>> lancaster, 2013-08-23 15:20:06
> Czasami dobrze pokazac takie foty, bo cena nie podpowiada wtedy "półki cenowej" a więc "klasy brzmienia"
do podobnego wniosku można dojść wychodząc z drugiej strony, jeśli się pamięta, że pieniądz to tylko... pieniądz
zadrukowany kawałek papieru, którego wzór i kolorystyka, w tym tzw. nominał, zależą jedynie od fantazji projektanta tudzież potrzeb zleceniodawcy
koszt produkcji jest (podobnie jak często w audio, a zazwyczaj w kablach) wręcz pomijalny
(a jak się jeszcze pomyśli o współczesnym pieniądzu elektronicznym, czyli o serii zer i jedynek, który znowu jest tylko formą wynalezionych już dużo wcześniej zwykłych zapisów księgowych traktowanych przez ludzi jak konkret....)
co nie zmienia faktu, że ludziska wierzą w niego ślepo i przysłania im nie tylko własny słuch
absolutny wyznacznik wszystkiego, czyli współczesne - można by sparafrazować - opium dla ludu, nie tylko audiofilskiego
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Po 2 godzinach sam niemal dałem się przekonać tym naukowcom, byli bardzo wiarygodni. Na szczęście mam inne poglądy". - prof. K. Kik
"To przekracza moją wyobraźnię". - S. Chandrasekhar, laureat Nobla, zwolennik teorii, wg. której cała materia Wszechświata miała swój początek w nieskończenie małym punkcie