>> almagra, 2012-06-18 19:38:25
Nie ma to jak wciórnik na gierkoskim BD...
-> Tego akurat bym się nie czepiał, bo z przetestowanych kilku typów tranzystorów bipolarnych akurat te w obudowie TO-126 grały najlepiej. Ja staram się unikać niebieskich Jamiconów i niebieskich Alpsów. Te pierwsze mają taką sygnaturę dźwięku, że wystarczy dać jednego do urządzenia, żeby się odcisnął na brzmieniu, a te drugie przynajmniej w potrzebnej mi impedancji grają gorzej od RK18 lub RK09. 100k są raczej wporzo - Woo Audio 6 SE gra z nim bardzo dobrze. Wcześniejsze moje opinie o nim nie były entuzjastyczne, ale że mnie właściciel namówił na zwiedzenie jego wnętrza, to pozwoliłem sobie wyciąć dwa pogrążające go dźwiękowo kondensatory Nichicon FW i zastąpić Elna Silmic ARS Gold Pin. Doliczając do tego prawdopodobnie fabryczny upgrade o gniazda lamp ze złoconymi stykami, kondensatory Black Gate w zasilaczu i wzmacniaczu, użycie prostownika Sophia Electric 274B oraz sterujących lamp NOS Raytheon, mamy wyjaśnienie dlaczego dobrze gra. Znamienne jest tylko to, jak można załatwić odpicowane urządzenie włożeniem do niego kiepskich elementów. Cała para (czytaj: kasa) idzie w gwizdek.