Audiohobby.pl

Wzmacniacze słuchawkowe wysokiej klasy

alghar

• 639 / 5821
  • Ekspert
01-07-2010, 22:20
Czy ktoś słuchał  CEC DX-71MK2 Limited Edition ?

lancaster

• Gość
14-07-2010, 16:20
Piotr, który model 3AReference grał z Lebenem ?

Ged

• 1723 / 6111
  • Ekspert
14-07-2010, 19:03
Piotrze
Nie wierzę, że nie podłączyłeś naszych kochanych jedynych słuchawek AKG pod wejścia głośnikowe :) ???

lancaster

• Gość
14-07-2010, 19:27
Piotr, jeśli większe to rozumiem De Capo ?
Uważam, ze udane głośniki, obok moich ulubionych w tym segmencie ProAc Studio100 ścisła czołówka...trzeciego miejsca na pudle zwycięzcy nie potrafię odszukać :-)
R3A grają mniej dosadnie/dosłownie ale za to ciut swobodniej, Leben raczej do mientkich nie należy...fajne zestawienie.

lancaster

• Gość
14-07-2010, 20:25
Mój znajomy kulił :( Nie wiem czym w końcu ADAMy napedził ale nie szło z nich wyciągnać życia nawet 300W spawarkami. Słuchałem kilka razy i stwierdziłem, ze widocznie w studiach nagraniowych je rozumieją.
Tak że ADAMy potwierdzam że są specyficzne....mówiac najoględniej pomimo zastosowanej wstęgi i Etona na basie/środku nie grają jak Holography maestro Waszczyszyna :-)

lancaster

• Gość
14-07-2010, 20:28
"Mój znajomy kupił" miało być powyżej.

lancaster

• Gość
14-07-2010, 21:02
Piotr, znajomy był na odsłuchu w sklepie z tego co wiem. Tam mu sie podobało(amp lampwy - Fatman zdaje się)
U siebie też jakoś specjalnie nie lamentował, ale wzmacniacza szukał :-)
Niektórym kolegom się nie podobało...komentarz "kupa" :-) Mi akurat pomimo że tak sobie niektóre rzeczy brzmiały spoko, ale na pewno nie byłby to mój typ.
Może z czymś tam mu sie w końcu zgrało, nie widzieliśmy się od dość dawna.

...a druga sprawa, ze jak pewnie wiesz wiele kolumn gra mocno tak sobie i na ich tle z kolei ADAMy mogły sie czymś(akurat tego nei uchwyciłem) bardzo spodobac....ja w ogóle wolę inną prezentację - bliżej live naet jesli obarczoną pewnymi obiektywnymi audiofilskimi kompromisami.

Nalezy też pamiętac że podczas gdy sygnał ze wzmacniacza  w przypadku ADAM-a musi się przebijać przez zabezpieczenia na wejsciu(raczej nie poprawiają brzmienia) i cała zwrotnicę to w 3A mamy tylko kondensator dla tweetera. 3A po dłuższym czasie też mają swoje za uszami :-) Ale jest to tak czy inaczej konstrukcja bardzo przyjazna a pod wieloma względami ponadprzeciętna. Dokładnie tak jak ProAc. tam z kolei wszystko jest lepiej zogniskowane, ale tez mniej swobodne. Słowo "nieco" dobrze określi skalę różnic, a kluczem będzie dobór elektroniki. Gdyby nie kryptoreklama której musiałbym teraz użyć napisałbym że z pewnym wzmacniaczem firmy x a  w zasadzie r opartym o EL34 potrafiły powalić. Jak na tzw burczybas i moje rasistowskie podejście do tego typu konstrukcji naprawdę super efekt wyszedł. Połączenie twardości, plastyki i blasku.
Ale wątek jakby nie o tym, więc sorki za małego oftopa.
Kolumny interesujace(nie handluję nimi w tej chwili :-) - dodaję bez złośliwości)

-Pawel-

• 4739 / 5714
  • Ekspert
26-07-2010, 17:35
Właśnie zagościła u mnie na tydzień nowa, poprawiona wersja Fury i czeka mnie dzisiaj mały sparing :)

Ged

• 1723 / 6111
  • Ekspert
26-07-2010, 18:44
Pawel
W takich chwilach to aż szkoda, że nie masz, jak niektórzy na head-hi-fi, wszystkich topowych dynamików/elektrostatów i innych do porównania :)
Czekamy na wrażenia.

-Pawel-

• 4739 / 5714
  • Ekspert
26-07-2010, 19:23
>> w.luczynski, 2010-07-26 18:44:43
Pawel
W takich chwilach to aż szkoda, że nie masz, jak niektórzy na head-hi-fi, wszystkich topowych dynamików/elektrostatów i innych do porównania :)

Chyba za dobrze by mi było ;))

A tak do kompletu to najbardziej przydałyby się jakieś mocniejsze źródła, niestety E-MU to nie jest już najlepszy partner do takich klocków :(

domzz

• 1113 / 6026
  • Ekspert
26-07-2010, 22:24
@Pawel
Co takiego zostało poprawione w Fury?

-Pawel-

• 4739 / 5714
  • Ekspert
26-07-2010, 22:32
Głównie chodziło o wyrównanie pasma, do tego mam wrażenie, że znacznie mniej koloryzuje no i teraz zgrywa się z Grado, wcześniej nie za bardzo dało się go słuchać nawet z SR325i. Ogólnie brzmieniowo ta wersja leży mi oraz jego właścicielowi znacznie bardziej niż przed wysłaniem do poprawki.

-Pawel-

• 4739 / 5714
  • Ekspert
26-07-2010, 22:39
Kurcze ale ogólnie to słucha się wspaniale obydwu wzmaków, bardzo ciężko mi będzie opisać różnice tak żeby trafnie to ująć. Niby różnice są zauważalne od razu i znaczące ale trudno to ubrać w słowa. Najprościej mógłbym powiedzieć, że jeden gra jak dobra lampa, a drugi jak dobry tranzystor :) No nic, jak mnie najdzie na poezję to może uda mi się coś w miarę czytelnego skrobnąć, póki co to jeszcze sobie trochę posłucham tego większego i cięższego póki mam okazję...

selphy

• 235 / 5695
  • Aktywny użytkownik
02-08-2010, 22:30
Czy wzmacniacze Violectric HPA V100 są w wersji europejskiej i japońskiej, jeżeli chodzi o zasilanie, czy można to zmienić i są uniwersalne ?

ogorek

• 855 / 5449
  • Ekspert
02-08-2010, 23:18
Ale violectric-i są niemieckie wiec nie do końca rozumiem czemu mialy by byc w wersji japonskiej ...

No chyba ze takową potrzebujesz. Potrzebujesz ampa z wejsciem / wyjsciem symetrycznym ?

Czy chcialbys mies ładnie wyglądający wzmacniacz ... Korespondowalem z jednym z inżynierów Lake People i nie powiniennes zauwazyć róznicy pomiedzy V90 a V100 (prócz wizualnej i wspomnianych wejsc)
Oczywiscie jezeli masz źróło z wyjsciem symetrycznym to może mieć to sens
Audionemesis VLE, Audiolab mDAC, BP, AKG701, T90, stacj: HEED Obelisk SI
Każda modyfikacja systemu podnosi jakość brzmienia o 2 klasy wyżej. Po pewnym czasie zauważam, że się pogorszyło w stosunku do poprzedniej wersji …