Audiohobby.pl

Wzmacniacze słuchawkowe wysokiej klasy

josef

• 536 / 6108
  • Ekspert
26-05-2008, 19:29
polecam jeszcze Siemensa E88CC - zalety to naturalność brzmienia, dobre skraje pasma (ma i bas i krystaliczne wysokie tony), płynność dźwięku
z tanich lampek podobnych do E88CC to 6H23P - lepsze od Tesli, Electro Harmonix, Sovtek

karbidoczaszka

• 153 / 6101
  • Aktywny użytkownik
27-05-2008, 10:12
Odpowiadasz na wpis
>> z tanich lampek podobnych do E88CC to 6H23P

Dodam tylko, ze najlepiej wersja EW tych lampek.
"When you hear music,
after it's over,
it's gone in the air.
You can never capture it
AGAIN!"
- Eric Dolphy -

audioholik

• 424 / 6048
  • Zaawansowany użytkownik
27-05-2008, 21:46
Czy ktoś miał może jakieś doświadczenia ze wzmacniaczem Darkvoice 337?

PS co jaki czas trzeba wymieniać te lampy?

lakers

• 73 / 6107
  • Użytkownik
05-06-2008, 20:50
Witam
Rafaell\'s Cable version sound Classic w prawie calej okazalosci .
Wygrzewaja sie od wczoraj wiec drudno o nich teraz pisac. Nie moglem sie jednak powstrzymac przed wklejeniem foty.
Tak profesjonalnego wykonania i konfekcji moga pozazdroscic "najwieksi".
Rafaell chyle czola. Wiecej wkrotce.

pozdro
Lakers
pozdro
Lakers  

Rafaell

• 5033 / 6102
  • Ekspert
05-06-2008, 21:08
>> lakers, 2008-06-05 20:50:01

Była by możliwość dania niedostępnych w handlu wtyczek całych z miedzi beztlenowej pozłacanych no ale już widzę jak goście dopłacają 4x70 zł
(te są mosiężne pozłacane)

Z miłych wiadomości będę miał po roku oczekiwania kable głośnikowe, naprawdę solidne, jak wypadną pozytywnie u mnie w testach to puszczę w obieg.

Rafaell

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
audiostereo.pl-ukradzione mi forum;jedyny legalny właściciel swoich postów i czytanej bezprawnie prywatnej korespondencji

IQ Partners S.A.nie dziękuję zostałem oszukany a ich akcje lecą na pysk
Site S.A.nie dziękuję zostałem oszukany czy powierzyłbyś reklamę i pieniądze komuś takiemu ?

ptx

• 651 / 6107
  • Ekspert
16-06-2008, 17:24
http://www.highfidelity.pl/artykuly/0806/manley1.html

spodziewał sie czegoś więcej po manleyu 300b,W.Pacula porównuje go do lebena poza tym akg nie są dedykowane temu wzm. raczej z opinii wynika iż świetną synergie tworzy z hd 600,hd 650.

/Każda rzecz ma dwie strony. Fanatycy widzą tylko jedną/
- Schutzbach

lancaster

• Gość
16-06-2008, 17:30
ptx, najleie to sam porównaj :) Bardzo lubię p. Wojtka, ale niektóre rzeczy słyszymy inaczej....a niektóre to nawet powinniśmy :)

lancaster

• Gość
16-06-2008, 17:35
:))))

ptx

• 651 / 6107
  • Ekspert
16-06-2008, 18:32
>> lancaster, 2008-06-16 17:30:12
ptx, najleie to sam porównaj :) Bardzo lubię p. Wojtka, ale niektóre rzeczy słyszymy inaczej....a niektóre to nawet powinniśmy :)

ja także cenie recenzje Pacuły, w końcu biorąc pod uwagę jego sugestie kompletowałem system i jestem zadowolony,recenzja jak każda inna ale myślałem ze manley to już szczytowa klasa jeżeli chodzi o wzm. sluchakowy , jednak tak nie jest do końca.może faktycznie kiepskie lampy.

/Każda rzecz ma dwie strony. Fanatycy widzą tylko jedną/
- Schutzbach

konto_usuniete

• 56 / 5631
  • Użytkownik
19-06-2008, 13:43
Upss... Manley już był. :)

chrees

• 1657 / 6105
  • Ekspert
14-07-2008, 07:52
Mam pytanko do szanownych słuchawkowców. Czy ktoś z Was posiada może, lub wie kto posiada, Grace Design 902?
Będę szalenie wdzięczny za pokierowanie mnie pod właściwy adres.
Pozdrawiam,
Krzysztof.

-------------------------------------------------------------------------------
Obcych ksiąg nie czytajcie. Czego nie wiecie - Księdza pytajcie.
.

chrees

• 1657 / 6105
  • Ekspert
14-07-2008, 15:13
Redaktor objawia się w Wielu Osobach, niczym jakiś Bóg-Ojciec czy inne dziwo, ale spróbuję ;-) Dziękuję serdecznie za podpowiedź!

-------------------------------------------------------------------------------
.

majkel

• 7477 / 6105
  • Ekspert
27-07-2008, 18:23
Z powyższej recenzji...
"OTL topology was chosen because of the extreme difficulty in making a first class zero coloration output transformer. "

Pracowałem w biznesie indukcyjnym dwa lata, i stąd mam lekką awersję do transformatorów w audio. Wszystko rozbija się o materiały na rdzenie. Naprawdę hi-endowy materiał kosztuje odpowiednio, i zwykła stal magnetyczna nie ma do niego startu, choćby miała 0.1mm grube blachy.

jjurek

• 2067 / 6036
  • Ekspert
27-07-2008, 19:46
   W budowaniu lampowców krytycznym momentem jest "zgranie" lampy mocy z trafem.
Są tu dziesiątki wariancji ale niestety wiąże sie to z kosztami- zakupem (zrobieniem ) nowych transformatorów do doświadczeń.
A przy złej aplikacji nawet  Lundahle z mu- metalu nie pomogą.
Słuchawkowe OTL-e jest o wiele prościej (i taniej ) dopasowywać do gustu słuchającego.
Ale w tym przypadku  ograniczeniem są lampy- bo nie wszystkie nadają się do OTL-a.
   Co do konstrukcji Eddiego- mistrzowsko zaaplikował w swoim OTL-u " diabełki". I bez żadnego voo-doo. Tylko ta efektywność... coś ok.1 procenta...reszta jako ciepło w niebo.. nieekologicznie :)
Ale nie mógł wsadzić transformatora na wyjściu bo Zana dawałaby ok. 15 W mocy- dym szedłby ze słuchaw.
Natomiast  nie wiem na jakiej podstawie Eddie twierdzi że  trafo końcowe  będzie lepsze.
Porównywał? (co? z czym ? )