4m, ja w ogóle nie rozpatruję takiego zagadnienia jak położenie wzmacniacza tu lub tam względem słuchacza, kąt ustawienia względem niego, itp. Ja tylko wiem, że jak mam wzmacniacz mniej więcej na wprost siebie, a tak się ustawia słuchacz do wzmacniacza, gdy z niego korzysta celem regulacji lub przełączenia czegoś. Jeżeli mam wzmacniacz z gniazdem po lewej względem potencjometru, to zawsze kręcę prawą ręką, a jacka wpinam lewą, a jakby kto pytał, to jestem leworęczny. Przy ustawieniu en face zawsze mi kabel słuchawkowy "blokuje" daną rękę i używam drugiej. Wyłącznik to już jest tak rzadko ruszany, że kompletnie nie ma dla mnie znaczenia gdzie on jest i którą ręką go uruchomię.
Gustaw, punkt d na Twojej liście to jest dla mnie największa wiocha w całej konstrukcji. To nawet Technics czy inny Pioneer nie da wystających śrub gdzie indziej niż na panelu tylnym urządzenia, i na pewno nie o takim rozmiarze.
Oczywiście to co piszę, to jest tylko zamierzone opluwanie konkurencji celem deprecjacji i z braku innych argumentów przemawiających na moją korzyść. Obudowa u mnie zmieni nieco wygląd z sitodrukami i mam nadzieję na plus po zmianie kształtu gałki.