Audiohobby.pl

Wzmacniacze słuchawkowe wysokiej klasy

fallow

• 6457 / 6075
  • Ekspert
03-10-2008, 11:11
No bo Yamamoto jak sie okazuje wcale takim /\\ nie gra :) Troche eksponuje srednice ale nie jest to zadna przesada. Jak dla mnie z GS1000 i Yamamoto na Thecie i Audionemesisie gora byla za ostra/zbyt wyeksponowana. Na CECu DX51 i RudiStorze NX33 byla w porzadku, na North Starze M192 i Yamamoto tez jest w porzadku.
Na Metronomie i Rudim tez bylo dobrze.

vide

• 86 / 5947
  • Użytkownik
03-10-2008, 11:15
dlatego musże coś zrobic z tą góra,srednica jest wspaniała,dolek moze zostac..za jasno to teraz gra z tą gorą,ale najlepsza jest przejzystośc-czystość dzwięku,tu to jest mistrzostwo...fabryczny sony był troszkę zmulony po tych modyfikacjach jest juz znacznie lepiej,szkoda by było rezygnować teraz z dalszych poprawek,wiele juz nie zostało.Jak się okaze ze to nie to bede myślał nad czyms innym.

majkel

• 7477 / 6105
  • Ekspert
03-10-2008, 11:24
Skoro odtwarzacz jest tak przygotowany, to trzeba myśleć o nowym stopniu analogowym, dyskretnym albo na lampie. Od pewnego poziomu op-ampy to wąskie gardło, prawie żaden nie gra tak, jak audio grać może bez nich.

fallow

• 6457 / 6075
  • Ekspert
03-10-2008, 15:29
Jasne, napisze cos w weekend i zrobie kilka fotek :)

Ten Fadel za ~2.000 PLN jest w tej chwili dla mnie za drogi. Planuje kupic jakis interkonekt w okolicy 600-700 PLN. Z czasem jak sie troche odrobie to lepszy.

Tutaj chcialem zapytac co myslicie o Tarze Vector 2/1 - moze do obecnego zrodla pasowalby nawet Air, ktory z moimi poprzednimi kumulowal cechy zrodla i wychodzilo to zle. Ciekawi mnie jeszcze Harmonix CI-230MKII. Acrolink do mojego obecnego systemu juz nie za bardzo pasuje. Ciekawe kable podobno robi tez Ortofon.

Arek_50

• 1130 / 6108
  • Ekspert
03-10-2008, 16:12
Trzeba bylo posluchac mojego.....na poczcie widac komus sie spodobal skoro zaginal.

fallow

• 6457 / 6075
  • Ekspert
03-10-2008, 18:06
Kabelek XLR, ktory mialem do testow - ale nie wsadzilem do swojego sprzetu poniewaz byl upackany jakas mazia - a nie mialem zamiaru go odmaziowywac a nastepnie przeslalem do nastepnego w kolejce w stanie w jakim otrzymalem.

ptx

• 651 / 6107
  • Ekspert
03-10-2008, 20:47
tara air1 jest przejrzystym kabelkiem może trochę nerwowym jedna  z lepszych cech jest powietrze ,przestrzeń.
używam jej z audionemesisem gdyż podobno to zestawienie zaleca sam tworca dc1- Fabio Camorani.

fallow

• 6457 / 6075
  • Ekspert
05-10-2008, 10:31
Probowalem wlasnie Tare Air3 w wersji pierwszej i nie jest to moj kierunek. Dla mnie Audionemesis w wersji Upgrade byl za jasny dla Yamamoto i GS1000 a Tara jak dla mnie nie dodaje ciala ani ciepla, raczej przeciwnie. Mimo, ze North Star jest cieply - Yamamoto jest neutralny z minimalna nutka jasnosci i analogowosci.
Na pewno nie chce IC ktory cos rozjasni badz wyostrzy. Wrecz przeciwnie, moze nawet bardziej dodac muzykalnosci (tego nigdy nie zaszkodzi) i slodyczy.

Do wyboru zostaly Harmonix CI-230 MKII oraz Furutech u-P2.1. O ile mozna przeczytac troche o Harmonixie, to o tym modelu Furutecha juz nie za bardzo moge cos namierzyc. Moze ktos mial z nim do czynienia ?

1) Harmonix CI-230MKII -> http://www.mojeaudio.pl/harmonix/160-harmonix_interkonekty_2.html
2) Furutech u-P2.1 (ostatni na liscie) -> http://www.rcm.com.pl/furutech/furutech_main.htm

fallow

• 6457 / 6075
  • Ekspert
05-10-2008, 10:45
Jest jeszcze nowy Oyaide Across 750 PR -> http://www.oyaide.com/e_audio/audio_products_files/across_750.html
oraz ciekawa jest oferta uznanej starej japonskiej firmy Ortofon - tyle, ze nie wiem nic o ich kablach.
http://www.ortofon.jp/english/product/cables/index.html oraz http://www.ortofon.info/interconnect,0,246,0,0,start,produkty.html

fallow

• 6457 / 6075
  • Ekspert
05-10-2008, 10:49
Z oferty Ortofona mogloby to byc Reference FV-305 i Reference Ag-505 ten drugi to hybryda OFC i PCCOC

ptx

• 651 / 6107
  • Ekspert
05-10-2008, 12:15
powinieneś spróbować jeszcze Cardasa Golden Reference

fallow

• 6457 / 6075
  • Ekspert
05-10-2008, 13:43
a jak mozna opisac jego brzmienie ?

fallow

• 6457 / 6075
  • Ekspert
05-10-2008, 14:39
Hm, takie same podobno cechy maja kable Harmonixa lub stare NBSy.
Ja slyszalem kiedys jednego Cardassa, ktory kompletnie mi sie nie podobal - dlatego czuje lekka niechec.

Do tej pory zawsze kiedy mialem kontakt z jakims japonskim IC - nigdy nie byl zly. Byly rozne na swoj sposob - ale zaden nie byl szkodliwy i nie wypaczal. Nie moge tego kompletnie powiedziec szczegolnie o interkonektach zza wielkiej wody lub europejskich.

Ciagnie mnie bardzo do tego Harmonixa CI230 MKII, Furutechy graja roznie - niektore sa szczegolowe i jasne, niektorze wprowadzaja ocieplenie wiec ciezko trafic. Evolution Audio bylby dobry ale jest poza moim obecnym budzetem. Te ktore nie sa konfekcjonowane to loteria. Bez testu nie ma co kupowac.

Widze, ze jest nawet najnizszy Fadel na allegro za 300 PLN :)

Chetnie sprobowalbym Kondo ale to takze ponad 2 razy wiecej niz obecnie moge przeznaczyc. Ogolnie nie da sie ukryc, ze faworyzuje japonskie IC i takiego tez bede szukal :)

Jako, ze wiec Kondo jest poza budzetem, sensowne Furutechy tez (a o granie tych z metra nie mozna sie za bardzo dowiedziec), zostaje wspomniany Harmonix CI230 oraz Oyaide. Acrolink tez jest b.ciekawy i moim zdaniem swietny - ale to nie szkola brzmienia do mojego obecnego systemu.

Jest jeszcze Ortofon - o ktorym nikt nic nie wie ?

Reasumujac.... Zbierajacy swietny opinie w kraju kwitnacej wisni Harmonix jest bardzo kuszacy. Poza tym robia w zasadzie 3 modele i to ich cala oferta. Bardzo bardzo drogi, bardzo drogi i troszke drogi :) Wiec nie  stawiaja na ilosc produkujac wiele dziwnych produktow jak Tara np. w ofercie ktorej sa koble totalnie rozniace sie filozofia brzmienia.

Oyaide PA-02 kiedys mialem wiec wiem czego sie spodziewac ale to tez nie bylby w tej chwili dla mnie dobry wybor.

Raczej wolalbym tez nie kupowac nastepnego amerykanina :) zdecydowanie japonczyka, pewnie bedzie to ten Harmonix gdyz nie moge mu sie oprzec - moze uda mi sie nawet posluchac, a w przyszlosci Kondo - albo wyzszy Harmonix...

fallow

• 6457 / 6075
  • Ekspert
05-10-2008, 17:14
Jeszcze mozna dolozyc Nirvane S-L :) w drodze wyjaktu.

fallow

• 6457 / 6075
  • Ekspert
06-10-2008, 14:20
Fotki juz zrobione, jednak tak sie poswiecilem doborowi IC, ze jeszcze nic nie naskrobalem - za co oczywiscie przepraszam. Nadrobie to w najblizszych dniach :)