Piotr, znajomy był na odsłuchu w sklepie z tego co wiem. Tam mu sie podobało(amp lampwy - Fatman zdaje się)
U siebie też jakoś specjalnie nie lamentował, ale wzmacniacza szukał :-)
Niektórym kolegom się nie podobało...komentarz "kupa" :-) Mi akurat pomimo że tak sobie niektóre rzeczy brzmiały spoko, ale na pewno nie byłby to mój typ.
Może z czymś tam mu sie w końcu zgrało, nie widzieliśmy się od dość dawna.
...a druga sprawa, ze jak pewnie wiesz wiele kolumn gra mocno tak sobie i na ich tle z kolei ADAMy mogły sie czymś(akurat tego nei uchwyciłem) bardzo spodobac....ja w ogóle wolę inną prezentację - bliżej live naet jesli obarczoną pewnymi obiektywnymi audiofilskimi kompromisami.
Nalezy też pamiętac że podczas gdy sygnał ze wzmacniacza w przypadku ADAM-a musi się przebijać przez zabezpieczenia na wejsciu(raczej nie poprawiają brzmienia) i cała zwrotnicę to w 3A mamy tylko kondensator dla tweetera. 3A po dłuższym czasie też mają swoje za uszami :-) Ale jest to tak czy inaczej konstrukcja bardzo przyjazna a pod wieloma względami ponadprzeciętna. Dokładnie tak jak ProAc. tam z kolei wszystko jest lepiej zogniskowane, ale tez mniej swobodne. Słowo "nieco" dobrze określi skalę różnic, a kluczem będzie dobór elektroniki. Gdyby nie kryptoreklama której musiałbym teraz użyć napisałbym że z pewnym wzmacniaczem firmy x a w zasadzie r opartym o EL34 potrafiły powalić. Jak na tzw burczybas i moje rasistowskie podejście do tego typu konstrukcji naprawdę super efekt wyszedł. Połączenie twardości, plastyki i blasku.
Ale wątek jakby nie o tym, więc sorki za małego oftopa.
Kolumny interesujace(nie handluję nimi w tej chwili :-) - dodaję bez złośliwości)