zeby Fallow nie opisywal Woo ;)

A tak poza  tym czemu  jest myslenie ze jak nie opisuje to cos mu nie pasuje albo ze gra zle? a moze gra na tyle dobrze ze slucha sobie muzyczki i nie cche mu sie opisywac malowniczo?
ciekawosc brzmienia

szwagiero

• 2240 / 6109
  • Ekspert
06-04-2009, 14:47
Może jakieś zakłady zaczniemy obstawiać? ;)

---------------------------------------
wyprzedaż kolekcji rosyjskich słuchawek orthodynamicznych - Echo TDS-16, Echo H16 oraz Elektronika TDS-5.

kopaczmopa

• 786 / 6047
  • Ekspert
06-04-2009, 17:14
Odpowiadasz na wpis
>> Piotr Ryka, 2009-04-06 17:12:27
Nie wydaje mi się niestety, a bardzo tego żałuję, by Woo Fallowa spełnił pokładane w nim nadzieje
Dla Fallowa jedyna rada to kupić Woo5 na kredyt

a po czym tak wnioskujesz? najciekawsze jest ze Fallow nic nie napisal ze jest niezadowolony a wszyscy wiedza wiecej od niego.
Zreszta Piotrze wydaje mi sie ze jest wrecz przeciwnie ;)

ciekawosc brzmienia

Piotrek608

• 104 / 5864
  • Aktywny użytkownik
06-04-2009, 18:38
Wyglada sympatycznie ..tunelik taki mozna go "wcisnąć" pomiedzy szafke a pozostałe klocki audio.
Słuchaj cicho! Usłyszysz więcej!!

Piotrek608

• 104 / 5864
  • Aktywny użytkownik
06-04-2009, 19:06
NO No "coś" tam w środku jest wygląda solidnie.Okreslę tak Roboczo/materiałowo/i intelektualnie wart swej ceny..
Słuchaj cicho! Usłyszysz więcej!!