@asmagus, ten crossfeed sprawdza się tak jak XtraBass i Xtreme3D, czy jak to tam zwał w mp3 grajkach. Po prostu nagle jest "bas" i nagle jest "przestrzeń", zjawiska nieznane low-fi, a może i mid-fi, więc to cieszy. Im lepiej gra sprzęt sam z siebie, tym mniej trzeba przyozdabiać to, co wychodzi z nośnika. Corda HA-1 to układ, który wysoko nie poleci, bo nie może, z racji części i układu. Pan Meier dobrze o tym wie, dlatego go opublikował. To by był strzał do własnej bramki napisać jak zrobić hi-end, bo by te jego topowe wynalazki ktoś inny złożył komuś za 30-40% ceny, a on niewiele by sprzedał.
W kwestii wypowiedzi technicznych - slew rate 3600V/us jest psu na budę, a LM6171 jak gra tak gra. Niechże mi pan Meier pokaże hi-end, w którym toto siedzi. Nie ma bata, nie znajdzie. Z tym jak używać BUF634 to też niech nie pitoli, bo każdy projekt DIY jaki widziałem używa tego bufora w zamkniętej pętli, a pisanie, że w takim układzie dźwięk definiuje tylko op-amp to bzdura. Poza tym ja wiem z praktyki, a niektórzy to nawet stosują, że BUF634 lepiej brzmi poza pętlą sprzężenia zwrotnego. Fakt, że wtedy lepiej mu idzie ze słuchawkami wysokoomowymi, ale i niskoomowe ciągnie wystarczająco dobrze. Z dyskretnymi bywa różnie, są lepsze i gorsze od scalaków, przy czym o te lepsze wcale nie tak łatwo i pewnie najlepiej wypadnie czysta klasa A single-ended.
^
Sprzedam słuchawki: Sony MDR-EX700LP (douszne), Sennheiser HD 565 Ovation