>> x500, 2010-01-05 17:29:51
Czy ma ktos juz WBA Samatha ? Jak z brzmieniem ? Macie jakies fotki ? Za ile mozna kupic ten wzmacniacz i na jakich lampach jest oparty ?
>> -Pawel-, 2010-01-05 17:59:47
Do tej pory słyszał go chyba tylko Asmagus, o ile wiem wywarł na nim ogromne wrażenie :)
Nie wiem czy tylko ja lecz rzeczywiście miałem tę przyjemność. Samatha powaliła mnie dynamiką, szybkością, precyzją i impaktem w dolnych rejestrach. Historia o tyle dziwna, że używam 2 par słuchawek zamiennie tj. Sony 7509 HD do cięższej muzyki i takiej gdzie bas jest ważny i dużo go i AKG 271 mk II do lżejszego repertuaru. Nie byłem tak do końca zadowolony z tych AKG po tym jak nabyłem Sony wydawały mi się po prostu kiepskie mimo, że HPA-03 wysterowywał je poprawnie; miałem je zamienić na Shure 840 ale... po podłączeniu do Samatha zagrały tak, że mi szczęka opadła. Nie sądziłem, że średnica w słuchawkach może być taka... soczysta, dźwięczna. Dynamika, dynamika, dynamika i szczegółowość... tak bym scharakteryzował ten wzmacniacz, który bądź co bądź spowodował, że zatrzymałem AKG.
Na marginesie - słucham właśnie Ani Dąbrowskiej (lossless) z Ipoda 5,5, podłączonego LOD\'em (LOD do RCA - DIY w oparciu o wtyki neutrika i kabel mogami mini quad) do Cordy Swing z AKG 271 na uszach... pełen relaks, jak to niewiele do szczęścia potrzeba!