Tak...fizjologiczne kulturalne moze nawet troche "ciezkie" w sensie wypelnienia brzmienie, jak dla mnie tez slodkie i cieple to cechy ktore lubia GS1000. One same juz dalej zrobia z tym co trzeba i rozwieja odpowiednio. Aha - nie powiedzialbym tylko, ze ciemne - raczej neutralne - ale to juz raczej chyba zalezy od preferencji - czego kto wiecej lubi :)
Nie wiem czy jest tu ktos kto bawil sie w podmiane lamp 408A w Yamamoto - obilo mi sie o uszy, ze ktos wsadzal Philipsy, ja jeszcze napotkalem 2 rodzaje Sylvanii oraz Westinghouse - oba takze planuje sobie sprawic. Philipsy juz do mnie leca w nadwyzce - wiec jezeli ktos bedzie chcial - moge sie podzielic :)
Chcialbym posluchac tego Fadela, moze w MegaHZ beda go miec, ale poki co taki high-endowy konekt to dla mnie za duzo. Musze i tak najpierw sprzedac swojego XLRowego Acrolinka 6N-2400II i wtedy sprawie sobie jakis ciekawszy IC.
Obnizylem cene na 899 PLN wiec ktos juz powinien go kupic. W Nautilusie sprzedawany jest za 1990 PLN.
Co do tych wzmakow, z pomiedzy ktorych wybierany byl Rudi to troche przesadzilem z tym ze bylo ich dziesiec - wracam pamiecia i jednak 10 sie nie doliczylem :)) byly RudiStor NX-02, RPX-33, NX-33, RSA Raptor, Opera, PS Audio GCPH, Moonlight i cos jeszcze. Wtedy bardzo spodobala mi sie idea zbalansowanego napedzania sluchawek.
Teraz wiem, ze to faktycznie swietny pomysl np. dla K701 czy Senkow HD600/650. Dla Grado lepiej pojsc w inna strone i postawic na analogowo brzmiacy, barwnie i z dobrym wypelnieniem tor niz zbalansowany.
Gdybym kusil sie jednak np. na Denony D7000 lub Senki albo K701 - na pewno chcialbym je napedzac symetrycznie.